Život Romky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elois28
10.9.12 21:12
  • Citovat
  • Upravit
23847
10.9.12 21:14
@Elois28 píše:
@Gina108 Zdravotní postel jo? O tom, zda na ni má nárok nebo ne, nerozhoduje pouze jedna osoba(doktor), další naprostej blud.

Tak to neznamená, že toho doktora nemohli zastrašovat. A jestli o tom nerozhoduje jeden člověk, holt to cigoši vzali pěkně zeširoka. No jen napiš, koho všeho teda ještě museli vydírat a co jim to chudákům dalo práce. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.9.12 21:15
@Gina108 píše:
Tak to neznamená, že toho doktora nemohli zastrašovat. A jestli o tom nerozhoduje jeden člověk, holt to cigoši vzali pěkně zeširoka. No jen napiš, koho všeho teda ještě museli vydírat a co jim to chudákům dalo práce. :think: :mrgreen:

a pak že si nakonec za tu dřinu nezaslouží dostat zaplaceno :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23847
10.9.12 21:17
@Kallkapa píše:
Jasně, v nemocnici se dějí věci.. o tom, že manžel vypíše lůžka těm kdo mu to zaplatí, už ale nepsala nic, že? :), nebo o pořádně zaplaceném posunutí v pořadníku na operaci kolene, že? To už jsou věci, o kterých se mlčí - teda hlavně Ti co si penízky berou, mlčí.. ale když je to zadarmo, to naštve i samotného doktora, to chápu :)
:mrgreen: no to asi nasere i doktora :mrgreen:, ale nic to nemění na faktu, že strach má z cikánů a ne z bílejch.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
10.9.12 21:20

Podle mě jsi fakt dobrá a moc ti držím palce.

Bohužel jsi jediná Romka s gymnáziem, kterou znám (a to jsem na g. chodila a ne na zrovna malý). Stejně tak jediná s VŠ. Bydlela jsem v bytovce plné romů (maminek s dětmi), měla jsem je ráda, chodily si ke mně pro vajíčka, občas mi donesly buchtu…ale nic to nemění na tom, že ve chvíli, kdy jsem si dala kočár do kočárkárny byl pryč :nevim:

Jinak na mě zase křičí, že jsem židovská svině ;) prý se to pozná podle výrazu v obličeji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.9.12 21:21
@Gina108 píše: :mrgreen: no to asi nasere i doktora :mrgreen:, ale nic to nemění na faktu, že strach má z cikánů a ne z bílejch.

No to je fuk, doktor, který vypíše lůžko někomu kdo ho nepotřebuje - je člověk na špatném místě. Znova by byla spíš vhodná otázka, kdo horší - doktor, který vypíše lůžko někomu, kdo ho nepotřebuje a bere tak místo někomu kdo ho potřebuje, nebo cikán, který si ho vyřve? :think:

A ještě o té inteligenci jak si psala - jestli si myslím, že jsou cikáni tak inteligentní, že ví o jaké dávky si mají zažádat a bílí ne - tak Ti teda popravdě řeknu, že si myslím, že dost cikánů, je inteligentnějších než bílých - kteří o sociální dávky žádají (nemyslím tím rodičák apod.). To, že mají jiný styl projevu, jiný slovník a jinou gestikulaci, neznamená, že jsou iq tyqve. Bílý člověk, kdyby žil, vyrostl ve stejném prostředí jako oni, má vyjadřování naprosto stejné.

Příspěvek upraven 10.09.12 v 21:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
10.9.12 21:24

Jinak - NEPAMATUJI si na jeden jediný kec na adresu slušných Romů. Ani v reálu ani nikdy jindy. Vždycky to bylo na ty, kteří dělají bordel atd. A že si to berete osobně?

Když někdo napíše, že všechny matky jsou krávy, mám si to brát osobně? Ne? Proč bych měla? Já přece kráva nejsem.

Když mi někdo řekne, že jsou ženský slepice, tak se taky neurazím.

Jednou mluvila jedna Romka v TV, že se stydí za všechny ty Romy, kteří kradou, lžou a neposílají děti do škol. Kdybych tam byla, pozvala bych jí na kafe.

• to jsou totiž jediní Romové, které nemám ráda a kterým se naopak velice ráda vyhnu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.12 21:26
@Kallkapa píše:
To tady nikomu nevysvětlíš, že o tom nerozhoduje úřednice - opravdu ne. Už jsem to zkoušela v nepočítaně diskuzích - ale prostě ne. Lidem to hlava nebere :mrgreen:. Chtěla bych vidět úřednici, která by někomu řekla, že kdyby byl rom, příspěvek by mu dala. NEVĚŘÍM, těm, co tady psali, že jim to řekla. Kdyby jim něco takového řekla, už je nejspíš dávno bez práce. - Je to něco jako hoax, kterému každý věří.. Lidi si prostě myslí, že když cikán zařve, tak úřednice otevře svojí peněženku a vysolí mu dávky.. :mrgreen: Nebo já nevím, jak si to představují. Úřednice na socce, žádné dávky nepřiděluje..- pouze vyřizuje papíry, ale bohužel - toto lidé nechápou :nevim:

Hele, ale třeba táta od manžela počítal, počítal a zjistil, že se mu v podstatě nevyplatí chodit do práce, protože na dávkách by dostal víc, než bere (bylo jich 5 dětí)… Tím, že pracoval, neměl nárok na nic. :nevim: Takže tak, no… Je fakt, že je to už pár let zpátky, takže je možný, že se něco změnilo.

