Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@eva valoi píše:
@Viking Milá viking, jenže tohle neplatí jen pro cikány. Je prokázáno, že např. jen malé procento těch, jejichž rodiče mají jen základní vzdělání, dosáhnou vš vzdělání apod. Jsou na to takové speciální tabulky a studie. jde o to, že ty děti za prvé to mají dáno geneticky a za druhé to prostředí není dostatečně podnětné, daná rodina má jiné hodnoty apod.
Pokud má většina cikánů stěží zš, tak je prostě nasnadě, že jejich potomci jsou na tom podobně. To ale není vina většinové společnosti, domnívám se, že se jim snaží vyjít vstříc různými programy a pomoci jim např. s nástupem do prvních tříd atd. Jenže oni většinou nijak extra nespolupracují, mají naprosto jiný žebříček hodnot. Osobně si nemyslím, že je 100% nutné jim za každou cenu vnucovat naše priority a kulturní vzorce.
Jo, přesně o tom mluvím. Neříkám, čí je to „vina“. Nicméně při pohledu např. na severské země zjistíš, že tam se tahle reprodukce (vzdělávají se pouze děti vzdělaných) neprojevuje zdaleka tak silně jako u nás, a nejspíš za to může právě státně podporovaný přístup ke vzdělání (chceš-li zvýhodňování, integrace) dětí z nižších sociálních vrstev. Ve výsledku je to vzdělanější společnost. Na to jsou taky studie:)
@lucineeccka Nevěřím. Tvůj názor ti nevyvracím, pouze se s ním neztotožňuji.
Nevím, co je na okraji, ale mi přímo na Palackého vedle Přednádraží. To jsou ty domy, co byly nedávno ve všech mediích: majitel Roztočil neplatí vodu, platí vodu, má sbourat, nechce sbourat…havarijní stav domů…atd
Jak jsem psala výše, nemohu vysvětlit někomu, kdo nikdy nic takového nezažil a pokud neuvidím anonymku na vlastní bulvy, nevěřím ![]()
@Kallkapa píše:
Larr bydlela jsem na okraji.. ale nevadí mi procházet se přívozem, dokonce jsem byla i na kávu kdesi u svatopluka čecha - sice pajzlík jak sviňa ale mě to neva. Teda obvykle si vybírám lepší podniky - to zas jo
@Gina108 píše:
Hmm, taky bych si vážila, kdybych takový osobně znala…
Já znám jednoho, co to dotáhl hodně vysoko (tomu teda závidím
), druhej funguje tak nějak normálně, je fakt, že oba dva teda jsou adoptovaní a vyrůstali stranou od té komunity…
A teď jsem si uvědomila, že znám vlastně 3
(u toho jednoho mi to ani nějak nedošlo, že je taky cikán
), ale tam těžko soudit, protože je relativně mladej, ale plány má, je docela hudebně nadanej… ![]()
Tohleto je hodně složitý. Každopádně pořád jsou v Brně místa, kam bych se nepřestěhovala, prostě bych se tam necítila dobře… ![]()
@kate02 víš kolik tu vzniká diskuzí na téma jak vytřískat na státu co nejvíc peněz? Dokonce kolikrát i za cenu že nezapíší otce do RL? A to vše,,slušné bílé maminy,,
@sophinka píše:
@kate02 víš kolik tu vzniká diskuzí na téma jak vytřískat na státu co nejvíc peněz? Dokonce kolikrát i za cenu že nezapíší otce do RL? A to vše,,slušné bílé maminy,,
to vím a taky to nechápu… ![]()
Zajímavý text k těm soc. dávkám: http://banga.blog.idnes.cz/…ky-stat.html
Diskuzi nečtu asi tušim co v ní muže být
ale chci přidat pouze svuj názor.
zakladatelko kdyby všichni byli takoví jako ty(pokud je pravda co píšeš) tak by nikdo o romech neřekl křivého slova. Bohužel to tak většinou není proto takovej obrázek na tuhle menšinu.
Mně osobně vubec nevadí. Bavim se s nima uplně stejně a beru je uplně stejně pokud jsou to slušný hodný lidi.Je mi jedno kdo má jakou barvu. Nikoho neberu podřazeně ani nadřazeně.
Lidi rozděluju na hodný a zlí. Víc mě nezajímá ![]()
Osobně mám strach ze všech lidí které se někde povalujou, shlukujou, je je slyšet víc než je zdrávo a je mi jedno jakou maj barvu pleti ![]()
Určitě rom neznamená špatnej člověk, ale je jich tam mezi nima dost
stejně tak i mezi bílejma, ale ty se asi víc ztratí.
Už když si inteligentní člověk přečte tvůj příspěvek, který je úplně bez chyb, je vidět, že jsi chytrá a jistě i cílevědomá žena. Držím ti palce, aby se ti tyto věci stávaly co nejméně, a já sama za sebe také pár takových romských kamarádů mám. dokonce i kousek od města mého bydliště je vesnička, ve které je rom starostou. a je to člověk na úrovni, kde ho mají všichni rádi a rozdíly nedělají. A nejen on. mám také kamarádky, které jako rómky pracovaly se mnou na pracovišti a řeknu ti, že byly daleko čistotnější, krásnější a cílevědomější, než české ženské(prasata)a to myslím vážně. přeji ti proto, aby jsi si z těchto lidí nic nedělala. není cikán jako cikán. ![]()
@Kallkapa píše:
lucineeccko, a ty nemáš strach, že se na tvého syna budou lidé dívat stejně skrz prsty jako se díváš Ty na rómy?. To mi přijde takový zvláštní kontrast..Jak synovi budeš vysvětlovat pohledy a posměšky lidí, když sama máš k tomu takový postoj?
Kallkapo, možná by bylo dobrý číst moje příspěvky celé, ne jen to co se ti hodí.
Máme mezinárodní rodinu, máme v rodině Ukrajinku, na půl Romku a teď i na půl Araba a snášíme se všichni. Příspěvek o rodině mé tety poloviční ROmky si můžeš přečíst někde v první stranách téhle diskuze.
Ne strach nemám. Syna vychovám tak, aby se nad případné posměšky uměl povznést. Jenom jednou se mi stalo, že jsme šli venku a běžela k němu holčička a její holohlavý tatínek na ní řval ať k nám neběží, že jsme cikáni. Mrzelo mě to, byla jsem z toho vyřízená. Což ti třeba Estha potvrdí, ale co? Byl to ubožák. Jinak jsem se nikdy nesetkala s tím, že by na něj někdo mluvil hnusně. Naopak se mi docela často stává, že mě se lidi ptaj jestli nejsme z jížní Evropy nebo jestli nemám manžela z Afriky a jak je syn krásnej ![]()
Občas chodíme na hřiště, kde běhaj malý Asiátci s malými Romy, Rusi a černoušky… a opravdu mě nikdy nenapadlo řvát na syna ať s cikány nehraje, protože to jsou cikáni.
Mě prostě vadí jak se furt protěžujou, jak se jim hradí školka, a tam to a tamto. Když tě chtěj okrást a ty se bráníš, tak jak na tebe ještě řvou, že jsi rasistická svině. A to, jak se furt vykřikuje rasismus, rasismus.
Bohužel mě víckrát pokusili okrást oni než bílý.
Vím, že jsou mezi nima i slušní lidi, ale zatraceně málo se o nich a mluví. A se zneužívačema dávek by se mělo zatačit, ať jsou černý nebo bílý… ![]()
Příspěvek upraven 10.09.12 v 22:33
@cincula Díky za příspěvek, jen tam chybí výpověď těch údajných svědků, kteří tvrdili, že vynášeli ven majetek..
@Larr píše:
Za co, ať si dám (,–e) bacha![]()
Pokud šlo o romy, začínám tušit, že máme s etatínkem podobné názory
kdyby šlo jenom o romy, ale on se navazel skoro do každého kvůli blbostech, má holt trošku víc prorizlou pusu a udělal něco co nebylo úplně cajk s pravidly e-mimi
Ale občas s ním byla i sranda ![]()
Lucinečko neboj. Myslim že malej jednou bude lamač srdcí a je to náhodou ten nejhezčí suvenýr z dovolené co sem kdy viděla
(hned sem mrkla jestli si nepřidala nové fotky).
@lucineeccka No já měla právě dneska pocit (v té druhé diskuzi), že máš takový dost radikální názor.. Že když vidíš rómy, tak si držíš kabelku atd..možná jsem to teda špatně pochopila..
PS : cigánčata jsou podle mě nejhezčí děti
- teď mě tu všichni utřískají
(zároveň s mulátkama - ty taky žeru
)