Život Romky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
10.9.12 21:47

@lucineeccka jako fakt? :mrgreen: musím přpustit že čím tmavší chlap tím je hezčí :lol: to by mě asi neměl rád :lol:

• Citovat
  • Upravit
23847
10.9.12 21:47
@lucineeccka píše:
To by mě taky zajímalo. :think: A to není rýpání :kytka:

No mě taky, proto se ptám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.12 21:48
@Kallkapa píše:
Vidíš, počítal, počítal a vypočítal si, že NEPOTŘEBUJE BÝT ROM aby dostal sociální dávky :potlesk: :potlesk: :potlesk:.

Jenže to je pak o tom přístupu k životu… Normální člověk se snaží o to, aby potřeboval od státu co nejmíň… (Takže kupodivu manželův táta nepřestal pracovat a nežil jen na dávkách. :-D )

Problém vidím v tom, že stát je na jednu stranu hrozně sociální a dává dávky na všechno, přitom by spíš bylo lepší, aby lidi, kteří normálně pracujou, ty dávky prostě nepotřebovali… :nevim: Ale to se dostáváme úplně jinam. :-D Každopádně znám i „bílý“, co neplatěj nájem a neřeší to… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

Anonymní já pořád tvrdím, že pokud je Rom slušný, že vždycky i když má těžší život, tak něčeho docílí…
Rasismus je a bude, ale možná si narazila i na můj názor, že někteří lidi se na něho schovávají a vidí všude ale to jsem spíš myslela neromy, např. někde tady v diskuzi, kteří neustálé vytahují témata na diskriminaci a dokola rozviřují, že něco někdo řekl neřekl a zbytečně vyvolávají hádky..a přitom ani dotyčnou osobu neznají, jak to cítí a myslí ale prostě mají potřebu se pohádat..
Ale na druhou stranu vím jaké to je.. Romka nejsem, ale jsme rodina spíš tmavší- černé vlasy, hnědé oči a jako dítě jsem trpěla tím jak mi někdo nadával do cigánek.
Jinak znám jednoho vysokoškoláka, co vede firmu a v nemocnici v Brně jsem se potkala se zdravotní sestrou, což mi maminky říkaly, že je to Romka i tak vypadala..
I když těžko, ale vybudovali si postavení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elois28

@lucineeccka A to tvrzení soudu je podložené jakým důkazem? Neviděla jsem to, proto by mě to zajímalo.

• Citovat
  • Upravit
8566
10.9.12 21:50
@kate02 píše:
Jenže to je pak o tom přístupu k životu… Normální člověk se snaží o to, aby potřeboval od státu co nejmíň… (Takže kupodivu manželův táta nepřestal pracovat a nežil jen na dávkách. :-D )Problém vidím v tom, že stát je na jednu stranu hrozně sociální a dává dávky na všechno, přitom by spíš bylo lepší, aby lidi, kteří normálně pracujou, ty dávky prostě nepotřebovali… :nevim: Ale to se dostáváme úplně jinam. :-D Každopádně znám i „bílý“, co neplatěj nájem a neřeší to… :nevim:

Kate, ale to je problém sociálního systému státu. S tím s tebou souhlasím. Ale není to o tom, že kdyby byl někdo rom, tak na ty dávky nárok má, a když není tak nemá - a o tom se celou dobu bavíme :nevim:. Já sama bych na některé dávky dosáhla, ač mám peněz dost :nevim: - ale toto přece není chyba romů.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr

Tak porovnáme, povídej, kde bydlíš, či jsi bydlela :?: :?: 8o :mrgreen:

@Kallkapa píše: :mavam: Ahoj Larr, já jsem živým důkazem, že né vždy v Tobě soužití zanechá nesnášenlivost. Přívozu zdar :mrgreen: :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
lucineeccka
@Elois28 píše:
@lucineeccka A to tvrzení soudu je podložené jakým důkazem? Neviděla jsem to, proto by mě to zajímalo.

Nepamatuji si to přesně, ale myslím, že to vypovědělo několik svědků

• Citovat
  • Upravit
26093
10.9.12 21:51

A ještě k tomu, že se tady psalo, že v pasťáku je 70% bílejch a zbytek cikánů… Já bych ty procenta vztáhla i k tomu, kolik procet bílejch a cikánů žije v ČR, jestli je to taky těch 30% nebo je to procento menší? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@sophinka píše:
@lucineeccka jako fakt? :mrgreen: musím přpustit že čím tmavší chlap tím je hezčí :lol: to by mě asi neměl rád :lol:

Hehe, asi byl etatinek moc bílej :mrgreen: a tuším, že tě asi fakt rád neměl, ale možná si ho pletu :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
@Gina108 píše:
No mě taky, proto se ptám :lol:

Ta kytka byla pro ostatní. Už jsem tady za velkou rasistku a slíbila jsem admince, že si budu dávat pozor. :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit
47759
10.9.12 21:52
@lucineeccka píše:
@Larr On má zablokovanou IP ne? Já jsem tady přes prázdniny nebyla, jenom jsem se doslechla, že ho vyrazili a zablkovali mu IP adresu. :nevim:

ano etatinek už tu opravdu není a ip má zablokovanou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
10.9.12 21:52
@Gina108 píše:
Hehe, asi byl etatinek moc bílej :mrgreen: a tuším, že tě asi fakt rád neměl, ale možná si ho pletu :think: :nevim:

to s jurou se „milujou“,ne? :D

• Citovat
  • Upravit
sophinka
10.9.12 21:53

@Gina108 s etatínkem jsme se prakticky nepotkali, takže nevím…s Jurou se občas nemusíme :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová