Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, poradil by mě někdo strucne co vse bych mela vyřídit… Jsem matka s 3 rocnim chlapce a jsem jeste na RD do konce srpna.. Za mesic by jsme se chtěli stehovat za pritelem žije v Německu uz 4 roky..není otec, otec souhlasi..jak je to se zdráv. a sociálním? Kdyz su na tom rodicaku jeste a kdyz odjedu do Německa a jak s placenim, nez najdu praci jelikož jsem chtěla být s malý chvíli doma nez půjde do školky tam..a učit se jazyk, moje znalost jazyka totiž není moc veliká..prave premyslim ze se pripojistome u pojistovnytreba na mesicneu se tam vyridi pojišťovna a vse kolem a pak bych ji teprv zrušila..co myslíte
Dik za
rady
.
Ahojky, poradil by mě někdo strucne co vse bych mela vyřídit… Jsem matka s 3 rocnim chlapce a jsem jeste na RD do konce srpna.. Za mesic by jsme se chtěli stehovat za pritelem žije v Německu uz 4 roky..není otec, otec souhlasi..jak je to se zdráv. a sociálním? Kdyz su na tom rodicaku jeste a kdyz odjedu do Německa a jak s placenim, nez najdu praci jelikož jsem chtěla být s malý chvíli doma nez půjde do školky tam..a učit se jazyk, moje znalost jazyka totiž není moc veliká..prave premyslim ze se pripojistome u pojistovnytreba na mesicneu se tam vyridi pojišťovna a vse kolem a pak bych ji teprv zrušila..co myslíte
Dik za
rady
.
Ahoj všem ![]()
poraďte prosím nějaké německé stránky - nějaký bazárek pro maminky s kočárky apod… znám jen Quoka.de
Díky ![]()
@Káťa19 - Já znám mamikreisel.de. Jinak kočárky najdeš i na eBay Kleinanzeigen
Kafe a cigarko ve Frankfurtu? Nebo jenom s detmi do ZOO
Najde se nekdo? Zdravim a preji vsem, at prejizeme nadchazejici tropy ![]()
Ahoj holky. Nenechávala jste si některá v Německu zavádět hormonální tělísko??? Nevíte kolik tady v Německu stojí??? Dííííky
@irkaska píše:
Ahoj holky. Nenechávala jste si některá v Německu zavádět hormonální tělísko??? Nevíte kolik tady v Německu stojí??? Dííííky
asi jak kde, ale od kamarádky vím, že v čechách vyjde levnějš, musíš se zeptat svého gynekologa, kolik si účtuje, její gynekolog chtěl 350,– - bylo to tělísko s hormonem.
@romype díky. V CZ stoí necelých 6 tisíc. Taky bych řekla, že tady bude dražší. No, tak to je jasná volba, kde koupit ![]()
@irkaska - známá platila 400€, ale je to už asi 3-4 roky zpět.
Holky jdu s dotazem, máme se stěhovat přesně datum a místo zatím nevíme, to až podle práce manžela. Tak nějak vše počítám…s jakými příjmy lze v německu v klidu žít? Jsme 6tičlenná rodina, děti jsou malinké, jeden školák, dva školkoví a miminko. Já budu doma, takže příjem jen manžela, bydlení zatím co jsme koukali budem rádi když seženem kolem 1500euro. myslíte že když manžel bude mít příjem čistého dejme tomu 3700 euro, bude to stačit? Nemám představu kolik stojí školka, škola apod.
Anonymní - To vám s Kindergeldem na děti bude stačit pěkně, si myslím. I když teda záleží na lokalitě.
Ahoj holky, prosím pěkně netušíte, jaký formulář potřebuju v ČR k žádosti o Elterngeld (manžel pracuje v DE)? Tedy už vím, že by to měl výt E401 nebo 411, ale potřebovala bych vědět přesně a případně kam s tím tady zajít - pracák, sociálka, někam jinam? Už je to dva měsíce co je malej na světě a z nich leze jak z chlupatý deky co chtěj ještě dokládat a fakt by se nám ty peníze už celkem šikly ![]()
@Bayuska píše:
Anonymní - To vám s Kindergeldem na děti bude stačit pěkně, si myslím. I když teda záleží na lokalitě.
NO lokalita právě fin. náročná…bud mnichov nebo norimberk to zatím vypadá…takže bydlení počítáme spíš kolem těch 2000eur, ale jen teda co jsme koukali na net…nějaký místní plátek s realitama jsme jaksi nesehnali…a pak školy, školky..
měli jsme vše i barák jenže nadřízený manžela pěkně vyšplouchnul:(