Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucineeccka píše:
To by mě taky zajímalo.A to není rýpání
No mě taky, proto se ptám ![]()
@Kallkapa píše:
Vidíš, počítal, počítal a vypočítal si, že NEPOTŘEBUJE BÝT ROM aby dostal sociální dávky![]()
![]()
.
Jenže to je pak o tom přístupu k životu… Normální člověk se snaží o to, aby potřeboval od státu co nejmíň… (Takže kupodivu manželův táta nepřestal pracovat a nežil jen na dávkách.
)
Problém vidím v tom, že stát je na jednu stranu hrozně sociální a dává dávky na všechno, přitom by spíš bylo lepší, aby lidi, kteří normálně pracujou, ty dávky prostě nepotřebovali…
Ale to se dostáváme úplně jinam.
Každopádně znám i „bílý“, co neplatěj nájem a neřeší to… ![]()
Anonymní já pořád tvrdím, že pokud je Rom slušný, že vždycky i když má těžší život, tak něčeho docílí…
Rasismus je a bude, ale možná si narazila i na můj názor, že někteří lidi se na něho schovávají a vidí všude ale to jsem spíš myslela neromy, např. někde tady v diskuzi, kteří neustálé vytahují témata na diskriminaci a dokola rozviřují, že něco někdo řekl neřekl a zbytečně vyvolávají hádky..a přitom ani dotyčnou osobu neznají, jak to cítí a myslí ale prostě mají potřebu se pohádat..
Ale na druhou stranu vím jaké to je.. Romka nejsem, ale jsme rodina spíš tmavší- černé vlasy, hnědé oči a jako dítě jsem trpěla tím jak mi někdo nadával do cigánek.
Jinak znám jednoho vysokoškoláka, co vede firmu a v nemocnici v Brně jsem se potkala se zdravotní sestrou, což mi maminky říkaly, že je to Romka i tak vypadala..
I když těžko, ale vybudovali si postavení…
@lucineeccka A to tvrzení soudu je podložené jakým důkazem? Neviděla jsem to, proto by mě to zajímalo.
@kate02 píše:
Jenže to je pak o tom přístupu k životu… Normální člověk se snaží o to, aby potřeboval od státu co nejmíň… (Takže kupodivu manželův táta nepřestal pracovat a nežil jen na dávkách.)Problém vidím v tom, že stát je na jednu stranu hrozně sociální a dává dávky na všechno, přitom by spíš bylo lepší, aby lidi, kteří normálně pracujou, ty dávky prostě nepotřebovali…
Ale to se dostáváme úplně jinam.
Každopádně znám i „bílý“, co neplatěj nájem a neřeší to…
Kate, ale to je problém sociálního systému státu. S tím s tebou souhlasím. Ale není to o tom, že kdyby byl někdo rom, tak na ty dávky nárok má, a když není tak nemá - a o tom se celou dobu bavíme
. Já sama bych na některé dávky dosáhla, ač mám peněz dost
- ale toto přece není chyba romů.. ![]()
Tak porovnáme, povídej, kde bydlíš, či jsi bydlela
![]()
@Kallkapa píše:Ahoj Larr, já jsem živým důkazem, že né vždy v Tobě soužití zanechá nesnášenlivost. Přívozu zdar
![]()
@Elois28 píše:
@lucineeccka A to tvrzení soudu je podložené jakým důkazem? Neviděla jsem to, proto by mě to zajímalo.
Nepamatuji si to přesně, ale myslím, že to vypovědělo několik svědků
A ještě k tomu, že se tady psalo, že v pasťáku je 70% bílejch a zbytek cikánů… Já bych ty procenta vztáhla i k tomu, kolik procet bílejch a cikánů žije v ČR, jestli je to taky těch 30% nebo je to procento menší? ![]()
@sophinka píše:
@lucineeccka jako fakt?musím přpustit že čím tmavší chlap tím je hezčí
to by mě asi neměl rád
Hehe, asi byl etatinek moc bílej
a tuším, že tě asi fakt rád neměl, ale možná si ho pletu
![]()
@Gina108 píše:
No mě taky, proto se ptám
Ta kytka byla pro ostatní. Už jsem tady za velkou rasistku a slíbila jsem admince, že si budu dávat pozor.
![]()
@lucineeccka píše:
@Larr On má zablokovanou IP ne? Já jsem tady přes prázdniny nebyla, jenom jsem se doslechla, že ho vyrazili a zablkovali mu IP adresu.
ano etatinek už tu opravdu není a ip má zablokovanou ![]()
@Gina108 píše:
Hehe, asi byl etatinek moc bíleja tuším, že tě asi fakt rád neměl, ale možná si ho pletu
![]()
to s jurou se „milujou“,ne? ![]()
@Gina108 s etatínkem jsme se prakticky nepotkali, takže nevím…s Jurou se občas nemusíme ![]()
@lucineeccka jako fakt?
musím přpustit že čím tmavší chlap tím je hezčí
to by mě asi neměl rád