No a já osobně se vždycky cikánů zastávala, s dědou jsem byla schopná se pohádat, když je odsuzoval. Do doby, kdy jsme si s kamarádkou sedly v parku tam, kde si o cca půl hodiny později chtěla sednout parta cikánek… Dostaly jsme přes čumák obě dvě… A to jsme tam jen seděly (jo je pravda, že když po nás začly řvát, ať vypadnem, moc jsme se k tomu neměly, ale co je opravňovalo k tomu si tak vyskakovat?)… :nevim: Od té doby se cikánům vyhýbám. A to dva slušný znám, jako malá jsem s něma na chalupě lítala po venku, měla jsem je ráda… Ale ta příhoda popsaná výš mě prostě vyléčila a od té doby se jich nezastávám a fakt z nich nemám dobrej pocit. Bohužel… :nevim: Mimochodem to byla samozřejmě „férovka“ 5 nebo 6 na dvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.9.12 21:28

@Žirafátko koukni se např. na právničku Kláru Samkovou. Té nadávají do cikánských sviní denně ;)

• Citovat
  • Upravit
21848
10.9.12 21:28
@Kallkapa píše:
No to je fuk, doktor, který vypíše lůžko někomu kdo ho nepotřebuje - je člověk na špatném místě. Znova by byla spíš vhodná otázka, kdo horší - doktor, který vypíše lůžko někomu, kdo ho nepotřebuje a bere tak místo někomu kdo ho potřebuje, nebo cikán, který si ho vyřve? :think:

A ještě o té inteligenci jak si psala - jestli si myslím, že jsou cikáni tak inteligentní, že ví o jaké dávky si mají zažádat a bílí ne - tak Ti teda popravdě řeknu, že si myslím, že dost cikánů, je inteligentnějších než bílých - kteří o sociální dávky žádají (nemyslím tím rodičák apod.). To, že mají jiný styl projevu, jiný slovník a jinou gestikulaci, neznamená, že jsou iq tyqve. Bílý člověk, kdyby žil, vyrostl ve stejném prostředí jako oni, má vyjadřování naprosto stejné.

Příspěvek upraven 10.09.12 v 21:26

Romové se dle mýho umí pohybovat v soc. dávkách tak dobře, že jsou na nich (hodně z nich) celej život… To Čech, kterej přijde o práci a neví, co by kde, se nechá /okrkat" na ledasčem, protože o ostatních dávkách neví a předpokládá, že si práci zas najde… To se o těch dlouhodávkových říct asi nedá - těm nezbývá, než si tyhle věci naštudovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.9.12 21:29
@kate02 píše:
Hele, ale třeba táta od manžela počítal, počítal a zjistil, že se mu v podstatě nevyplatí chodit do práce, protože na dávkách by dostal víc, než bere (bylo jich 5 dětí)… Tím, že pracoval, neměl nárok na nic. :nevim: Takže tak, no… Je fakt, že je to už pár let zpátky, takže je možný, že se něco změnilo.

Vidíš, počítal, počítal a vypočítal si, že NEPOTŘEBUJE BÝT ROM aby dostal sociální dávky :potlesk: :potlesk: :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809

Nechce se mi sem moc přispívat, ale přesto si neodpustím komentář.
Milá zakladatelko, celý tvůj příspěvek je podán velmi nešťastně z toho důvodu, že v zásadě přiznáváš svou výjimečnost v rámci daného etnika. Osobně nemám potřebu tě velebit a plácat po zádech za to, že jsi vystudovala, navzdory tomu, že jsi cikánka. To bych byla jako ta učitelka, která plakala nad prací lemplovatého žáka se slovy, že ty jsi Romka a máš to bez chyby.

Žij si svůj život a neskuhrej.

Příspěvek upraven 10.09.12 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466

@sophinka zřejmě proto, že je prostě vidět. Já měla číslo 88 na dveřích :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.9.12 21:31

@Žirafátko totmu nerozumím, proč by neměla být vidět? je chytrá, úspěšná, slušná, studovaná… tak proč ty nadávky?

• Citovat
  • Upravit
4466
10.9.12 21:34

@sophinka proč by neměla být vidět? Říkám, že je vidět, proto jí nadávají víc než jiným. Jako bys neznala lidi. A paní Samková je možná vzdělaná, ale chytrá opravdu ne (ne kvůli etnice, prostě není). Ale to je věc názoru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová