Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
389
27.4.16 18:11

@pikola jsem ten jejich typ, bylo to tak vždycky, i kdyby vedle mě stála 180 cm blondýna s prsama č. 5 :-).

Vím, že v některých městech jsou kurzy dělený, ale tady tolik lidí není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
27.4.16 18:12

@Agrion no, to mě nenapadlo :-). Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
28.4.16 16:01

Seznamit se s jinyma matkama ze skolky, divat se na jednoduche (romanticke) filmy a pustit si k tomu Untertitel, poslouchat radio. A zkus se zeptat na radnici, popr. ve VHS, jestli neexistuje nejaka integracni podpurna skupina. Nemusi to byt jen pro uprchliky. U nas treba duchodci pomahaji detem cizincu s ukoly (kdyz moje deti byly na Grudschule a ja neumela nemecky, tak jsem to bohuzel nevedela), nebo napr. moje byvala ucitelka nemciny organizuje 2× za mesic setkani zen - cizinek, kam chodi i Nemky, to mi hodne pomohlo.
Zkus se zeptat tech co uci nemcinu, jestli o necem nevi.
Nebo nejaka Krabbelgruppe, tam se muzes s nekym seznamit a zkouset mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
29.4.16 19:20

@staramlada děkuju za tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
3.5.16 23:08

Holky žijící v Německu, nemůžete mi nějak poradit či pomoct? :kytka:
Manžel tam začal pracovat a měl domluvené nějaké schůzky ohledně hledání pronájmu pokoje, ale kam přišel, všude mu odmítli potvrdit adresu pro úřední záležitosti. Přitom on někde potřebuje mít adresu, aby se mohl přihlásit k pojištění a tudíž vůbec pracovat.
Docela jsme překvapení, jaký je to pro pronajímatele problém, když přitom pro něj z toho vůbec nic nevyplývá. Vůbec to není o tom, zda a kolik mu manžel platí nájem nebo tak něco. Ten majitel ani sám nikde nic nepotřebuje hlásit, je to prostě jen kvůli přihlášení k pojištění.
Nenajde se tu někdo, kdo by nám mohl v tomto nějak pomoct?

Přijde mi to fakt divné, protože si říkám, že ne každý má v Německu vlastní nemovitost a plno lidí žije po podnájmech, tak v čem je takový problém potvrdit podnájemníkovi adresu?
Díky za každou reakci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
3.5.16 23:16

:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
4.5.16 13:48

@Patricia89 Jde o to, že on chce pronajmout jen pokoj, nabídek je dost, ale nikdo mu právě nechce dát tu smlouvu.
Ale už to snad vypadá na dobré cestě! Díky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
6.5.16 21:54

@Klementyna je to jak píše @Patricia89 ;-). Bývá spíš problém, že na jeden podnájem je více zájemců, dělají se i „dny otevřených dveří“ a pronajímatel si může vybírat, komu to pronajme resp. může si určovat podmínky. Příbuzná z Hamburku vyprávěla, že přišlo i 15 lidí najednou. Manžel byl dalšími třemi ;-). Chce to hledat a mít štěstí.
Pokud se partnerovi povede najít klasický podnájem na smlouvu, tak je to ok. Přijde na radnici se smlouvou a pak podnikat další kroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.5.16 06:46

Ahojky

Ziju take kousek od Frankfurtu a prave jsem jsem zjistila, ze jsem asi těhotná, je uz tady nejaka skupinka pro holky z okoli a jeste maminky( tehulky)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.5.16 06:47

Ahojky

Ziju take kousek od Frankfurtu a prave jsem jsem zjistila, ze jsem asi těhotná, je uz tady nejaka skupinka pro holky z okoli a jeste maminky( tehulky)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.5.16 06:48

Ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
4.10.16 18:46

Ahoj, já žiju u Würzburgu a mám 16ti měsíčního syna. Myslím, že je tu skupina maminky v Německu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
5.10.16 20:35

Ahojky není tu někdo kdo žije na severu Německa? Kolem Lübecku? Slesvicko holstyncko? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.16 11:12

Ahoj,

přistěhovala jsem se za přítelem do Německa, konkrétně Muellheim, mám skoro tříletého syna z předchozího vztahu a chtěla jsem se zeptat, jestli některá nežijete poblíž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
27.10.16 11:26

Škoda že tato diskuze není trochu živější..v německu nežiju..:-)ale celkem by mě zajímalo jak se tam ted žije.. (jestli se změnilo něco s příchodem tolika pozvaných „hostů“. )-jinak přeji všem at se jim kdekoliv žije co nejlépe.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí