Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@romype píše:
@V anda můžu se zeptat prosím tě, co máš za vzdělání? Díky.
mám 3 roky VŠ 1 rok v CZ a 2 roky v UK ale nedodělala jsem to. neodevzdala jsem bakalářku takže nejsem BC. Bohužel mám uzavřený 3 roky ale bez bc.
@staramlada píše:
Ja si teda myslim, ze si @V anda z nas dela prd..Ja za dentalni hygienu platim kolem 90 EUR. Zubni kamen mi tady zubar odstranoval pred lety, co jsem zmenila zubare, neb ten stary sel do duchodu, tak mi to uz nedelaji a musim platit. Jinak u strareho zubare jsem mela bilou plombu za 45, u noveho za 90. Navic si vzdycky vyhledal nejakou starou amalganovou plombu s tim, ze je praskla, netesni a pod., jen aby ji mohl vymenit.
Tak ted budu zkouset noveho zubare, jdu tam v pondeli na prohlidku, tak uvidim.
jasně dělám si z Vás pr*el bo nemám co jinýho na práci:)
![]()
@Patricia89 píše:![]()
jezis. Ale vsechny profese jsou plus, minus stejne placeny. Takze aspon orientacne.
Ty tady resis kraviny, ktery budou buh vi kdy, kdyz neumis jazyk a planujes bydleni, kolik stoji zubar, atd..a kolik bys brala. Jak to mame vedet?
Se zeptej nekoho ve firme nebo si zavolej primo na pobocku do nemecka.
ale já se ptám orientačně jak to chodí protože to se moc na netu nedočtu
jinak ohledně platu to se nedá takhle říct…já se koukala ale takhle práce co dělám může spadat do x nadoblastí…neptám se kolik dostanu alůe na vše ostatní abych si dělala obrázek… a co je na tom.
Vsadím se, že by jsi nadávala kdybych se ptala měsíc předem tak by jsi zase tvrdila že jsem to podcenila a že si myslím bůhví co atd…nehledě na to víš za jak rychle uteče jeden rok? čas letí jako blázen
@Patricia89 píše:
A myslis, ze tam na tebe s maturou cekaji? A jakou mas jistotu, ze te vezmou na to nemecky misto?
to sem přesně čekala takovýhle blbý kecy
![]()
jinak u nás jsou i senior nakupčí a prokuristi i ve 30 letech naše firma si na tohle nehraje. A jsem u ní nějakou dobu - na týhle pozici od 2015.
A dozvěděla bych se to už tady. Není to jen tak že bych se sebrala…ani v rámci firmy to nejde jen tak…jsme fakt velká firma.
@Patricia89 píše:
Ne. Proc. Ja tohle planovani nesnasim.
Ptze je vzdycky vse jinak.Jo, tak kdyz budes mit „malej“ plat, tak se prestehujes do levnejsiho.
Cas leti jako blazen![]()
a kolik toho uz umis, kdyz to tak leti? A kolik umis aj?
jo kočko letí, za chvíli začne zas škola, budou vánoce, velikonce, zase prázky…
hele a víš co můžu jako jediný ztratit když mi to za rok nebo dva nevyjde? To je na tom to nejlepší totiž?!
VŮBEC ALE VŮBEC NIC ![]()
@Patricia89 píše:
Ja nemam blby keciJen ty si vse malujes moc ruzove. Chces vedet kolik stoji jidlo, najem, zubar, atd, atd a jeste nevis, zda te vezmou a jeste ke vsemu neumis rec.
Chtelo by to sundat ty ruzovy brejle.
sou to blbý kecy…já si to nemaluju ružově a ani nechci a proto si vše zjištuji předem a chci si dělat obrázek a né právě mít ty ružový brejle a pak spadnout na zem z vejšky…
@Patricia89 píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kdo by to byl rekl, ze v zari bude zas skola, co?![]()
Me to ale vubec nezajima, jestli neco ztratis nebo ne
![]()
tvuj boj.
že neustále rýpeš a snažíš se mě jako klasickej čecháček s prominutím odradit třeba od lepší rpáce atd…typická česká vlastnost…nechci mít stejnou kozu jako soused ale chci aby ta jeho chcípla.
To že ty si nic neplánuješ a pak třeba nic nemáš je tvoje věc, ale proč odrazuješ ostatní jen proto, že Tobě pak nic „nevyjde“?
@Patricia89 píše:
Ne. Proc. Ja tohle planovani nesnasim.
Ptze je vzdycky vse jinak.Jo, tak kdyz budes mit „malej“ plat, tak se prestehujes do levnejsiho.
Cas leti jako blazen![]()
a kolik toho uz umis, kdyz to tak leti? A kolik umis aj?
Stěhovala jsi se někdy do cizí země nebo alespoň do jiného města?
a ať už je tvá odpověď jakákoliv, připadá ti naprosto v pořádku a plně zodpovědné se jen tak sebrat a odstěhovat se někam aniž bys o té zemi cokoliv věděla?
@Nimie píše:
Stěhovala jsi se někdy do cizí země nebo alespoň do jiného města?a ať už je tvá odpověď jakákoliv, připadá ti naprosto v pořádku a plně zodpovědné se jen tak sebrat a odstěhovat se někam aniž bys o té zemi cokoliv věděla?
klidně at se stěhuje ze dne na den…já si raději vše zjistím abych právě včas odložila ty ružový brýle…
@Patricia89 píše:
Predstav si ze jo. A predstav si, ze do nemecka. 150 km od baraku.
V patek jsme se jeli podivat na byt a od pondeli bydleni a prihlasrni na urad.My nevedeli nic a prestehovali jsme se. Zkus si projit moje prispevky.
Jo, však v pořádku, proto jsem se ptala
Pokud ti to vyšlo, máš docela štěstí, ale kritizovat někoho za to, že si zjišťuje informace nebo něco plánuje pro přesun do jiné země, to mi opravdu připadá přinejmenším zvláštní, tím spíš pokud nezná jazyk.
@Patricia89 píše:
A umela sem jen skolni nemcinu. A v nemecku sem predtim byla jen 2× na nakupu.
Kdyz nechces zustat sama s detma celej tejden bez chlapa, tak se prestehujes.
Takže ses stěhovala za chlapem, který to tam znal? Nebo proč bys byla celý týden bez něj?
@Patricia89 píše:
Ne. Neznal. Akorat jazyk znal. Pracoval tam 14 dni a my jsme sli za nim.
No kdyz delal v Nemecku a my 150 km daleko, tak nic moc.
Takže měl jistě pracovní místo a znal jazyk, už i to je dost
nevím, mě zase nepřipadá normální si říct „tak a teď se odstěhuju“, sbalit se a prostě odjet aniž bych věděla jak to tam chodí, jaké jsou náklady, podmínky, nevěděla jak s prací. Ale možná je to tím, že dneska jsou hranice otevřené a vytváří to iluzi jednotného prostředí. Zrovna jazyk je to nejmenší a tím spíš v Německu, kde se cizinci naprosto běžně dorozumívají anglicky a němčinu se doučí v průběhu.
Samozřejmě, je to každého věc, ale minimálně mi připadá ujeté to hodnotit tak, že nesnášíš plánování
kdyby ses nestěhovala nějakých 150km od domova v rámci EU, tak za to plánování budeš spíš vděčná a upřímně pochybuju, že bys jen tak sebrala děcka, odhlásila je ze školy a odjela bez jediné informace do cizí země, kdybys neměla chlapa v dané situaci.
Příspěvek upraven 21.06.17 v 20:59
@Patricia89 píše:
No prave, ze pomalu jeste nezacala se ucit a uz se pta, jak je to se zubarem, atd. By me tizilo nejmin. A pta se v x diskuzich, kdyz je tady par holek z nemecka a vetsinou sledujou ty diskuze. Tak netreba psat do xy dalsich a ptat se (pro me) na kraviny.
Nereknu jidlo, najem,… ale pta se, kolik usetri, kdyz ani nevi, jakej bude mit plat a jake ma naroky. Kazdej je inej. Todle me stve. Procti si vsechny jeji otazky a pochopis, proc mi to pripada na hlavu postaveny.
Já se nezastávám jí, ona je možná ujetá, mě zarazil tvůj komentář, že nesnášíš, když lidi plánují a tím spíš, když plánují ve chvíli kdy neznají jazyk
spousta lidí se stěhuje bez jazyka, ale o to víc si to potřebují naplánovat. Němčinu fakt až tak nutně umět nepotřebuješ…
@Patricia89 píše:
No tak misto mel. Deti byly maly. Rok a 5 let. Takze o to to bylo jednodussi.
No my to tak s chlapem mameseberem se a nic neplanujem.
Znama sehnala byt a ze prej nam se vsim pomuze. Hm. Prd pomohla. Museli jsme vse sami. A taky jsme to dali.
Anglicky neumime ani jeden.
Ale jo, jak říkám, pokud to tak máte a nikdy jste se nedostali do průšvihu, budiž vám přáno
jen mi připadá ujeté odsuzovat jiné za to, že to tak nemají ![]()
@Patricia89 píše:
Ty asi nectes, co sem psala. Projdi si jeji prispevky a pak mi neco pis.A ona nema deti a je naprosto samostatna. Nic ji tady nevaze. At si jde, ja ji to nerozmlouvam
a za dva roky at napise
Takže to se vztahovalo jen na ní? Ok, pak jsem tě asi nepochopila, znělo to dost obecně
pár příspěvků jsem si prošla, že plánuje mi ujeté nepřipadá, naopak to chápu, spíš způsob jakým to dělá, ale tak to je o něčem jiném ![]()