Život Romky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1553
10.9.12 21:34
@Gina108 píše: Možná nedala, ale víc by se snažila mu poradit, zvlášť když pohrozí, že si na ní po práci někde počíhá. Zatímco slušnýho pokornýho člověka ta úřednice slušně vyfakuje, aby měla čas věnovat se těm neurvalým cikánům, kterých se bojí. Nebo si myslíš, že cikáni jsou tak inteligentní a vzdělaný, že se sami od sebe vyznaj v systému sociálních dávek líp jak bílý???Psala tu v jiný diskuzi i manželka doktora, že ten její prostě radši cikánům zdravotní postel třeba napíše, i když na ni nemaj až takový nárok, jen aby neměl problémy. Tomu už věříš, že se děje a nejsou to žádné kecy???

Přeeesně tak. :pankac:
Měla jsem tam praxi, stačilo mi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.9.12 21:34
@Kallkapa píše:
Vidíš, počítal, počítal a vypočítal si, že NEPOTŘEBUJE BÝT ROM aby dostal sociální dávky :potlesk: :potlesk: :potlesk:.

A čím to, že se ten otec na tu práci nevys… a nebyl na dávkách??? Otázka patří Kate02.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.9.12 21:36

@Žirafátko píšeš že ji nadávají protože je vidět… Viditelných je mnoho lidí. Já ji za chytrou považuji :nevim:

• Citovat
  • Upravit
sophinka
10.9.12 21:37
@Gina108 píše:
A čím to, že se ten otec na tu práci nevys… a nebyl na dávkách??? Otázka patří Kate02.

tutéž otázku si tu pokládám velmi často :pankac: proč se na to nev.seru? když tu denně někdo zjišťuje jak očůrat stát na dávkách? :lol:

• Citovat
  • Upravit
3249
10.9.12 21:37

@Kallkapa já teda nevím, ale zrovna kamarádce se to u nás stalo, byla jsem u toho, když jí úřednice řekla, že kdyby byla tmavší, tak by dostala víc. Má tři děti, před ní byla na ředě Romka ve stejné situaci, předtím se o tom tak nějak v tý čekárně bavily, docela vpohodě, čekalo se dlouho tak se člověk dozvěděl leccos, když vylezla, znechuceně vykřikovala, že jí přiznali „jenom“ něco přes 12 tisíc. Když vylezla kamarádka, říkala, mně dali jenom 4. Když se ptala úřednice, jak je to možné, že před ní tam byla se stejnou rodinnou situací Romka, a úřednice jí na to řekla přesně to, co jsem psala výše.
a jako znám pár fakt slušných a hodných, ale to jsou fakt vyjímky, bohužel taky nemám djinak dobré zkušenosti:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
10.9.12 21:38

Ahoj, nezlob se, ale já pokud tě neuvidím na vlastní oči, neuvěřím 8o :roll: Zkusím popsat ve zkratce a v bodech své pocity: cca 7 let jsme žili v ostravském ghettu. Kdo nikdy nebydlel, nemá smysl vysvětlovat a obhajovat mu mé pocity 8o 8o. Ano i já znám vzdělaného roma, má vystudovanou vš v Brně. Ale, když chvíli posloucháte, zjistíte, že má obrovský dluh u VZP a odvozu popelnic, protože to zkrátka neplatí :zed:
Jak jsem psala, pokud tě někdy neuvidím na živo, neuvěřím. Díky, že i negativní názor tu je a bude názorem :mrgreen:

@Anonymní píše:
Ono je pak opravdu jednodušší podlehnou stereotypům většinové společnosti, vždyť proč se snažit, když pro většinu stejně budu blbý příživník. V pedagogice se tomu říká Golem efekt :)
  • Citovat
  • Upravit
lucineeccka
10.9.12 21:41

@Larr On má zablokovanou IP ne? Já jsem tady přes prázdniny nebyla, jenom jsem se doslechla, že ho vyrazili a zablkovali mu IP adresu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9887
10.9.12 21:42

@eva valoi Nevím, nevidím v tom „skuhrání“; připadá mi, že zakladatelka se snažila na vlastním příkladu ukázat, jakým způsobem ten rasismus v české společnosti funguje, že zkrátka „cikán“ nemá stejnou startovní pozici a stejné možnosti (především co se týče přístupu ke vzdělání), že je mu jeho role většinovou společností vpodstatě vnucována. A to je to, co ve zdejších debatách lidem často uniká. Prostě bludný kruh, a vůbec nebude jednoduchý z něj najít cestu. Ale zájem by měl být na obou stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466

@sophinka prosim tě, hoď se do klidu, nikomu tu nenadávám. Se podívej na mojí fotku. Jak je člověk snědší, tak má dneska problém. A průkazka o etnice neexistuje.

Běžně se lidé strefují do lidí, kteří jdou vidět. Dneska měla například výstup paní ministryně Hanáková (bílá). Doteď o ní neřekl (skoro) nikdo nic špatného, dneska byla v televizi a baví se o ní polovna internetu (minimálně sociálních sítích). To je prostě riziko za viditelnost. Paní Samková to má těžké, tomu věřím. Prostě vyčuhuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
@Koblížek21 píše:
@Kallkapa já teda nevím, ale zrovna kamarádce se to u nás stalo, byla jsem u toho, když jí úřednice řekla, že kdyby byla tmavší, tak by dostala víc. Má tři děti, před ní byla na ředě Romka ve stejné situaci, předtím se o tom tak nějak v tý čekárně bavily, docela vpohodě, čekalo se dlouho tak se člověk dozvěděl leccos, když vylezla, znechuceně vykřikovala, že jí přiznali „jenom“ něco přes 12 tisíc. Když vylezla kamarádka, říkala, mně dali jenom 4. Když se ptala úřednice, jak je to možné, že před ní tam byla se stejnou rodinnou situací Romka, a úřednice jí na to řekla přesně to, co jsem psala výše.
a jako znám pár fakt slušných a hodných, ale to jsou fakt vyjímky, bohužel taky nemám djinak dobré zkušenosti:-(

A nechala si kamarádka zavolat její nadřízenou? Nechce se mi věřit, že by toto někdo vypustil z úst, leda by to byla stejnou rasistka, která by šířila rasovou nesnášenlivost - každopádně mi toto někdo říct, tak to řeším na vyšších místech, úřednici se její práce očividně nelíbí a je na čase aby ji někdo vyměnil.. :nevim: Kamarádka ví, o jaké dávky romka žádala? Jaké měla alimenty na děti? Jestli jejich otec žil? Jestli měla nájemní smlouvu? Jestli s ní v domácnosti někdo bydlel? - Nebo kamarádka posoudila situaci jako stejnou jenom proto, že tam byla matka se třemi dětmi stejně jako ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@Kallkapa píše:
No to je fuk, doktor, který vypíše lůžko někomu kdo ho nepotřebuje - je člověk na špatném místě. Znova by byla spíš vhodná otázka, kdo horší - doktor, který vypíše lůžko někomu, kdo ho nepotřebuje a bere tak místo někomu kdo ho potřebuje, nebo cikán, který si ho vyřve? :think:Příspěvek upraven 10.09.12 v 21:26
No mám spíš sympatie k tomu doktorovi, jelikož on je v tomto případě obětí, cigoši jsou ti agresoři.

@Kallkapa píše:
A ještě o té inteligenci jak si psala - jestli si myslím, že jsou cikáni tak inteligentní, že ví o jaké dávky si mají zažádat a bílí ne - tak Ti teda popravdě řeknu, že si myslím, že dost cikánů, je inteligentnějších než bílých - kteří o sociální dávky žádají (nemyslím tím rodičák apod.). To, že mají jiný styl projevu, jiný slovník a jinou gestikulaci, neznamená, že jsou iq tyqve. Bílý člověk, kdyby žil, vyrostl ve stejném prostředí jako oni, má vyjadřování naprosto stejné.

Příspěvek upraven 10.09.12 v 21:26

No a kdo to prostředí cikánům vytváří? Oni sami sobě.
Nějak zapadla má otázka - proč všechny ty adaptační a integrační programy pro cikány selhaly? To bylo vše tak špatně udělané??? Proč třeba Vietnamci a Ukrajinci celkem zapadnou a snaží se, ačkoli jich je tu také poměrně hodně. Proč si každý pod pojmem „nepřizpůsobiví“ vybaví především cikány? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
10.9.12 21:44
@sophinka píše:
copak by nám pověděl

ale jenom se do mě kdysi dávno pustil kuli mému bývalému :D A vlastně do všech holek co měly černocha nebo nějakého exotického krasavce. :cert: :lol:

• Citovat
  • Upravit
8566
10.9.12 21:46
@Larr píše:
Ahoj, nezlob se, ale já pokud tě neuvidím na vlastní oči, neuvěřím 8o :roll: Zkusím popsat ve zkratce a v bodech své pocity: cca 7 let jsme žili v ostravském ghettu. Kdo nikdy nebydlel, nemá smysl vysvětlovat a obhajovat mu mé pocity 8o 8o. Ano i já znám vzdělaného roma, má vystudovanou vš v Brně. Ale, když chvíli posloucháte, zjistíte, že má obrovský dluh u VZP a odvozu popelnic, protože to zkrátka neplatí :zed:
Jak jsem psala, pokud tě někdy neuvidím na živo, neuvěřím. Díky, že i negativní názor tu je a bude názorem :mrgreen:
:mavam: Ahoj Larr, já jsem živým důkazem, že né vždy v Tobě soužití zanechá nesnášenlivost. Přívozu zdar :mrgreen: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
@Gina108 píše:
No a kdo to prostředí cikánům vytváří? Oni sami sobě.
Nějak zapadla má otázka - proč všechny ty adaptační a integrační programy pro cikány selhaly? To bylo vše tak špatně udělané???****Proč třeba Vietnamci a Ukrajinci** celkem zapadnou a snaží se, ačkoli jich je tu také poměrně hodně. Proč si každý pod pojmem „nepřizpůsobiví“ vybaví především cikány? :**nevim:

To by mě taky zajímalo. :think: A to není rýpání :kytka:

• Citovat
  • Upravit
23847
@Viking píše:
@eva valoi Nevím, nevidím v tom „skuhrání“; připadá mi, že zakladatelka se snažila na vlastním příkladu ukázat, jakým způsobem ten rasismus v české společnosti funguje, že zkrátka „cikán“ nemá stejnou startovní pozici a stejné možnosti (především co se týče přístupu ke vzdělání), že je mu jeho role většinovou společností vpodstatě vnucována. A to je to, co ve zdejších debatách lidem často uniká. Prostě bludný kruh, a vůbec nebude jednoduchý z něj najít cestu. Ale zájem by měl být na obou stranách.

No ale ona sama je přece důkazem, že jí nikdo přístup ke vzdělání neodpíral, ačkoli je romka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová