Životní dilema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kutil Tom
4.2.23 19:36
@stinga píše:
a ještě, chápeš, že já každou noc, kdy nejsem v práci, každý večer, počítám peníze a nemůžu spát? dovedeš si představit, jak frustrující je, nemít na novou školní aktovku, na bazén a podobně - život přece není jen o práci, školce a najezení se,
a „pořídit“ si chlapa, se kterým to budu mít pořád tak stejně tragické, co se financí týká, to opravdu nemá smysl, být znovu na mateřské, zažívat všechna ta příkoří těhotenství a porodu a pořád přemýšlet, jestli zaplatit plyn nebo Vodafon, jestli dítě může do plavání a na keramiku - prostě po šesti letech v tom mám jasno, buď se s novým mužem budu mít aspoň o fous líp, než sama, nebo to opravdu nemá smysl

Máš pravdu, tohle je úplně minimum, co od vztahu požadovat. Ještě si pohoršit, to by byl úlet…

• Citovat
  • Upravit
2770
4.2.23 19:48
@Betty MacDonald píše:
@stinga úplně chápu. A nevím, jak je možné, že to někdo nechápe. V dnešní době? I když se to ve ve dvou lépe táhne, není důvod táhnout to s netáhlem, co je spíš přítěž. City necity. Romantika je sice moc hezká věc, ale složenky se neptají. A dítě taky ne, každý chce, aby mělo aspoň to základní, co všichni okolo.

Neboj, chápou to všichni, před covidem a de. bilní válkou, by to i stačilo. Ale tady šlo i o něco jiného, ale to už je celkem jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2770
4.2.23 19:59
@stinga píše:
máme hodně společného :hug: :srdce:
hlavně uvědomění si, že bez peněz fakt není možné sekat další potomky :palec:
také jsem chvíli žila s hodným, když jsme se seznámili, roznášel letáky za 7000,–- donutila jsem ho nastoupit do fabriky, tam mu dali 14 čistého, ovšem chtěli za to práci, tak se nechal vyhodit ve zkušebce - následně jsem ho vyhodila já, a samozřejmě, že chtěl také své miminko

A můžeš mi říci, kde je prosím tě hledáš, když v každé fabrice je dnes 25 čistého skoro základ, krom Babišovské paprčkárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
4.2.23 20:36
@stinga píše:
@řeřicha a jsou tady diskuse, když samoživitelka se dvěma, třemi a více dětmi píše, jak nemá na jídlo pro děti, a všichni ostatní jí napíšou, proč si dělala tolik dětí, když nemá peníze, že je to její chyba a vina, že nic nemá -
já ani zakladatelka téhle diskuse nechceme skončit jako žebráci u azyláku a ve frontě na potravinovou banku

Já se jen ptala, kam se vytratily ty další věci při hledání partnera? Vůbec nepopírám, že peníze jsou potřeba. Jen prostě vycházím z fakt, že zamilovaní je náhoda a stane se párkrát za život (třeba 3×?, mozna 5×?), takže bych síto nedělala podle výdělku, vidím jako důležité jiné věci. Ale je fakt, že peníze jsem počítala jen během mladí a VŠ, pak už jsem měla dost na pokryti mých potřeb, ale pořád jsem ve výdělku cca průměrná mzda, to jen aby to nevyznělo, že vydelavam kdoví jaké peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
4.2.23 20:42
@řeřicha píše:
Já se jen ptala, kam se vytratily ty další věci při hledání partnera? Vůbec nepopírám, že peníze jsou potřeba. Jen prostě vycházím z fakt, že zamilovaní je náhoda a stane se párkrát za život (třeba 3×?, mozna 5×?), takže bych síto nedělala podle výdělku, vidím jako důležité jiné věci. Ale je fakt, že peníze jsem počítala jen během mladí a VŠ, pak už jsem měla dost na pokryti mých potřeb, ale pořád jsem ve výdělku cca průměrná mzda, to jen aby to nevyznělo, že vydelavam kdoví jaké peníze.

Fine. A vezmeš si teda klidně domů chlápka, co ho budeš muset sponzorovat a co tě stáhne do chudoby, když sama nemáš dost? Co utrhne od huby tvému děcku, co nemá ani teď na novou aktovku nebo kroužky? Protože přesně o tom je tu řeč.

• Citovat
  • Upravit
1704
4.2.23 20:51
@Kutil Tom píše:
Fine. A vezmeš si teda klidně domů chlápka, co ho budeš muset sponzorovat a co tě stáhne do chudoby, když sama nemáš dost? Co utrhne od huby tvému děcku, co nemá ani teď na novou aktovku nebo kroužky? Protože přesně o tom je tu řeč.

Ne, ona mluvila o tom, že si NEpolepší finančně. Nemluvila o zhoršení. A zůstat na stejné úrovni ji přišlo o ničem.
A ja osobne jsem s mužem 17 let, bylo mi 18 a jemu 22 a ani jeden jsme neměli nic. Jsme spolu dodnes, nevím, jak bych to řešila po rozvodu a teoretické úvahy nemá smysl vést.
Znovu jen opakuji, že nepopírám důležitost výdělku, jen jsem psala v prvním příspěvků, že je to jak přebírání na tržišti - máš nebo nemáš? Nezohlednovala nic jiného, jen výdělek. Tomu nerozumím. Já bych hledala i to souznění, humor, oporu, i v tom mi přijde fajn být ve vztahu, i když s minimem peněz. Pořád je někdo, kdo mi uvaří čaj a komu na mě záleží. To je pro mě podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
4.2.23 20:52
@Kutil Tom píše:
Fine. A vezmeš si teda klidně domů chlápka, co ho budeš muset sponzorovat a co tě stáhne do chudoby, když sama nemáš dost? Co utrhne od huby tvému děcku, co nemá ani teď na novou aktovku nebo kroužky? Protože přesně o tom je tu řeč.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
4.2.23 20:53
@řeřicha píše:
Ne, ona mluvila o tom, že si NEpolepší finančně. Nemluvila o zhoršení. A zůstat na stejné úrovni ji přišlo o ničem.
A ja osobne jsem s mužem 17 let, bylo mi 18 a jemu 22 a ani jeden jsme neměli nic. Jsme spolu dodnes, nevím, jak bych to řešila po rozvodu a teoretické úvahy nemá smysl vést.
Znovu jen opakuji, že nepopírám důležitost výdělku, jen jsem psala v prvním příspěvků, že je to jak přebírání na tržišti - máš nebo nemáš? Nezohlednovala nic jiného, jen výdělek. Tomu nerozumím. Já bych hledala i to souznění, humor, oporu, i v tom mi přijde fajn být ve vztahu, i když s minimem peněz. Pořád je někdo, kdo mi uvaří čaj a komu na mě záleží. To je pro mě podstatné.

mně není 18, já mám 6leté dítě - a jak jsem psala na všechno pro obě 20000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
4.2.23 20:54
@Kutil Tom píše:

A ne, do chudoby bych se stáhnou nenechala, takže nepracují by neměl šanci. Totéž další patologie.

Ale člověk, co vydělá stejně jako já - ano, proč by ne, ten by šanci měl, i když by se mi životní úroveň nezvedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
4.2.23 20:56
@stinga píše:
mně není 18, já mám 6leté dítě - a jak jsem psala na všechno pro obě píše: Více

Já mám děti dvě - 8 a 6, momentálně mám 35 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
4.2.23 20:57
@řeřicha píše:

Máš pravdu. Nevíš, jak bys to řešila po rozvodu. Ona už ano… Nějaké já bych kdybych, když o dvě věty předtím sama píšeš, jak teoretizování nemá cenu, je poněkud mimo :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4164
4.2.23 21:00
@řeřicha píše:
A ne, do chudoby bych se stáhnou nenechala, takže nepracují by neměl šanci. Totéž další patologie.Ale člověk, co vydělá stejně jako já - ano, proč by ne, ten by šanci měl, i když by se mi životní úroveň nezvedla.

Jenže kdyby měla další mimino, tak by životní úroveň všech zúčastněných klesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
4.2.23 21:00
@Kutil Tom píše:
Máš pravdu. Nevíš, jak bys to řešila po rozvodu. Ona už ano… Nějaké já bych kdybych, když o dvě věty předtím sama píšeš, jak teoretizování nemá cenu, je poněkud mimo :mavam:

Dobře, Kutile, takže když se rozevdeš a budeš mít v péči dvě děti, tak novou ženu budeš vybírat podle čeho? Co bude hlavni kritérium? Peníze?
Normálně si řekneš, ta má jen dvacet, to si nepolepším, tu nechci?
Normálně upřímně mi napiš, zda peníze budou hlavní kritérium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
4.2.23 21:07
@řeřicha píše:

Když ve 22 nemáš nic ok, ale když chlap nemá nic ve 35 letech a práce mu smrdí, tak souznění duší tě rychle přejde a zůstane max černý humor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
4.2.23 21:28

@Maria37 jen jsem psala, že z těch příspěvků to vyznívá, že peníze jsou to hlavní. Nemyslim si to. To je celé.
Dala jsem psala, že povaleče bych si nevybrala, ale člověku se stejným výdělkem bych šanci dala. Mám průměrnou mzdu, ale dělala jsem na částečný úvazek už od roku obou děti, nikdy jsem nebyla na OCR, dělala jsem z domu s deckama za zadkem, vařila jim a po nocích to doháněla. Muže bych chtěla stejně aktivního, co nefnuka, neleží, ale maká. To chápu. Ale peníze klidně může nosit stejně, co já, to pro mě není priorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí