Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17042
3.8.15 17:46
@Anonymní píše:
NO lokalita právě fin. náročná…bud mnichov nebo norimberk to zatím vypadá…takže bydlení počítáme spíš kolem těch 2000eur, ale jen teda co jsme koukali na net…nějaký místní plátek s realitama jsme jaksi nesehnali…a pak školy, školky.. :nevim: měli jsme vše i barák jenže nadřízený manžela pěkně vyšplouchnul:(

No, i kdyby jste měli tak vysoké náklady na bydlení, tak s KG vám pořád ještě zbyde skoro 2000€. Což není málo. Záleží, jak jste zvyklí žít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.8.15 13:31

Sachsen, Plauen/Vogtland

Ahoj jsem tu nová(ne v DE pouze na diskuzi) a hledám kámošku z okolí Plauen/Vogtland. Žiji tu pár let a na nikoho z CZ jsem ještě nenatrefila, ale byla bych ráda protože mi to tu už leze krkem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
21.8.15 14:09

@skenet Ahoja no skoda, ze se hledas tak pozde :-) Ja jsem bydlela v Plauen ca rok a pul, byla na rodicaku a taky se tam malem ukopala nudou… uz jsme se ale zase prestehovali :-) Kde primo zijete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.8.15 15:57

Ahoj, na vesnici u Plauenu Neuensalz. To je fakt škoda a kam jste z Pl. foukli? Jaký máš náhled/názor na Plauen a východňáky? Jestli se můžu zeptat? Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
21.8.15 19:13

@skenet Ja ziju ve „vychodnim“ Nemecku uz sest let a zadnou vylozene negativni zkusenost nemam. Naopak lide mi tu prijdou vstricnejsi a pratelstrejsi nez treba ve Franken ( Bavorsko kolem Norinberka). Problem mam na „vychode“ jen s tou spoustou asocialu a alkoholiku, kterych je vzhledem k vysoke nezamestnanosti proste vyrazne vic nez na „zapade“.My ted zijeme v Oberlausitz - taky bohem zapomenuta cast Saska, skoro jako Vogtland, jen bez tech kopcu :lol: Ale uz zase pracuju a tak se uz nenudim ;) A pristi rok nas ceka dalsi stehovani… tentokrat na zapad, do Bavorska, kousek od Mnichova. Tak Ti pak budu moct napsat, jak velke jsou rozdilyezi „zapadaky“ a „vychodaky“ :lol: A jak jsi se vubec do takoveho „zadelakova“ dostala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
3.10.15 18:58

Ahoj holky,
do budoucnosti(např. za 2 roky)uvažujeme o přestěhování do Německa, budu ráda, když se se mnou podělíte o různé zkušenosti a rady, popřípadě mě tento pobyt vyvrátíte. Do Německa chceme kvůli lepšímu výdělku, vzdělání pro děti, cizímu jazyku. Předem díky za reakce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
3.10.15 19:30

Taky by me zajimalo jaky je tam zivot a jak je tam tezke sehnat nejakou slusne placenou praci kdyz clovek neumi nemecky sice jsem se ucil 6 let ale neumim komunikativne ani piseme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.10.15 19:48

@Bára 123 A máte vy co nabídnout? Jinak bych si nedělala iluze o tom, že v Německu čekají s otevřenou náručí na všechny, kteří se tam hrnou, zvlášť dnes. A jestli je pro děti lepší vytrhnout je z rodné země a nechat na ně koukat skrz prsty jako na přivandrovalce za lepším - pro mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.10.15 19:57

Zdravím.. :mavam: Taky žiju v Německu, mám doma 4-měsíční princeznu a docela mě šokovala výše mé rodičovské - pouhých 361 euro a to jsem neměla na výběr, jak dlouho chci s malou zůstat doma. Můžu s ní být doma maximálně rok a pak šmitec. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
3.10.15 19:59

To právě nevíme :lol: přítel se německy domluví, já jsem na rodičovský a máme ročního syna a chtěli bychom druhé dítě, proto jsem myslela do budoucna, než by šly do školy/školky. Samozřejmě jazykově bychom se připravili pokud se rozhodneme, že odejdeme. Do Čech by jsme pravidelně chtěli jezdit na léto a zimu a některé víkendy. A ty v Německu žiješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
3.10.15 20:14

Asi záleží v jakém oboru chceš pracovat a co můžeš nabídnout. Manžel neměl problém sehnat práci. Ale je šikovný. Vídám na netu plno nabídek, ale fakt za minimální mzdu…z čehož si upřímně neumím představit, jak se tam dá vyžít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
3.10.15 20:27

Mně je jedno v jakém oboru budu pracovat, před rodičákem jsem byla na poště a teď mám k RD dvě brigády, montuji kleště pro jednu německou firmu a chodím pomáhat občas na úřad, přítel pracuje jako řidič kamionu, vrací se pouze na víkendy :( a má kolem 20-25 ticíc, před kamionem jezdil 8 let s dodávkou a rád by s dodávkou jezdil i v Německu, ale aby byl každý den doma, jinak se přizpůsobím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
3.10.15 21:00

Uvidíte jak to bude za dva roky vypadat s tou mig. krizí, ale když to tu tak vidím, nic moc vyhlídky. Já bych se tu znova nehrnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
3.10.15 22:35

Mame se tady jako prasat v zite, proto tady jsme, ne? :)

Příspěvek upraven 07.10.15 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35869
4.10.15 08:38

My třeba neumíme německy ani jeden, teda muž se učil a teď má kurzy v praci, ale žádná sláva. Ale pracuje v oboru, kde všichni mluví aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí