Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.8.17 13:45

Ps. Prosim anonym kvuli soucasne praci a rodine.

• Citovat
  • Upravit
12940
13.8.17 13:47

Záleží na tom, zda jsi talent na jazyky nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.17 14:36
@Sany80s píše:
Záleží na tom, zda jsi talent na jazyky nebo ne.

Rekla bych ze jo…nikdy jsem se nemusela sice ucit takhle nahonem ale penize na to abych si zaplatila doucko mam ale nema zkusenost. Motivace je velika. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.17 17:41

Zijeme v Nemecku a jsme tu s praci maximalne spokojeni, se vsemi aspekty. Na Tvem miste bych jela hned. Pokud mas aj na urovni C2, tak se za dva mesice na A2- naucis. Musis drit denne, ale pujde to. Pracovala jsem lektorka, sice jineho jazyka, ale vim, ze to jde. Takoveto sance se naskytnou parkrat za zivot a ja mam ve zvyku po nich skocit, posunues se dal. V branzi, ve ktere se pohybuje muj muz, maji ambiciozni a pracoviti zamestnanci dvere vsude otevrene.

Anonym - soukrome udaje

Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.17 18:26
@Anonymní píše:
Zijeme v Nemecku a jsme tu s praci maximalne spokojeni, se vsemi aspekty. Na Tvem miste bych jela hned. Pokud mas aj na urovni C2, tak se za dva mesice na A2- naucis. Musis drit denne, ale pujde to. Pracovala jsem lektorka, sice jineho jazyka, ale vim, ze to jde. Takoveto sance se naskytnou parkrat za zivot a ja mam ve zvyku po nich skocit, posunues se dal. V branzi, ve ktere se pohybuje muj muz, maji ambiciozni a pracoviti zamestnanci dvere vsude otevrene.

Anonym - soukrome udaje

Jana

Moc dekuji. Ze zacatku jsem byla silene motivovana a chtela jsem hnedka, ale po pravde od patku kdy jsem mela pohovor s tim sefem tam tak jsem projizdela diskuze tady i na omlazeni a dalsi skupiny a nejak me to nahlodava. Prijde mi ze prevladaji spis negativa. Ja bydlela a pracovala hlavbe v londyne nebo tahle praxe je z londyna ale bylo to postupny. Na jazyky jsem sikovna. C1 jsem udelala bez pripravy a na C2 jsem se teda asi mesic jakoze „ucila“ nebo spis snazila ucit ale zvladla jsem to s prehledem. Verim tomu, ze kdyby se fakt ucila pravidelne ten mesic a nebyla u toho na netu tak by stacil tyden a vysledek by byl vic nez jen 90%… a to bylo asi tedy po 3 letech pobytu v anglii. Ale tohle je nove. S nemcinou nemam zkusenosti a ani me to do nemecka netahne. Ale pracovne by to bylo super. Zase posun jinam na vice odbornejsi a specifictejsi praci. Pritele jsem vypakovala, je mi uz pres 30 a deti neplanuju a zadnyhi ochlastu si k sobe stehovat neplanuju uz. Chtela bych se posunout v kariere a i si polepsit financne protoze se 19 tis cisteho se v Praze zije nic moc tedy. Ale co jenom tady ctu diskuzi na emimini tak asi tech 2800brut neni nic moc? Na nemecke danove kalkulacce mi to ukazuje jako svobodne bezdetne a neverici :mrgreen: cca 1800 cisteho coz mi jako nastup neprijde malo…je to mesto asi 100tisic obyvatel a byty na jeho okraji tak 1kk jsou od 400 do 600euro. Coz mi prijde ze bych po zaplaceni vseho dalsiho na tom furt byla asi lepe nez ted…zvlast kdyz v nemecku jsou superlevne potraviny…

• Citovat
  • Upravit
1087
14.8.17 10:17
@Anonymní píše:
Mam nekolik dotazu na Vas zkusene nemky ;). Pracuji pro jednu firmu v oblasti leciv, doplnku atd v Praze. Jsme velka svycarska mega firma. Dovazime aj do usa, kanady atd. Ja tedy nejsem primo laborantka ale pracuji v kancelari da se rict na obchodnim konkretne na vyvoz mimo eu. Nemam vs ale 6 let zkusenosti prace v UK ve stejnem oboru. Nejak me to tady ale nebavi.Plat mam v cistem jen 19000kc a to mam tak 10h prescasu mesicne.
A tedka o co mi jde. Byvala kolegyne z londyna se prestehovala do nemecka za manzelem. Potkala ho v oboru a jde na MD. U nich hledaji nekoho do firmy jako je nase a jeji manzel jelikoz je nejakym vicereditelem marketingu ci co me doporucil na obchodni pro nenemecke klienty. Je to tedy obchod mimo DE proto pozaduji perfektni anglictinu coz mam - certifikat C2. Kolegyne mi vysondovala, ze plat tam maji cca 2900brutto a vice coz v cistem vychazi na cca 1900 a vice. Najmy se vsim vsudy jsou cca 400-600e. V patek jsem mluvila s sefem toho oddeleni ale anglicky po tel s tim ze by zajem mel, ze firma ve ktere jsem je gigant a ze mam zkusenosti a ze je dulezita anglictina, ale ze totalne bez nemciny tam jet nemuzu a ze i k nim na mimonemecke oddeleni je treba alespon nemcina na domluveni se a ze minimalne horsi A2. Mam asi tyden na rozmyslenou a nastup by byl asi za 2 mesice cca. Nemecky neumim ani slovo. Ale hodne me to motivovalo. S pritelem jsem se rozesla protoze zacal pit vic nez je zdravo, nemam rodinu jen kocicku a pejska a v praci uz povysit nemuzu a prijde mi to zajimava nabidka a plat si myslim ze bych se mela mit lip. Takze se chci zeptat: kyvly by jste byt na mem miste? A dalsi vec zaplatila bych si 5× tydne doucovani plus se ucila rano sama i o vikendech. Cca ucila bych se 15h tydne. Myslite ze je realne se za ty dva mesice dostat z 0 na A2. Abych alespon jakyz takyz zaklad mela.

jed a o ničem nepřemýšlej…nemáš děti ani závazky tak jed…já se taky snažím tam dostat a tedka sem v práci povýšila ale zatím nabídky nejsou tak se učím po všech směrecha čekám…

skoč po tom a nepřemýšlej coby kdyby! To zvládneš! :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.17 22:38

Nemcina je lehka, pokud budes chtit nauci se ji. V Nemecku je dobre, lip nez v Cechach. Vratit se muzes vzdycky a praxe v UK a v Nem. se bude v CV dobre vyjimat. Nemas co ztratit.

• Citovat
  • Upravit
5
17.8.17 21:24

Zdravím, nenašel by se tu někdo, kdo by žil ve Wolfsburg nebo v blízkém okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.17 00:29
@Anonymní píše:
Nemcina je lehka, pokud budes chtit nauci se ji. V Nemecku je dobre, lip nez v Cechach. Vratit se muzes vzdycky a praxe v UK a v Nem. se bude v CV dobre vyjimat. Nemas co ztratit.

Ze je v nemecku lip myslis financne?

• Citovat
  • Upravit
1087
29.8.17 18:32
@Anonymní píše:

Ahoj taky by me zajimalo jak se ptala anonymni zda je tam lepe po fin strance?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35847
29.8.17 22:26
@V anda píše:
Ahoj taky by me zajimalo jak se ptala anonymni zda je tam lepe po fin strance?

Jak komu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.17 22:56

@V anda

Jsem jiná anonymní než ses ptala. Ale chtěla bych ti napsat, že na tvoji otázku ti nikdo nemůže odpovědět.

My jsme se do Německa přestěhovali tento rok, protože manželovi udělala firma, u které nyní pracuje velmi dobrou nabídku. Velmi dobře jsme při rozhodování počítali, zda se nám vyplatí do Německa na nějakou dobu jet. Nakonec jsme se rozhodli to zkusit z těchto důvodů:

• Naučíme se všichni německy.
  • Práce v DE bude dobře vypadat v manželově životopise.
  • Vyděláme více peněz na rychlejší umoření hypotéky na dům v ČR
  • Já se můžu starat o malé děti, které chodí do školky a nebudu se muset řešit, že mému zaměstnavateli v ČR budou vadit paragrafy při dětských nemocech. Nevýhoda je, že já tady můžu pouze uklízet nebo nosit letáky. Ale my jsme tady šli s tím, že primárně pracovat nemusím.

Jsme na západě Německa a je to tady dražší než na východě. Měsíčně zaplatíme na výdajích cca 2000 euro a je to o hodně více než jsme si kdysi mysleli. Ale v konečném důsledku stále ušetříme za měsíc tolik, kolik měl manžel v ČR hrubý plat + jednou ročně by měl ještě dostat 10% z platu prémie.

Když to shrnu. Pokud budeš v Německu pracovat na německé pozici ohodnocená jako Němec, tak to budeš mít dobré. Manžel si kdysi našel na internetu tabulku s průměrnými ročními platy na různých pozicích a to co mu tehdy zaměstnavatel nabízel, tak tento plat s touto tabulkou celkem souhlasil.

Na facebooku jsou různé skupiny např. Češi a slováci v Německu a tam mi někdy z příspěvků příjde, že ti co neumí jazyk a pracují za 10-12 euro za hodinu, tak spokojení samozřejmě nejsou. Čím více kvalifikovanější práce, tím více peněz a samozřejmě i větší spokojenost.

Prosím o zachování anonymity nebo příspěvek smazat.

• Citovat
  • Upravit
1087
30.8.17 10:47
@Anonymní píše:
@V anda

Jsem jiná anonymní než ses ptala. Ale chtěla bych ti napsat, že na tvoji otázku ti nikdo nemůže odpovědět.

My jsme se do Německa přestěhovali tento rok, protože manželovi udělala firma, u které nyní pracuje velmi dobrou nabídku. Velmi dobře jsme při rozhodování počítali, zda se nám vyplatí do Německa na nějakou dobu jet. Nakonec jsme se rozhodli to zkusit z těchto důvodů:

• Naučíme se všichni německy.
  • Práce v DE bude dobře vypadat v manželově životopise.
  • Vyděláme více peněz na rychlejší umoření hypotéky na dům v ČR
  • Já se můžu starat o malé děti, které chodí do školky a nebudu se muset řešit, že mému zaměstnavateli v ČR budou vadit paragrafy při dětských nemocech. Nevýhoda je, že já tady můžu pouze uklízet nebo nosit letáky. Ale my jsme tady šli s tím, že primárně pracovat nemusím.

Jsme na západě Německa a je to tady dražší než na východě. Měsíčně zaplatíme na výdajích cca 2000 euro a je to o hodně více než jsme si kdysi mysleli. Ale v konečném důsledku stále ušetříme za měsíc tolik, kolik měl manžel v ČR hrubý plat + jednou ročně by měl ještě dostat 10% z platu prémie.

Když to shrnu. Pokud budeš v Německu pracovat na německé pozici ohodnocená jako Němec, tak to budeš mít dobré. Manžel si kdysi našel na internetu tabulku s průměrnými ročními platy na různých pozicích a to co mu tehdy zaměstnavatel nabízel, tak tento plat s touto tabulkou celkem souhlasil.

Na facebooku jsou různé skupiny např. Češi a slováci v Německu a tam mi někdy z příspěvků příjde, že ti co neumí jazyk a pracují za 10-12 euro za hodinu, tak spokojení samozřejmě nejsou. Čím více kvalifikovanější práce, tím více peněz a samozřejmě i větší spokojenost.

Prosím o zachování anonymity nebo příspěvek smazat.

Nejsem ta pani co se ptala… pracovala bych na nemecke pozici jako nemec…jinak 12 cisteho na hodinu mi neprijde zas tak malo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
30.8.17 11:09

@V anda 12€ na hodinu je sakra malo… to neni nic na polepseni. 10-12 € jsou nekvalifikovane prace… 10€/h platim babysitterce a uklizecce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
30.8.17 11:14
@Agrion píše:
@V anda 12€ na hodinu je sakra malo… to neni nic na polepseni. 10-12 € jsou nekvalifikovane prace… 10€/h platim babysitterce a uklizecce…

12 cisteho je cca 2000 mesicne…to ti prijde malo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí