Život Romky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
22.11.16 14:21

Na základě toho, že v příspěvku píšeš, že ses setkala s problémy v oblasti zdravotní péče, bych měla prosbu. Píšu diplomovou práci ohledně problematiky komunikace ve zdravotnických zařízeních se zaměřením na to s jakými problémy, případně diskriminaci se Romky setkávají. Byla bys ochotná, případně i další z Vás z diskuze, udělat krátký rozhovor? Například přes Skype? Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
2.11.19 11:54
@Gina108 píše:
Bohužel, nikdy jsem neměla čest se setkat s takovou romkou, jako ty a tady se ještě skrýváš za anonym :( :zed: V lepším případě znám jen cikány, co mi v tlupě nadávali, hulákali a dělali bordel na sídlišti, v horším nám vykradli barák, chatu a měli s nimi tu čest u soudu nebo zmlátili kamaráda, vydírali podnikatele a zapálili diskotéku. Jo abych nekecala, znám jednoho cikána, co umí skvěle hrát na housle, má konzervatoř a snad teď hraje i v nějakém orchestru v Teplicích, ale zas je šíleně prolhanej. Tak co si jako mám o vás myslet??? Divíš se mi??? A těch programů na integraci romů, pomoc romským dětem se školou těch tu bylo tolik a výsledek? Prd. Opravdu neznám osobně žádného roma - vysokoškoláka a že žiju jaksi v poměrně romy hustě osídleném kraji.

Ahoj, ten o kterým mluvíš je RG, žejo? :mrgreen: Vím dobře, o čem mluvíš, znám to z vlastní zkušenost :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.12.24 21:55

@Black_Orchids Jsem Romka a jako taková čerstvě po učňáku ( kuchař -číšník) jsem skoro dva roky hledala práci v oboru kde bych se třeba i přiučila. Kam jsem šla ať jsem se snažila jakkoliv odbili mě buď s tím že se ozvou :lol: klasika a nebo že je už místo obsazené a vzali tam radši „bílou“ i když bez žádné zkušenosti. Až teprve po dvou letech kdy už jsem ani nedoufala a nechtěla už jít ani na pohovor mě přijal pán na catering který vítal romky s otevřenou náručí s tím že si je jistý že jsme preciznější co se úklidu týče. :) takže jsem taky začínala jako pouhá výpomoc v kuchyni a holka na všechno :mrgreen:. Takže velké díky za každého takového jako jste vy. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.12.24 22:02
@Barushe píše: Více

Kdyby takových jako vy bylo víc nic jako rasismus by neexistovalo.
Já jsem Romka a mám dvě dcerky kamkoliv jdu na hřiště s dětmi. Vím a cítím ty pohledy a to jak mě okolí lustruje :mrgreen:. Přitom já sama jsem měla a doteď mám kamarádky jak romské tak bílé. Doufám že za pár let nezažijí moje dcerky pocit méněcennosti tak jako já snad už od školky.
Už jen proto že moje dcerky jsou poloviční romky. Starší brzo nastoupí do školky s upřímně největší obavy mám právě z toho že se setká s rasismem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
17.12.24 08:16
@Sara106 píše: Více

Ve školce se s rasismem nesetká. A jak na tom budou dcerky dál, bude záležet jen na nich samotných. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová