Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35944
20.6.17 22:06
@Patricia89 píše:
Jojo. U AOK. Uz jsme to za tri roky vyuzili 3× :D

Jako ordinační bělení? Jak ti napatlaji zuby a svítí ti na ně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
20.6.17 22:27

@pikola jde to i neakutnich ve i pokid to neni neco moc draheho. V nemocnici v cr ukazu karticku a nic neplatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
20.6.17 22:51
@Patricia89 píše:
Jo tak to nevim. Byl na tom jen chlap. A zuby mel belejsi :nevim: :DJa si to chtela nechat udelat, ale prej nejdriv preventivku, no a to bylo s tema plombama, jak sem ti psala, tak sem na to pak nesla. Sem byla rada, ze uz tam nemusim :mrgreen:
A stejne sem na to nemohla moc kousat a vylecila sem si to paralenama. :mrgreen: takze tam byl tutove zanet.

No jestli to nebyla jen dentální hygiena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
20.6.17 22:58
@Patricia89 píše:
@annaei @pikola
Holky co myslite? Mam v prosinci rodit. Ale chci v cr. Kvuli papirum a tak. No ted dilema. Nahlasit to oficialne na aok, aby mi vystavili papir, ze tady chci rodit a pak s tim na pojistovnu?
A nebo nic nehlasit, a prijit si tam jen s nem. kartickou?Ale asi by bylo lepsi to oficalne nahlasit, ne? :think:

No musíš si zažádat o nějaký formulář myslím na převedení péče. Jen tak to asi nebude úplně dobrý.

Pokud ti ten kámen odstraňovala aspoň hodinu, tak je to dentální hygiena. A nedělá to zubařka, ale dentální hygienistka plus airflow, coz je čištění myslím bikarbonou, odstraňuje to zabarvení zubů. Pak to ještě pomazaji něčím a nesmí se hodinu pít. Aspoň u nás. Bělení je něco jineho a hygiena se deal dvakrát ročně. Zubař odstraňuje jen ten kámen na spodních zubech, ne pod dásněmi a celé puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
20.6.17 23:03

@Patricia89 porod je lepsi predem hlasit ale meli ny ti ho stoprocentne proplatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
20.6.17 23:04

A jinak, víš že bys měla jet zpátky s miminem až bude mít platný cestovní doklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
21.6.17 07:18
@pikola píše:
A jinak, víš že bys měla jet zpátky s miminem až bude mít platný cestovní doklad?

Jenze pokid ambasada funguje tak blbe jako u nas tak proste clovek nema na vyber nez jezdit bez dokladu. My jsme vsechny doklady resili v praze a dite je narozene v zahranici. I tak se narodil v cervnu a v prosinci mel pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
21.6.17 08:03
@annaei píše:
Jenze pokid ambasada funguje tak blbe jako u nas tak proste clovek nema na vyber nez jezdit bez dokladu. My jsme vsechny doklady resili v praze a dite je narozene v zahranici. I tak se narodil v cervnu a v prosinci mel pas.

Já jezdila na ambasádu 700 km, 4×. Bohužel jiná možnost nebyla :lol: ale chápu, pokud to někdo má blízko a lajzne si to proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
21.6.17 08:39

@pikola ja mam ambasadu 10 km od domova. Ziju v lucembursku tk kazdy vikend jsme v belgii nemecku nebo ve francii. Tak se jet s mimnem az do prahy nebyl takovy rozdil bez dokladu jsme tam byli 4 krat. Pres ambasadu by to trvalo vecnost a stalo sileny penize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
21.6.17 08:45
@Patricia89 píše:
Tak si procti inzeraty nabizejici praci. Tam jsou platy. A kdyz ne, tak jim zkus napsat. :nevim:Minimalka tam je ted 9,23€.

panebože tak ještě po 1555× jo…to je mě naprd přeci když bych pracovala u stejné firmy jako dělám tady ne??? :zed: :zed: :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
21.6.17 08:53

@V anda podívej se na německé stránky, najdeš tam přehled profesí a u toho orientační platy. Je fakt, že tady jsou platy vyšší než v Cechách, jenže co se týče životních nákladů, ty jsou nesrovnatelně vyšší než v Cechách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
21.6.17 14:06

@V anda můžu se zeptat prosím tě, co máš za vzdělání? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
21.6.17 17:46

Ja si teda myslim, ze si @V anda z nas dela prd..

Ja za dentalni hygienu platim kolem 90 EUR. Zubni kamen mi tady zubar odstranoval pred lety, co jsem zmenila zubare, neb ten stary sel do duchodu, tak mi to uz nedelaji a musim platit. Jinak u strareho zubare jsem mela bilou plombu za 45, u noveho za 90. Navic si vzdycky vyhledal nejakou starou amalganovou plombu s tim, ze je praskla, netesni a pod., jen aby ji mohl vymenit.
Tak ted budu zkouset noveho zubare, jdu tam v pondeli na prohlidku, tak uvidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
21.6.17 19:38

@staramlada já platila za dentální taky tak a za bílou 70

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
21.6.17 19:43
@romype píše:
@V anda podívej se na německé stránky, najdeš tam přehled profesí a u toho orientační platy. Je fakt, že tady jsou platy vyšší než v Cechách, jenže co se týče životních nákladů, ty jsou nesrovnatelně vyšší než v Cechách.

tak to je orientační právě to je ten problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi