Životní dilema

Anonymní
3.2.23 08:33

Životní dilema

Ahoj. Jsem v pěkném srabu a nevím, co dál. Mám ročního syna, s jehož otcem jsme se rozešli krátce před porodem. Rozchod byl velmi zlý z jeho strany, měl na mě obrovský vztek a ještě několik měsíců po rozchodu a narození syna se mnou válčil a zatápěl mi. Bylo to vážně zlé. Malého si ale bere a finančně nás podporuje. Já jsem mezitím začala jiný život, s novým partnerem. Nový přítel je skvělý hodný milující člověk, miluje mě i malého. Nějaké věci tam ale haprují. Potřebuje hodně navádět, radit, finančně je na tom bledě. Má náročnou špatně placenou práci, takže chodí domů znavený a zbytek dne sedí na gauči a odpočívá, je bez energie.. Já jsem taková, že mám ráda věci v lati, tak jsem ho hodně komandovala. A taky jsem se minulý týden uz nakrkla, že nemá ani na opravu svého auta, tak jsem mu začala klást na srdce, aby si našel lépe placenou práci, že není normální na tom být takhle. Bydlí u mě s tím, že on platí nákupy potravin a drogerie do domácnosti a já hradím poplatky. Všechno to vyústilo v to, že jsme se před pár dny rozešli a po víkendu se má stěhovat. Řekl mi, že pro mě nikdy nebude dost dobrý, že si na něm vždycky něco najdu..Už několik měsíců mi zároveň otec malého nadbíhá, snaží se, funguje… zve mě na výlety… nedávno se vyslovil, nasypal si popel na hlavu, že byl ko**t, že mě miluje a chce to dát dohromady. Já to všechno ignoruju, všechna pozvání jsem kvuli příteli odmítla.. Ale přiznám se, že mi to hlodá. Nevím, co mám dělat? Jestli přemluvit přítele, aby zůstal a zapracovat na vztahu nebo dát šanci bývalému. Oba dva mají s malým krásný vztah a milují ho. Jsem úplně vyřízená. Nechci k malému tahat někoho jiného, jednoho z těch dvou si musím vybrat…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.2.23 08:36

Ani jednoho. Počkej si na toho, kdo ti bude vyhovovat m a když ti bude nadbíhat ex, tak si vzpomen, jaké Peklo jsi měla po rozchodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
3.2.23 08:38

Proč jste se poprvé rozešli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.2.23 08:40
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsem v pěkném srabu a nevím, co dál. Mám ročního syna, s jehož otcem jsme se rozešli krátce před porodem. Rozchod byl velmi zlý z jeho strany, měl na mě obrovský vztek a ještě několik měsíců po rozchodu a narození syna se mnou válčil a zatápěl mi. Bylo to vážně zlé. Malého si ale bere a finančně nás podporuje. Já jsem mezitím začala jiný život, s novým partnerem. Nový přítel je skvělý hodný milující člověk, miluje mě i malého. Nějaké věci tam ale haprují. Potřebuje hodně navádět, radit, finančně je na tom bledě. Má náročnou špatně placenou práci, takže chodí domů znavený a zbytek dne sedí na gauči a odpočívá, je bez energie.. Já jsem taková, že mám ráda věci v lati, tak jsem ho hodně komandovala. A taky jsem se minulý týden uz nakrkla, že nemá ani na opravu svého auta, tak jsem mu začala klást na srdce, aby si našel lépe placenou práci, že není normální na tom být takhle. Bydlí u mě s tím, že on platí nákupy potravin a drogerie do domácnosti a já hradím poplatky. Všechno to vyústilo v to, že jsme se před pár dny rozešli a po víkendu se má stěhovat. Řekl mi, že pro mě nikdy nebude dost dobrý, že si na něm vždycky něco najdu..Už několik měsíců mi zároveň otec malého nadbíhá, snaží se, funguje… zve mě na výlety… nedávno se vyslovil, nasypal si popel na hlavu, že byl ko**t, že mě miluje a chce to dát dohromady. Já to všechno ignoruju, všechna pozvání jsem kvuli příteli odmítla.. Ale přiznám se, že mi to hlodá. Nevím, co mám dělat? Jestli přemluvit přítele, aby zůstal a zapracovat na vztahu nebo dát šanci bývalému. Oba dva mají s malým krásný vztah a milují ho. Jsem úplně vyřízená. Nechci k malému tahat někoho jiného, jednoho z těch dvou si musím vybrat…

Přijdeš mi, že jsi zaseklá někde hluboko v pubertě a k tomu máš dítě. To dítě bude mít pěkný zmatek, když vyrůstá v takovém prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3854
3.2.23 08:42

Chlap co nepracuje, resp. pracuje tak, že nemá na náklady a nemá tendenci s tím něco udělat je opravdu špatná, špatná volba. Neříkám vracet se k ex, ale od tohohle bych utíkal. To je naprosté minimum, chtít mít partnera co normálně a slušně vydělává. Ať je to klidně kominík ale ať si umí vydělat na svůj (či rodinný) život.

To je základ.

Příspěvek upraven 06.02.23 v 16:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.23 08:46

“Novějšího” přítele bych k návratu nepřemlouvala, podle popisu mi k sobě nesedíte. Ty z něj budeš otrávená, budeš ho komandovat, protože si ho nebudeš vážit (tedy aspoň já bych to z popisu tak měla) a on si pořád bude připadat pod tlakem. Tohle za mě perspektivu moc nemá.

K otci dítěte - jsi schopná a ochotná mu opravdu vnitřně odpustit to rozchodové válčení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
3.2.23 08:54

Odehnala jsi prvního, odeženeš druhého. Našla sis je sama a buzeruješ oba. Ty seš taky případ. Nějak se mi nechceš věřit že jsi taková chudinka. Ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
3.2.23 09:11

Vůbec nesouhlasím s tím, že jsi snad zastydla někde v pubertě. Takové hloupé příspěvky ignoruj…

Naprostý souhlas s @Veselej kluk. Mám zkušenost s partnerem, který peníze „neměl“ nebo „nechtěl dát“ - je jedno, která varianta to je, nakonec byl nevyhnutelný rozchod. Děti jsme neměli, přesto to bylo nesnesitelné a hloupé s ním být. Neumím si představit pak s takovým člověkem mít nebo vychovávat dítě. Není prostě možné existovat s někým, kdo není schopen finančně zabezpečí jeho vlastní potřeby a dále pak alespoň část tvých (jsi na mateřské, posléze budeš na rodičáku, to jsou tři roky..). Samaritánství ve smyslu - Vždyť je tak hodný, se vším mi pomůže, o malýho se postará a že to takhle stačí, to mě naštěstí pustilo. Nemusím zachraňovat každýho moulu, co mi přejde přes cestu.

Volba, zda to nakonec dáte opět dohromady s ex, je čistě na tobě, do toho nevidím (můžu jen předpokládat, že rozchod byl hnusný, protože ti přišel na nevěru. Tímto tě neodsuzuji, pokud to tak bylo…).

Ale s tímto současným bych se stoprocentně a bez výčitek rozešla. S ním tě nečeká klidný život, ale takový, kdy budete počítat KAŽDOU korunu. („Koupit vepřovou panenku, nebo nedej bože hov. líčka? Jsi se zbláznila? Víš, kolik to stojí peněz?“). Na narozeniny, svátky, Vánoce můžeš zapomenout („My jsme doma nebyli zvyklí si něco dávat“), stejně tak na hezkou dovolenou, kde si odpočineš. Dovolená s člověkem, který nemá peníze, vypadá tak, že budete jezdit po ČR busem/vlakem („auto není ve stavu, že by zvládlo cestu a navíc, víš, jak je drahý palivo?“) a bydlet po levnějších penzionech s kuchyňským koutem, kde budeš vařit („A podívej, kolik ušetříme“). Letecky za hranice do hotelu s all-in se nikdy nepodíváš, ať v létě či v zimě, na lyže zapomeň („A není to zbytečný? Když si můžeš za domem sjet kopec na saních/půjdeme se koupat do rybníka a namažeme si chleby“). Nehledě na ostatní koníčky. Nakonec si poslechneš, že tohle a tamto přece vůbec nepotřebujete… Hrůza.

