Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo jo, česnek jsem si pěstovávala vlastní, bylo to s tou kupovanou hrůzou bez chuti a zápachu nesrovnatelné..
@Kateřina1978
ahoj,
kdyz chci pouzit polohrubou mouku, tak pouzivam Instant Mehl - je trochu hrubsi nez normalni hladka mouka a podoba se nasi polohrube. Kupuju ji od firmy Rosenmehl v Rewe nebo v Tengelmann a stoji kolem 1,7 €.
A pokud je v receptu hruba mouka, tak pouziji taky Instant Mehl a nahradim cca jednu ctvrtinu vahy krupici-moukou.

Příspěvek upraven 13.12.15 v 19:10
@Bayuska nedávno u nás v kauflandu měli uplně užasný česnek
@annaei píše:
@Kateřina1978 Já používám hladkou na vše
No jo, ale třeba na bramborový knedlíky, špalíčky, do různých buchet apod.? ![]()
@Bayuska vše už 9 let dělam s hladký. Musí se trochu vychytat konzistence, ale jde to.
My začínali vozením mouky z čr, ale postupně jsme linější a linější a už nic nevozíme a vše dělame z hladký
@annaei píše:
@Bayuska vše už 9 let dělam s hladký. Musí se trochu vychytat konzistence, ale jde to.
My začínali vozením mouky z čr, ale postupně jsme linější a linější a už nic nevozíme a vše dělame z hladký
Taky tak. Bramborovy knedliky, kynute testo atd. Vse z hladky mouky a jde to.
Já tedy si polohrubou vozím, ale jsem blízko hranic tak to jde, česnek si taky kupuju český, německý není tak dobrý, pak vozím tradičně na jaře, když jsou nové brambory tvrdý tvaroh, máme hrozně rádi brambory s tvarohem, a koření kupuju taky včechách, navíc ted jsou na hranicích supermarkety, vlastní to vietnamci, ale mají tam výběr veliký, takže koření kupuju u nich, je to v takových větších baleních a je to česká firma, tak mi vydrží dlouho a kupuju strouhanku, ta hrubá německa mi nevyhovuje, a kupuju do zásoby i léky a nosní spreje, v německu je to o dost dražší.
Ja kupuju v Cechach taky leky, fazole, koreni nekdy, kdyz si vzpomenu. Jo a kvetinace
A bryle. A do opravny obuvi.
Holky dík za rady, no asi taky teď udu chvilku péct jen z hladké, uvidím, jak to půjde, nejsem na to zvyklá, hodně věcí dělávám z polohrubé. Dávat skoro dvě eura za nějakou kilovku mouky mi příjde celkem dost
, když je šlověk zvyklý na ty naše české, které se dají koupit kolem deseti korun.. já vím, srovnávání je na houby, ale stejně ![]()
@staramlada píše:
Ja kupuju v Cechach taky leky, fazole, koreni nekdy, kdyz si vzpomenu. Jo a kvetinaceA bryle. A do opravny obuvi.
fazole taky, boty taky spravuju v čechách a ještě kafe kupuju ![]()
@romype píše:
fazole taky, boty taky spravuju v čechách a ještě kafe kupuju
kafe nepiju, ale kupuju v Cechach jeste Pickwick cerny caj, ten tu nemaji.
Zdravím ženy
…Před půl rokem jsem se při stěhovala do Německa za přítelem. Německy moc neumim učím se a čeka me i kurz..Mám tříletého syna a hledám jestli není někdo z Vás z okresu Markischer kreis popřípadě z okoli Kierspe asi 60km od Kolína
chci se přidat i do diskuzí
do ČR jezdime zridkama jelikož jsem z Moravy a máme to k rodinám nějakých tisic kilometrů takže tak
![]()
Chci jen napsat manželovu zkušenost
. Před Vánoci si zabouchl dveře od bytu a klíč byl samozřejmě z druhé strany v zámku. A otevření bylo dražší než dárek pod stromeček a zámečník si řekl 160E
.
@berynkaa píše:
Chci jen napsat manželovu zkušenost. Před Vánoci si zabouchl dveře od bytu a klíč byl samozřejmě z druhé strany v zámku. A otevření bylo dražší než dárek pod stromeček a zámečník si řekl 160E
![]()
.
Strasne co? Proto mame porad jeden rezervni klic u nasich sousedu, pote co mi pruvam zabouchl dvere, kdyz jsem tady byla asi 2 mesice, neumela ani slovo nemecky a maly syn spal v postylce v loznici a manzel byl v praci a ja z hlavy neznala jeho telefonni cislo. Nastesti sousedka pochopila, co se mi stalo a zavolala naseho majitele bytu, ktery mel nahradni klic a otevrel mi jeste pred tim, nez se maly vzbudil.
Jinak se to da pripojistit spolu s Haftplichtversicherung. A ztrata klicu taky. Zvazovala jsem to pote, co jsem zjistila, ze kdyz ztratime jeden klic, tak se musi udelat i dalsich sest novych pro sousedy, se kterymi mame spolecny vchod. Ztrata jednoho Spintslüssel stoji taky 50 EUR. Takze kdyz sly deti na gymnasium, kde maji oba Spint, tak jsme nad tim vazne premysleli.