Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
446
31.1.17 10:38

@fia80 stěhuje se do Essenu? My tady už 3 roky zijeme :) se můžeme sejít v gruga parku, bude se tam tobě i dětem líbit :palec:
Máme dvouletou a 5 mesicniho. Pohádky občas nějaký vidi, ale ne moc casto. A neradi má vilu Amalku :lol: ae kamaradka pouští sandmana a pak ještě neco, muzu zjistit.
S tim curanim, to me trošku prekvapilo, nic o tom nevím a viděla jsem deti curat venku a i já jsem už malou davala. Zatím zadna pokuta ;)
A web, já jsem ve fb skupině cesi a Slováci v nrw…
Kdybys chtela nejake Info přímo o essenu, klidne napiš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
31.1.17 11:32

Die Biene Maja, Die Schlümpfe… s tím čůráním nevím. Ale z vlastní zkušenosti říkám - radši se soustřeď na združování se s němci, ale záleží na tvé němčině. A s tím kolem taky nevím, tu jezdí děti po chodníku jak s koloběžkou, tak na kole :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
31.1.17 11:33

Nějaká maminka z Mnichova a okolí? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35859
31.1.17 14:04

@fia80 Napisu ti co vim z vllastni zkusenosti, jak je to podle zakona netusim.
Venku curame, ale fakt jen v nouzi. Jako ze by za to neco bylo netusim, kdyz je zima jdeme do restaurace a vsude nas zatim pustili.
Ohledne svetel, to jsem teda jeste nevidela u malych. Dokud nejezdi po silnici tak by nemuseli. Naopak spis pozor u dospelych na kole, nesmi se jezdit po chodniku.

Pohadky, co asi znas v cechach urcite najdes v nemcine. Dora expolorer, Paw patrol, Ben und Hollys, Umizumi.. Koukni sem, snad vam to bude fungovat http://www.nick.de/sender/nickjr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
31.1.17 14:06

@Halibar Jo ja :palec: Freising a ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
31.1.17 14:15

@fia80 Curani resej ve Svycarsku ;) Nemcu jsou uvolnenejsi… kdyz nebylo zbyti tak decka taky obcas pocurali v parku nejakej stromek ;) Odrazky nevim jestli jsou povinne, ale urcite smysluplne… meli jsme s odrazkama tak jsem to neresila.
Z pohadek… koukame na klasiku jako cesky deti v nemeckyn dabingu ( Princezna Sofie, Feuerwehrman Sam etc.), z nemeckych se detem hodne libi Lilifee, Laura Stern, Coni, Petterson und Findus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
31.1.17 14:17

@Agrion jee to jsme kousek od sebe :D kousek od Erdingu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
31.1.17 14:20

@Halibar No jooo ted jsem ti koukala na profil… skoro sousedky :srdce: O vikendu jsme zrovna byli s chlapem v Therme Erding ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
31.1.17 15:22

@Agrion jo? Nebylo hodně lidí? Já tam ještě nebyla. Ale určitě chci. Jak dlouho tu žiješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
31.1.17 18:30

No o vikendu je tam vzdycky naprasknuto :nevim: Ale nam se podarilo udat babicce na 2 tydny mladata, tak jsme se sli s chlapem zrelaxovat… super. Muzu jen doporucit :palec: Jak s detma vyradit tak i ve dvou na wellnes je to bomba ;) My tu ( ve Freisingu) zijeme presne rok… stehovali jsme se loni na Vanoce ze Saska… jinak jsme v Nemecku uz 8 let. A ty? Jak jsi sem dostala? A mas uz nejaky deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
31.1.17 19:46

Díky všem za informace - žádnou z těch pohádek děti neznají, tak se alespoň budou moci koukat na nové a vzdělávat se v pasivní němčině :)

Německy umím základy ze základky a střední, ale je to bída a hlavně je to už hoooodně dlouho. V rámci manželové práce budu chodit 1× týdně na kurz němčiny a budu doufat, že se do toho životem v Německu dostanu. Budu se muset naučit domluvit, protože budu řešit děti ve školce, manžel bude v rámci práce jezdit na 3 dny v týdnu do Anglie, takže budu hodně odkázaná na to, že budu muset začít mluvit a rozumět německy.

Teď jsem objevila stánky dw.com a jejich učení německy a začínám na úrovni A1 s Harry - gefangen in der Zeit a celkem mě ten jejich koncept baví.

Ale začátky v Německu budou krušné. Jak jste na tom byly vy, když jste začaly žít v Německu? Za jak dlouho jste se v němčině zlepšily a jak intenzivně jste se učily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
31.1.17 19:48

@Půáček až budu mít chvilku, tak ti napíšu SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
31.1.17 19:53

@fia80 určitě napis!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35859
31.1.17 19:59

My máme štěstí, že tak 90℅ kolem nás umí anglicky včetně doktorů. Muž se učil ve škole, ale jako na základ to stačí, já chodím na intenzivní do školy od nuly. Za dva měsíce už na ně nekoukám jak z jara a docela rozumím. Nejhorší bylo asi sehnat školku, ale to je taky jak kde. Začátky těžký, první rok je vždycky nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
24.2.17 19:19

Ahoj maminky, moc ráda se přidám do skupinky. A mám hned otázku, kdy vám dětičky začaly mluvit? Od 1, 5 roku dcera v jeslích. Rozumí v obou jazycích, ale zatím nemluvíme :?. Nějaká maminka z okolo Regensburg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí