Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SayaSt píše:
nejak se zapomina na skutecnost ze jeji rodice nejdriv z baraku odnaseli majetek a az nakonec se vraceli pro sve dite! mohla dopadnout uplne jinak.
tim samozrejme tento utok nezlehcuji, je to hnus. ale treba taky ukazat na vsechny skutecnosti!pokud se opakuji, tak se omlouvam, nedocetla jsem
Od mojeho kamaráda známá tam bydlí o tom vynášení nábytku a ostatních věcí, to tak horké nebude, neměli by šanci to stihnout.Na chodbě domu měli prý kanystry s benzínem a ještě k tomu byli pod parou, to se potom dost špatně utíká. No a kde vzali ten benzín, to ani myslím nemusím říkat, na aralu měli asi akci ![]()
@Kallkapa mě dneska naštvala ta známá. Jak si stěžovala, že má málo, že je to tady hrozný a jak chce do V.B.atd atd…tak jsem jí na to napsala, že bez práce nejsou koláče platí po celém světě. ![]()
@ivana-domca píše:
kdyby šlo jenom o romy, ale on se navazel skoro do každého kvůli blbostech, má holt trošku víc prorizlou pusu a udělal něco co nebylo úplně cajk s pravidly e-mimiAle občas s ním byla i sranda
mě docela chybí:(
Diskusi jsem jen tak rychle projela a bohužel jsem zjistila, že se někam vytratila zakladatelka. Já totiž myslela, že diskuse bude o životě Romky z jejího pohledu, to by mě moc zajímalo, protože ač je v mém okolí Romů dost, OSOBNĚ nikoho neznám, takže všechny informace o tomhle etniku mám jen zdálky, to podle mě nemůže být dostatečné. Haló haló, zakladatelko, vrátíš se? ![]()
@Kallkapa píše:
@lucineeccka No já měla právě dneska pocit (v té druhé diskuzi), že máš takový dost radikální názor.. Že když vidíš rómy, tak si držíš kabelku atd..možná jsem to teda špatně pochopila..PS : cigánčata jsou podle mě nejhezčí děti- teď mě tu všichni utřískají
![]()
![]()
(zároveň s mulátkama - ty taky žeru
)
Hele, ale já taky instinktivně sahám na kapsu, když jdu kolem brněnskýho nádraží… I když tam třeba cikáni nejsou (ale třeba tam fakt kradou, no…)… ![]()
Nevim, no… Podle mě si to do jisté míry dělají i sami, ne že by bílí byli „ti zlí“, protože někde ta špatná zkušenost vznikla. I když spousta lidí ji třeba osobně nemá, tak druhá část lidí zase jo… Bohužel na cikánech je to, že jsou jiní, vidět hnedka…
Ale na druhou stranu cikánský děti dokážou být prostě bezprostřední a tak hezky upřímný… V tramvaji jsem jednou jela se třídou cikánskejch dětí a ty se hned ptaly, co že to má mladší mrňous na hlavě a tak, napřímo… Tohleto třeba 90% bílejch dětí neudělá… Spíš si jen šuškaj…
Prostě nebýt toho, že jsem od té partičky holek tehdy dostala pořádně na budku, fakt bych pořád stála na „jejich straně barikády“. Ale prostě po těch zkušenostech si na ně už dávám pozor… ![]()
@robínek píše:
Diskusi jsem jen tak rychle projela a bohužel jsem zjistila, že se někam vytratila zakladatelka. Já totiž myslela, že diskuse bude o životě Romky z jejího pohledu, to by mě moc zajímalo, protože ač je v mém okolí Romů dost, OSOBNĚ nikoho neznám, takže všechny informace o tomhle etniku mám jen zdálky, to podle mě nemůže být dostatečné. Haló haló, zakladatelko, vrátíš se?