Život sice není JEN o penězích. Je ale bohužel HLAVNĚ o penězích.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.23 09:31

@Birds Děkuji.. jen chci uvést na pravou míru, že nešlo v žádném případě o nevěru, spíš jsme se nemohli shodnout ohledně bydlení. Je to složité vyprávění, do toho se nechci pouštět.. ale nešlo o žádné zálety..

• Citovat
  • Upravit
76725
3.2.23 09:33
@Veselej kluk píše:
Chlap co nepracuje, resp. pracuje tak, že nemá na náklady a nemá tendenci s tím něco udělat je opravdu špatná, špatná volba. Neříkám vracet se k ex, ale od tohohle bych utíkal. To je naprosté minimum, chtít mít partnera co normálně a slušně vydělává. Ať ne to klidně kominík ale ať si umí vydělat na svůj (či rodinný) život.To je základ.

s tímto také naprosto souhlasím, ale každý bere ženskou jako zlatokopku, když požaduje, aby nový partner dobře vydělával,
já jsem samoživitelka s 6letým dítětem a pořád se neúspěšně seznamuji - ale úplně normální je, že po vyloučení jiných patologií, chlap nedokáže vydělat - má třeba maximálně 20 t čistého, někteří ani to ne, ale představují si, že budeme spolu mít další dítě, protože všichni šíleně touží po vlastním miminku (já mám čistého také 20 t - to už i s alimenty a přídavky na dítě, jelikož moje dítě je neustále nemocné, takže jsem stále na OČR ) -
ale tito muži mě potom hnusně napadají, že jsem zlatokopka, když hledám chlapa, co má aspoň 30 t - ani to není pro 4 lidi nic moc,
jako klidně bych žila s někým, kdo má těch 20, ale bez dalšího dítěte,
ti muži jsou naprosto mimo realitu, a ano pomůžou s dítětem, s prací kolem baráku, ale já nechci žít celý další život s dvěmi dětmi z ruky do huby, tak prý jsem hnusná zlatokopka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
3.2.23 09:34

@Birds ANO, ANO, ANO - 1000 % souhlasu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
3.2.23 09:34

Zkus si slepit s otcem. Že cizí chlap po roce miluje tvé dítě, je hovadina a tvá iluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
3.2.23 09:35
@asddsa píše:
Zkus si slepit s otcem. Že cizí chlap po roce miluje tvé dítě, je hovadina a tvá iluze.

budeš se divit, ale jsou takoví - spousta mužů dokáže opravdu milovat cizí dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
3.2.23 09:39
@stinga píše:
budeš se divit, ale jsou takoví - spousta mužů dokáže opravdu milovat cizí dítě

Netvrdím, že nemůžou mít spolu skvělý vztah. Ale znají se max rok a je to mimino!

Pod láskou k potomkovi si představím, že s ním jsem v kontaktu a stýkám se s ním celej život. Tenhle chlápek za pár měsíců na to dítě zapomene a bude to naprosto logické. Měl k němu vztah kvůli jeho matce, ne proto, že by ho miloval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
3.2.23 09:42
@Anonymní píše:
@Birds Děkuji.. jen chci uvést na pravou míru, že nešlo v žádném případě o nevěru, spíš jsme se nemohli shodnout ohledně bydlení. Je to složité vyprávění, do toho se nechci pouštět.. ale nešlo o žádné zálety..

Já bych zkusila obnovit rodinu. Znám pár lidí, co to kvůli sobě a dětem zkusili a bylo to nakonec dobré. S věčně unaveným chlapem bez peněz bych nebyla. Jedno dítě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí