Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Kobliha51Proč to chcete vědět?
Chcete poradit a to je velmi důležitá informace. Jak jistě sama víte, děti různého věku snášejí různé situace doma různě. Kolik je tedy dětem let?
@Anonymní píše:
@Kobliha51Proč to chcete vědět?
Mně to taky přijde důležitá informace kvůli dětem i kvůli rozvodu.
@Inaris píše:
On to není komplex, to je prostě slušně vychovaný člověk. Toto je průšvih všech těch slušných lidí, kteří byli doma v klidné rodině zvyklí se normálně domluvit a o duševně narušených jedincích neměli ani páru. Takže je jednak na začátku vztahu nerozpoznají, jednak s tím materiálem neumějí správně jednat. Teda správně jednat se s nimi ani nedá.
Už jsem to někde psala, že se mi hnusí povahy lidí, na které platí jedině bič (já to neaplikuju ani u psa). Pokud jsem byla slušná ke svému bývalému šéfovi, ten se projevoval jako de.bil. Až mi jednou ruply nervy, zařvala jsem na něho a práskla dveřmi, tak od toho dne mě i sám pozdravil.
Hnus, velebnosti. Fat se mi chtělo blejt. A takových duševních zmetků na světě chodí…
ona ale ten komplex má, pracuje v pomáhající profesi, potřebuje pomáhat a léčit. Teď ale tuhle svoji potřebu realizuje zdravě ne na úkor sebe. Chodila k psycholožce, taky se musela podívat do sebe a pochopit, že jeho nevyléčí, nezmění, to je ztráta energie..
@Inaris
já se s Tebou ale nedohaduju, takhle to bylo u ní, její příběh, ty máš jiný, to je v pořádku. Každý si musí přijít na to sám, výběr partnera nikdy není náhodný a to ani ten primárně nevhodný.
@Inaris
no já za sebou odchod od nevhodného partnera s malým děckem mám. A je to jenom o tom rozhodnutí a přijetí odpovědnosti za svůj život, nic jiného v tom není, vše ostatní jsou jen překážky a je potřeba zjistit, co Tě v rozhodnutí brzdí strach, lenost, nesamostatnost, pocity viny???
@Inaris píše:
On to není komplex, to je prostě slušně vychovaný člověk. Toto je průšvih všech těch slušných lidí, kteří byli doma v klidné rodině zvyklí se normálně domluvit a o duševně narušených jedincích neměli ani páru. Takže je jednak na začátku vztahu nerozpoznají, jednak s tím materiálem neumějí správně jednat. Teda správně jednat se s nimi ani nedá.
Už jsem to někde psala, že se mi hnusí povahy lidí, na které platí jedině bič (já to neaplikuju ani u psa). Pokud jsem byla slušná ke svému bývalému šéfovi, ten se projevoval jako de.bil. Až mi jednou ruply nervy, zařvala jsem na něho a práskla dveřmi, tak od toho dne mě i sám pozdravil.
Hnus, velebnosti. Fat se mi chtělo blejt. A takových duševních zmetků na světě chodí…
To není výchova ke slušnosti, ta vypadá jinak. To je výchova bez asertivity a sebevědomí.
@Anonymní píše:
@InarisPřesně, na začátku se hrozně snažil, měla jsem tehdy nápadníků vícvyhrál, byla s ním legrace, měl spoustu známých, pořád jsme něco podnikali, byli akční, dnes už vím, že mi o své rodině lhal, jak je to tam super a jak se mají rádi, všude se mnou chlubil, chválil mne (taky jsem se kolikrát červenala) - prostě ty začátky jsou úžasné. A moc prohlídnout se to nedá, pokud člověk nemá předchozí zkušenost.
No píšeš krásně. Jen kolik je dětem let nenapíšeš. Protože až napíšeš další story, dalo by se tě za něco chytit. Takhle je to těžší, ale kdo tvé fantazie už zná, ten pozná. Že tě to pořád baví. Je už tě plný internet. Co ty na to zlato? Dnes už jsi druhá grafomanka v diskusích. Že by něco v ovzduší?
Ahoj děvčata, potřebuju se trochu „otřepat“ z depky. Rozešla jsem se s expřítelem už dřív, teď je takové to blbé období „po“,… vím, že bych měla nekomunikovat, ale z určitých nutných praktických důvodů a jako projev minimální slušnosti jsem všechno nezablokovala. A před chvílí mne úplně rozbilo sdělení, že jsem jeho věčný plamínek života, že po mém zmizení se mu vytratila všechna krev, zmizel kyslík a svět se smrštil do neuchopitelného atomu…
ach jo… no, mazec. Není asi co poradit, všechno vím,… probděla jsem tisíce hodin po nocích… ale kyslík mi tedy nikdy nezmizel… vkládám jako anonym promiňte
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata, potřebuju se trochu „otřepat“ z depky. Rozešla jsem se s expřítelem už dřív, teď je takové to blbé období „po“,… vím, že bych měla nekomunikovat, ale z určitých nutných praktických důvodů a jako projev minimální slušnosti jsem všechno nezablokovala. A před chvílí mne úplně rozbilo sdělení, že jsem jeho věčný plamínek života, že po mém zmizení se mu vytratila všechna krev, zmizel kyslík a svět se smrštil do neuchopitelného atomu…![]()
ach jo… no, mazec. Není asi co poradit, všechno vím,… probděla jsem tisíce hodin po nocích… ale kyslík mi tedy nikdy nezmizel… vkládám jako anonym promiňte
jaké praktické důvody máš? to je oč tu běží?
Budu se stěhovat z bytu kde po něm zůstaly nějaké věci, vrtačka, pár jiných kusů nářadí, které si neodnesl ihned po rozchodu ani pak při období, kdy jsem ho opakovaně ujišťovala že to s ním neobnovím. Tak jde o to mu předat věci, dala jsem je na neutrální půdu a sdělila, že to tam je. A ejhle, reakce byla takováto
@Anonymní píše:
Budu se stěhovat z bytu kde po něm zůstaly nějaké věci, vrtačka, pár jiných kusů nářadí, které si neodnesl ihned po rozchodu ani pak při období, kdy jsem ho opakovaně ujišťovala že to s ním neobnovím. Tak jde o to mu předat věci, dala jsem je na neutrální půdu a sdělila, že to tam je. A ejhle, reakce byla takováto
To je jeho vec, jestli si pro ne prijde. Ja bych to hodila za hlavu.
No mne jen zase dostala ta jeho poetika… jak a kam na to chodí… zažily jste něco podobného? Nevím, jestli to má odněkud z literatury nebo jen ze své pošramocené hlavy. Zmizel kyslík, ztratila se krev, svět se smrsknul… ach jo
@maminazplzne kam na to chodí? Do té části svého mozku, kde manipuluje s ostatními. Dyť jsou to docela dost slizké fráze.
Čtěte kvalitní poezii, přestane vás bavit přehrávající hysterik.
@Anonymní píše:
Bacha na to. Manžel měl jednu nechtěnou nápadnici, která neustále otravovala kvůli pár pitomostem, které v bytě nechala na návštěvě. Později to nazval jako „viteály“ z HP. Dokud jsou a člověk se z dobrého srdce nechá pořád kontaktovat, aby si to konečně ten člověk odnesl, tak ta mrcha ne a ne odejít. Je to jen záminka pro kontakt. My to vyřešili donesením věcí před dveře. Jinak by otravovala asi dodnes.
Kolik je dětem let?