taky by mě zajímal její názor. na né rasistický kecy (ale ty tady nebyly), ale bohužel
vlastní zkušenosti. Né že bych chtěla aby se za to ospravedlnovala (nemá s tím nic společného), ale aby viděla, že to pochopení, je někdy nemožné. Jelikož někteří romové o to ani nestojí, a rádi si žijou svůj život…
@sophinka píše:
@kate02 víš kolik tu vzniká diskuzí na téma jak vytřískat na státu co nejvíc peněz? Dokonce kolikrát i za cenu že nezapíší otce do RL? A to vše,,slušné bílé maminy,,
tak v tomhle máš bohužel pravdu. Jinak tě obdivuju, v tom jak se jich zastavas. Já se jim vyhýbám, měla jsem cikána v rodině, ale to byl hnus a nejhorší je, že moje máma chytla jejich moresy. Občas se za ní stydím. Neříkám, že jsou všichni špatní, když se najdou takoví, kteří mě slušně pozdraví, tak se s nimi klidně bavit budu, ale když mě někdo osloví, jestli mu nechci vykourit c.raka, tak to je ns mě moc a pomyslím si další za. ranej cikán. Jinak mi dost vadí jejich zvýhodňování ve školkách a pod. Stát jim to zaplatí a ještě ke všemu se nemusí dostat místo pro dítě, kterému se rodič musí vrátit do práce. Takže rodič přijde o práci. Výsledek je další člověk na soc. dávkách a rodič uprednostneneho dítěte, si bude mnout ruce, jak má doma klidek, pohodu a stát mu vše zaplatí…
Příspěvek upraven 10.09.12 v 22:56
No mě by prostě zajímalo, z jakého je zakladatelka prostředí, z jaké rodiny, že se tak „vypracovala“, kolik má mezi Romy přátel a známých a jak ti žijí, jak si myslí, že by se měl stát k Romům chovat, jak řešit problémy (které tady očividně jsou)atd.
@lucineeccka píše:
@Kamča.dalmatinka Děkuju jsi moc hodnáJestli chceš pošli mi do SZ link na FB.:)A můžeme si laikovat fotky
No tak jenom totální blbec nebo slepec nerozezná černocha resp. mulata od cikána, takže si nemyslím, že by tvůj syn v ČR měl mít nějaké velké problémy s rasismem. Teda netvrdím, že tu nejsou rasisti žádný, ale většina Čechů má spíše negativní zkušenost s cikány a před těma si hlídaj kabelku a peněženky a ne před mulatem.
P. S. fakt máš krásného chlapečka ![]()
Také by mě zajímalo, z jakého je zakladatelka prostředí
Píše, že jí rodiče podporovali. V jakém oboru rodiče pracují a zda mají VŠ vzdělání v rodině rozšířené. A jak sama nahlíží na problémové Romy a jestli alespoň trochu chápe, z čeho určitá nevraživost vůči Romům obecně plyne a jak to vidí sama.
Zakladatelko, ozvi se
![]()
Nějak nechápu smysl diskuse (zamčené mi asi unikly). Také nemám potřebu velebit zakladatelku za to, čeho dosáhla a že dokázala vystudovat (jak už tu někdo psal). Proč také – tak to v životě prostě chodí, někdo propluje a někdo se musí poprat. Každopádně si myslím, že by měl každý začít u sebe. Takže by měl každý nejdříve začít něco dělat a ne žádat o shovívavost a schovávat se za barvu kůže. Pokud budu žít např. v zahraničí, také se musím podřídit jejich pravidlům a zákonům a nemůžu předpokládat, že mi budou dělat ústupky jen proto, že se jakkoliv liším.
@Gina108 Díky
Akorát jeho táta není černoch, ale arab, takže to není mulat.Je jenom lehce opálenej -teda teď hodně a to jsem ho mazala 30 ![]()
Lidi jsou různí a blbý. Můj bratranec o mě třeba říkal, že jsem zhanobila rasu
A když se Maty narodil tak o něm mluvil jako o černém parchantovi.
A teď když ho vidí je z něj celej pryč a může se z něj po…
Nejsem rasistka. Klidně bych takovouhle inteligentní romku měla za kamarádku.
Jednou jsem oslovila jednu rómskou maminku u nás v městečku. Snažila jsem se rozvinout hovor kolem dětí a tak. Ale bohužel, romka byla tupá jak vagon blata. Já si s ní vůbec nerozumněla, něvěděla jsem, co dál si s ní mám povídat a jak elegantně někam zmizet.
Bohužel, tohle je moje zkušenost s romy, vždycky jsem narazila na ten málo inteligentní případ
Možná spíše mají svůj svět.
@Kamča.dalmatinka Děkuju jsi moc hodná
Jestli chceš pošli mi do SZ link na FB.:)A můžeme si laikovat fotky