Život Romky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9354
10.9.12 19:46

@sophinka Ne protože nejsi rasista, já taky nejsem rasista. Ale vyrůstala jsem ve vesnici jak jsem ti popisovala v minulé diskuzi která byla uzamčena… nechápu to tvé obhajování… ty další věci mi taky vadí, ale děti mi to mlátit nebude že jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
10.9.12 19:47
@sophinka píše:
co z toho plyne?

a co plynulo z toho vašeho pastáku, kde je 70 procent kluků bílejch? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
10.9.12 19:48

A ještě dotaz, kdyby vaše dítě coby nezletilé napadlo jakkékoli jiné dítě a způsobilo těžkou újmu, chtěly byste, aby bylo souzeno podle zákonů pro dospělé nebo raději tu nižší sazbu?

Ptám se potřetí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
10.9.12 19:48
@Gina108 píše:
No vidíš, v Praze v Hodkovičkách, v „Ústavu padlých holek“ jak se říká, je zas minimálně 60% cikánek.

Nevím jak je tomu dnes, ale před pár lety jsem tam několikrát byla osobně a procentuelně víc holek bylo „bílých“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.12 19:49

Nečetla jsem celou diskuzi, ale chtěla bych říct svůj názor. NIKDY jsem neměla nic proti cigánům sama žiji 5 let s cigánem. Máme spolu dvě krásné děti :srdce:. Žijeme v domě s jeho rodinou jsou takový, že mají doma ulizeno čisto chodí do práce skoro všechny členově rodiny. Nekradou nedělají problémy, ale v životě jsem neviděla tak falešny, nenasytný a závistivý lidi. Jsou cigáni slušní a ty nepřispůsobivý ale povaha zůstavá pořád stejná. Ne jednou jsem měla konflikt se členy této přítelovy rodiny. Vím že kdybych s ním nebyla tak se v životě na cigána ani nepodívám. Neumíte si představit jací jsou oni rasisti, každej den slyším jak jsou gadžové mrdy a svně atd. A když něco tak oni jsou jen menšina utlačovaná čechy. A nejvíc mě štve že moje děti vychovávám slušně a oni mi je kazí a asi si myslí že celej slovník sprostých slov je nejlepší co malé dítě může umět. Vím jak se zakladatelka cítí, protože já se tak v této rodině cítím taky. Vždiť jsem jen česká sv*ně a to si nedělám srandu ano takhle o mě mluví tchýně…jsou takový co nedělají problémy ale vždicky to bude cigán.. a doufám že děti budou mít povahu a chování po mě.

• Citovat
  • Upravit
23505
10.9.12 19:50
@Lenka002 píše:
A ještě dotaz, kdyby vaše dítě coby nezletilé napadlo jakkékoli jiné dítě a způsobilo těžkou újmu, chtěly byste, aby bylo souzeno podle zákonů pro dospělé nebo raději tu nižší sazbu?Ptám se potřetí…

Obávám se, že většinová odpověď bude podle pravidel pro dospělý, ale když by to byla realita, asi by se to změnilo k tomu, že špatný kamarádi ho/jí navedli, je to ještě dítě, dejte mu šanci a nekažte mu život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.9.12 19:51

@Misschelle já prožila s cikány svoje mládí :mrgreen: dejme tomu od 12 do 20 let. Poznala jsem všechno dobré i špatné. Bílí spoluobčané mi vyhrožovali. :lol: No musím říct že díky cikánům mi zůstal zdravý rozum. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21848
10.9.12 19:51
@Lenka002 píše:
A ještě dotaz, kdyby vaše dítě coby nezletilé napadlo jakkékoli jiné dítě a způsobilo těžkou újmu, chtěly byste, aby bylo souzeno podle zákonů pro dospělé nebo raději tu nižší sazbu?Ptám se potřetí…

Myslím, že tohle už tu bylo - viz. např @sophinka : @Lenka002 kdyby opravdu moje dítě napadlo jiného člověka, osobně bych ho přizabila, a do vězení šla dobrovolně i já za špatnou výchovu. Trest bych sama navrhovala jako pro dospělého. A to myslím vážně.

A za sebe - děcko tohle NEUDĚLÁ jen tak, z hecu! Takže ano, pokud jsem já neschopná vychovat dítě - člověka - schopného se zařadit do téhle společnosti, který zmrzačí NEVINNÝHO člověka, ano, ať ho třeba zavřou než bude šedivý… Beru to jako odraz sebe samé, sorry :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
10.9.12 19:53
@Lynette píše:
Tohle je dost těžké. Když ti na sociálce řeknou, že kdybys byla cikánka tak ti finanční podporu dají, ale takhle máš smůlu, tak kdo je tady pak ten diskriminovaný? Když dojde cikán k doktorovi, radši ho pošle na všechny testy protože kdyby se jeho stav náhodou zhoršil, mohl by být obviněn z diskriminace. Když k tomu samému doktorovi přijde běloch, pošle ho domů s chřipkou a o půlnoci ho odváží rychlá. Tak kdo je tady ten diskriminovaný? Cikáni když nemají kde bydlet, tak si stoupnou do hloučku a řvou, děti cpou před televizní kamery a čekají až se o ně někdo postará. Když si takhle stoupnu já tak můžu řvát jak chci a bydlení mi nikdo nezajistí. Tak kdo je tady diskriminovaný? Kdo bude zametat chodníky když bude dlouho na úřadu práce? Jen ti, kteří už někdy pracovali, takže většina cikánů je z obliga. To, že je nikdo nezaměstná protože jsou cikáni, to je druhá věc, ale stejně tak nikdo nezaměstná ženskou s pěti dětma, starého člověka, člověka který vypadá nemocně apod. A to, že na tebe měli učitelky a děti ve škole blbé řeči? Na mě taky a cikánka nejsem. Že jsi byla neprávem obviňovaná z prohřešků za které mohli ostatní? To mě taky a cikánka nejsem. Nemysli si, že kdybys nebyla cikánka, tak by sis tímhle neprošla. Tím si projde většina lidí. Dokonce není ani málo žen na které byli doktoři či sestři drzí a cikánkami nejsou. Nějaký běloch tě zbil jen tak? Mou prababičku zase zbil cikán jen tak. Diskriminace? Tak mi řekni jaké výhody má běloch oproti cikánovi, a pak se můžeme bavit dál.
:potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
23847
10.9.12 19:56
@eshta píše:
Nevím jak je tomu dnes, ale před pár lety jsem tam několikrát byla osobně a procentuelně víc holek bylo „bílých“

Já tam uvnitře osobně teda nebyla, ale co jsem viděla u doktorky nebo co chodí na vycházky, nebo na to jejich hřiště tak to byly většinou cikánky. Tak že by ty bílý zavřeli a nepouštěli ven? :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stara baba
10.9.12 19:57

Som jedna z „rasistiek“. Priznam sa, k neznamemu ciganovi sa spravam… ostrazito… aj ked je cisty a dobre obleceny. Parkrat sa mi stalo, ze som sa hanbila sama pred sebou, ked sa z rodinky na zastavke vykluli rodicia veduci svoje dietko na hudobnu sutaz. Ale napriek tomu ze poznam dost slusnych, pracovitych a chytrych ciganov, tak cudzich automaticky povazujem za tych zlych. Pretoze radsej sa im vyhnut z cesty a mozno aj krivdit, ako nedavat pozor a potom plakat :oops:

Ja viem ze je to asi nefer, ale je to rovnake ako ked viem ze ma moze pes pohryzt, tak nebudem strkat ruku do tlamy kazdemu psovi co uvidim na ulici :oops: Nie som si ista ci je to apriori rasizmus… alebo opravneny strach ci nedovera, ked vyrastas v meste, kde po hlavnej ulici behaju v zime bose cigancata s nudli u nosu :oops:

• Citovat
  • Upravit
4885
10.9.12 19:58
@Hanulka82 píše:
ne neni to v pohode, me osobne je Natalie nesmirne lito, bohuzel ale doplatila hlavne na zivot svych rodicu (potazmo otce)a kdyz nezletili zmrzaci a znasilni nevinnyho kluka, to je v pohode? na to prosim odpovez ty

Ale jistě že není, já jen vysvětlovala, proč měli nižší tresty…protože byli nezletilí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.9.12 19:58

@Almira-Alm no oni takoví veitnamci ti z bytu udělají kůlničku na dříví rychlostí blesku :mrgreen:
mmch co jejich daňové úniky, pěstování drog, padělání zboží a další nelegální činnosti…

• Citovat
  • Upravit
9989
10.9.12 20:00

@sophinka možná… s Vitnamci nemám narozdíl od cikánu tolik negativních zkušeností :mrgreen:

Příspěvek upraven 13.09.12 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
10.9.12 20:01
@sophinka píše:
@Almira-Alm no oni takoví veitnamci ti z bytu udělají kůlničku na dříví rychlostí blesku :mrgreen:
mmch co jejich daňové úniky, pěstování drog, padělání zboží a další nelegální činnosti…

Spíš ti z něj udělaj pěkný zahradnictví, ne? :))))))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová