Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
NO lokalita právě fin. náročná…bud mnichov nebo norimberk to zatím vypadá…takže bydlení počítáme spíš kolem těch 2000eur, ale jen teda co jsme koukali na net…nějaký místní plátek s realitama jsme jaksi nesehnali…a pak školy, školky..měli jsme vše i barák jenže nadřízený manžela pěkně vyšplouchnul:(
No, i kdyby jste měli tak vysoké náklady na bydlení, tak s KG vám pořád ještě zbyde skoro 2000€. Což není málo. Záleží, jak jste zvyklí žít ![]()
Ahoj jsem tu nová(ne v DE pouze na diskuzi) a hledám kámošku z okolí Plauen/Vogtland. Žiji tu pár let a na nikoho z CZ jsem ještě nenatrefila, ale byla bych ráda protože mi to tu už leze krkem ![]()
@skenet Ahoja no skoda, ze se hledas tak pozde
Ja jsem bydlela v Plauen ca rok a pul, byla na rodicaku a taky se tam malem ukopala nudou… uz jsme se ale zase prestehovali
Kde primo zijete?
Ahoj, na vesnici u Plauenu Neuensalz. To je fakt škoda a kam jste z Pl. foukli? Jaký máš náhled/názor na Plauen a východňáky? Jestli se můžu zeptat? Ahoj
@skenet Ja ziju ve „vychodnim“ Nemecku uz sest let a zadnou vylozene negativni zkusenost nemam. Naopak lide mi tu prijdou vstricnejsi a pratelstrejsi nez treba ve Franken ( Bavorsko kolem Norinberka). Problem mam na „vychode“ jen s tou spoustou asocialu a alkoholiku, kterych je vzhledem k vysoke nezamestnanosti proste vyrazne vic nez na „zapade“.My ted zijeme v Oberlausitz - taky bohem zapomenuta cast Saska, skoro jako Vogtland, jen bez tech kopcu
Ale uz zase pracuju a tak se uz nenudim
A pristi rok nas ceka dalsi stehovani… tentokrat na zapad, do Bavorska, kousek od Mnichova. Tak Ti pak budu moct napsat, jak velke jsou rozdilyezi „zapadaky“ a „vychodaky“
A jak jsi se vubec do takoveho „zadelakova“ dostala?
Ahoj holky,
do budoucnosti(např. za 2 roky)uvažujeme o přestěhování do Německa, budu ráda, když se se mnou podělíte o různé zkušenosti a rady, popřípadě mě tento pobyt vyvrátíte. Do Německa chceme kvůli lepšímu výdělku, vzdělání pro děti, cizímu jazyku. Předem díky za reakce ![]()
Taky by me zajimalo jaky je tam zivot a jak je tam tezke sehnat nejakou slusne placenou praci kdyz clovek neumi nemecky sice jsem se ucil 6 let ale neumim komunikativne ani piseme
@Bára 123 A máte vy co nabídnout? Jinak bych si nedělala iluze o tom, že v Německu čekají s otevřenou náručí na všechny, kteří se tam hrnou, zvlášť dnes. A jestli je pro děti lepší vytrhnout je z rodné země a nechat na ně koukat skrz prsty jako na přivandrovalce za lepším - pro mě ne.
Zdravím..
Taky žiju v Německu, mám doma 4-měsíční princeznu a docela mě šokovala výše mé rodičovské - pouhých 361 euro a to jsem neměla na výběr, jak dlouho chci s malou zůstat doma. Můžu s ní být doma maximálně rok a pak šmitec. ![]()
To právě nevíme
přítel se německy domluví, já jsem na rodičovský a máme ročního syna a chtěli bychom druhé dítě, proto jsem myslela do budoucna, než by šly do školy/školky. Samozřejmě jazykově bychom se připravili pokud se rozhodneme, že odejdeme. Do Čech by jsme pravidelně chtěli jezdit na léto a zimu a některé víkendy. A ty v Německu žiješ?
Asi záleží v jakém oboru chceš pracovat a co můžeš nabídnout. Manžel neměl problém sehnat práci. Ale je šikovný. Vídám na netu plno nabídek, ale fakt za minimální mzdu…z čehož si upřímně neumím představit, jak se tam dá vyžít.
Mně je jedno v jakém oboru budu pracovat, před rodičákem jsem byla na poště a teď mám k RD dvě brigády, montuji kleště pro jednu německou firmu a chodím pomáhat občas na úřad, přítel pracuje jako řidič kamionu, vrací se pouze na víkendy
a má kolem 20-25 ticíc, před kamionem jezdil 8 let s dodávkou a rád by s dodávkou jezdil i v Německu, ale aby byl každý den doma, jinak se přizpůsobím.
Uvidíte jak to bude za dva roky vypadat s tou mig. krizí, ale když to tu tak vidím, nic moc vyhlídky. Já bych se tu znova nehrnula.
Mame se tady jako prasat v zite, proto tady jsme, ne? ![]()
Příspěvek upraven 07.10.15 v 20:13
My třeba neumíme německy ani jeden, teda muž se učil a teď má kurzy v praci, ale žádná sláva. Ale pracuje v oboru, kde všichni mluví aj.