Životní dilema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3912
4.2.23 09:01
@jenom_chlap píše:
Zloba ne, spíše emoce. Ti chlápkové ji třeba milovali a měli taky city k ní, chtěli s ní dítě, takže to nebyla nějaká seznamovačka na začátku. Jste ženské a podporujete se, beru to, já kopu za ty chlápky, ať je to vyrovnané.)
Srdíčka sbírat nepotřebuji, jako někdo.

Ale citů se nenajíš. Kdyby @stinga sama vydělala třeba 30 nebo 40 tisíc čistého a chlap přinesl domů dvacku, tak mají dohromady 50 - 60 čistého a to můžou mít k jednomu dítěti od @stinga klidně ještě dvojčata, pokud by finanční situace vyhovovala oběma.
Jenže ona má rozumný přístup, protože ví, že by třeli bídu s nouzí.

Tady se běžně nadává ženám, které si dovolily otěhotnět bez velkého finančního polštáře a s malými příjmy v rodině (asi to teda nečteš) a Ty se tady obouváš do ženy, která má dost rozumu na to, aby neměla dítě za každou cenu. A to, že se kouká hlavně na to, aby její dítě nepřišlo zkrátka, to opravdu správně. Protože muži nám do života přicházejí a odcházejí, ale děti nám zůstávají. ;)

Něco jiného je, když jsou dva mladí a bezdětní a začínají spolu v podstatě od nuly. Ti to budou mít tak, jako jsi to měl Ty, když jsi začínal rodinný život a je to tak v pořádku.
Ale tahle žena už má kus života za sebou, je zodpovědná nejen za sebe, ale i za dítě a ta už musí při seznamování používat i hlavu. A zvlášť v téhle době, kdy je opravdu všechno drahé.

Já nepíšu svoje příspěvky proto, abych dostávala kopu srdíček (i když mě vždycky potěší, když někdo souhlasí s mým názorem). Já se taky zastávám stran, kterým se děje nějaká křivda nebo neprávo (a jsou to i muži), ale tady to vidím stejně jako @stinga a sama bych někoho, kdo by měl míň peněz než já, nehledala. Samotné by mi po těch letech, co mám všechno na hrbu já sama uvítala, kdyby mi někdo (partner) ulehčil. Ale když není, tak není. Tu káru zvládám táhnout sama. Ale určitě si na tu káru nenaložím borce s exekucemi. To fakt ne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
4.2.23 09:05
@jita22 píše:
Tak takhle to úplně nevidím. Nechci se mít s chlapem hůř než bez něho, ale mít se stejně plus mít partnera mi přijde fajn. Být sama neberu jako bonus. Samozřejmě se nebavím o partnerovi za každou cenu, ale o takovém, se kterým je mi dobře.

Jinak se to posuzuju, když máš příjem jako @stinga a jinak, když máš třeba o dost víc. Kdybych měla partnera, který by měl plus mínus tolik, jako mám já, tak se máme jako prasata v žitě. Já sama se s dětmi nemám špatně. Vidím, co je jak drahé, ale dokud máme co do pusy, zvládám zaplatit energie, děti i já máme slušné oblečení, žijeme si velmi slušně a můžeme si dovolit živit 3 kočky, stěžovat si fakt nebudu. A moje kamarádky s většími příjmy brečí teda docela dost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
4.2.23 09:15
@Anonymní píše:
@Birds Děkuji.. jen chci uvést na pravou míru, že nešlo v žádném případě o nevěru, spíš jsme se nemohli shodnout ohledně bydlení. Je to složité vyprávění, do toho se nechci pouštět.. ale nešlo o žádné zálety..

Hele, být tebou, nechám ráda odejít stávajícího.
O návratu ex bych možná uvažovala, já to udělala a dobře to nedopadlo.
Lidi se nemění.
To ale neznamená, že mu nemáš dát šanci, jen he třeba si uvědomit, že chvíli se dokáže pretvarovat každý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
4.2.23 09:28
@agus121 píše:
Proc takhle? Vyprat, vyzehlit, zasit diry, navarit, umyt zachod umi vetsina chlapu. Kdyz se oba rozhodnou mit rodinu, oba se musi umet postarat jednak o finance a jednak o rodinu nebo uklid. I ta zena by mela umet vydelat finance v pripade ze se na rodicovske prostridaji a v domacnosti zustane pecovat chlap. Umet vydelat penize tak, aby bylo ma bydleni, jidlo, poplatky, pojistky, krouzky, potreby. Pokud to pozaduji po chlapovi, musim to umet predse i ja. Stejne tak, pokud chlap pozaduje po zenske peci o deti a domacnost, musi to taky umet nebo mit silnou chut se to naucit.

Jo, ty si ale pleteš pojmy, místo potřeby tam měly být povinnosti.
A přece není predse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
4.2.23 09:36
@jenom_chlap píše:
Zloba ne, spíše emoce. Ti chlápkové ji třeba milovali a měli taky city k ní, chtěli s ní dítě, takže to nebyla nějaká seznamovačka na začátku. Jste ženské a podporujete se, beru to, já kopu za ty chlápky, ať je to vyrovnané.)
Srdíčka sbírat nepotřebuji, jako někdo.

no jo, jenže objektivně vzato si to prostě nemůžou dovolit. To není o zlatokopectví přece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
4.2.23 11:24
@stinga píše:
přesně tak :palec: to pak nemá smysl toho chlapa hledat, když by se člověk měl s chlapem stejně bídně jako bez něho, bonus být sám je, že si člověk může dělat co chce, kdy chce

Nějak se vytrácí podstata partnera - vzajemne pouto, důvěra, láska, sex, vzájemná pomoc, podobně naladění, humor… přece toto je to důležité a člověk to potká jen vzácně, ty příspěvky zní jak dohadování na tržišti a jediný ukazatel jsou peníze. Nevím, nechápu, ale tím nepopírám potřebu peněz pro zabezpečení potomků, jen z těch příspěvků to vyznívá černobílé: máš nebo nemáš peníze, chceš nebo nechceš další dítě… kde jsou city?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
4.2.23 12:56
@Anonymní píše:
@Birds Děkuji.. jen chci uvést na pravou míru, že nešlo v žádném případě o nevěru, spíš jsme se nemohli shodnout ohledně bydlení. Je to složité vyprávění, do toho se nechci pouštět.. ale nešlo o žádné zálety..

Vrátit se k někomu kdo se začne mstít jakmile není po jeho, je čirý hazard. To, že ti tu některé radí ať se vrátíš k otci dítěte, zřejmě jen proto že je to otec, je naprosté ignorování jeho povahy. To, že udělal něco co tě vedlo k odchodu by se možná dalo přejít, ale to že na rozchod reagoval děláním naschválů opravdu nesvědčí o lásce k tobě nebo jen nějaké chybě.
Najdi si někoho, kdo tě bude mít opravdu rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 16:11

@takymanžel Já mám podobné pocity, ale zároveň si říkám, že bych si vyčítala, kdybych tomu nezkusila dát šanci.. Že když má malý nějakou naději mít maminku a tatínka spolu, neměla bych to předem zazdít. Nicméně dobře vím, že se lidi nemění. Mám strach, co bude. Mám i strach z odchodu současného partnera, bude mi po něm smutno. Ale z mé strany bohužel nefungovala ani chemie. Je strašně hodný a nechci ho trýznit životem se ženskou, co s ním nechce spát a pořád ho buzeruje.. Hlavně kvůli jeho finanční situaci bych s ním nechtěla ani druhé dítě. Třeba se po rozchodu vzchopí a polepší si a bude mi to o to víc líto, že najednou to jde.. ale já ho teď musím nechat jít.. :,(

• Citovat
  • Upravit
2713
4.2.23 17:46
@Anonymní píše:
@takymanžel Já mám podobné pocity, ale zároveň si říkám, že bych si vyčítala, kdybych tomu nezkusila dát šanci.. Že když má malý nějakou naději mít maminku a tatínka spolu, neměla bych to předem zazdít. Nicméně dobře vím, že se lidi nemění. Mám strach, co bude. Mám i strach z odchodu současného partnera, bude mi po něm smutno. Ale z mé strany bohužel nefungovala ani chemie. Je strašně hodný a nechci ho trýznit životem se ženskou, co s ním nechce spát a pořád ho buzeruje.. Hlavně kvůli jeho finanční situaci bych s ním nechtěla ani druhé dítě. Třeba se po rozchodu vzchopí a polepší si a bude mi to o to víc líto, že najednou to jde.. ale já ho teď musím nechat jít.. :,(

Dělej jak myslíš, ale druhou šanci bych dával někomu, kdo udělal nějakou „chybu“, ale ne tomu, kdo se ke mně choval schválně hnusně. Řekl bych, že si chceš zopakovat ty styvy po rozchodu, kdy ti, podle tvých slov, dělal ze života peklo.
A tvůj „současný“? Někdo, kdo tě nepřitahuje nemá pro vztah perspektivu a je vedlejší jestli vydělá miliony nebo pár tisíc. Může být sebehodnější, ale budeš ubližovat jemu a sama nebudeš spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
4.2.23 18:44
@řeřicha píše:
Nějak se vytrácí podstata partnera - vzajemne pouto, důvěra, láska, sex, vzájemná pomoc, podobně naladění, humor… přece toto je to důležité a člověk to potká jen vzácně, ty příspěvky zní jak dohadování na tržišti a jediný ukazatel jsou peníze. Nevím, nechápu, ale tím nepopírám potřebu peněz pro zabezpečení potomků, jen z těch příspěvků to vyznívá černobílé: máš nebo nemáš peníze, chceš nebo nechceš další dítě… kde jsou city?

no ale bohužel city kroužek ani plyn nezaplatí, ani se jich nenajíš, city ve frontě na dávky moc ke štěstí nepomůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42487
4.2.23 18:50

Zakladatelko, já bych asi byla chvíli sama, utřídila bych si myšlenky a až pak si hledala jiného partnera. Z těchto dvou bych nechtěla ani jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
4.2.23 18:52
@řeřicha píše:
Nějak se vytrácí podstata partnera - vzajemne pouto, důvěra, láska, sex, vzájemná pomoc, podobně naladění, humor… přece toto je to důležité a člověk to potká jen vzácně, ty příspěvky zní jak dohadování na tržišti a jediný ukazatel jsou peníze. Nevím, nechápu, ale tím nepopírám potřebu peněz pro zabezpečení potomků, jen z těch příspěvků to vyznívá černobílé: máš nebo nemáš peníze, chceš nebo nechceš další dítě… kde jsou city?

a ještě, chápeš, že já každou noc, kdy nejsem v práci, každý večer, počítám peníze a nemůžu spát? dovedeš si představit, jak frustrující je, nemít na novou školní aktovku, na bazén a podobně - život přece není jen o práci, školce a najezení se,
a „pořídit“ si chlapa, se kterým to budu mít pořád tak stejně tragické, co se financí týká, to opravdu nemá smysl, být znovu na mateřské, zažívat všechna ta příkoří těhotenství a porodu a pořád přemýšlet, jestli zaplatit plyn nebo Vodafon, jestli dítě může do plavání a na keramiku - prostě po šesti letech v tom mám jasno, buď se s novým mužem budu mít aspoň o fous líp, než sama, nebo to opravdu nemá smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
4.2.23 18:55
@Anonymní píše:
@takymanžel Já mám podobné pocity, ale zároveň si říkám, že bych si vyčítala, kdybych tomu nezkusila dát šanci.. Že když má malý nějakou naději mít maminku a tatínka spolu, neměla bych to předem zazdít. Nicméně dobře vím, že se lidi nemění. Mám strach, co bude. Mám i strach z odchodu současného partnera, bude mi po něm smutno. Ale z mé strany bohužel nefungovala ani chemie. Je strašně hodný a nechci ho trýznit životem se ženskou, co s ním nechce spát a pořád ho buzeruje.. Hlavně kvůli jeho finanční situaci bych s ním nechtěla ani druhé dítě. Třeba se po rozchodu vzchopí a polepší si a bude mi to o to víc líto, že najednou to jde.. ale já ho teď musím nechat jít.. :,(

máme hodně společného :hug: :srdce:
hlavně uvědomění si, že bez peněz fakt není možné sekat další potomky :palec:
také jsem chvíli žila s hodným, když jsme se seznámili, roznášel letáky za 7000,–- donutila jsem ho nastoupit do fabriky, tam mu dali 14 čistého, ovšem chtěli za to práci, tak se nechal vyhodit ve zkušebce - následně jsem ho vyhodila já, a samozřejmě, že chtěl také své miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
4.2.23 18:58

@řeřicha a jsou tady diskuse, když samoživitelka se dvěma, třemi a více dětmi píše, jak nemá na jídlo pro děti, a všichni ostatní jí napíšou, proč si dělala tolik dětí, když nemá peníze, že je to její chyba a vina, že nic nemá -
já ani zakladatelka téhle diskuse nechceme skončit jako žebráci u azyláku a ve frontě na potravinovou banku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42487
4.2.23 19:00

@stinga úplně chápu. A nevím, jak je možné, že to někdo nechápe. V dnešní době? I když se to ve ve dvou lépe táhne, není důvod táhnout to s netáhlem, co je spíš přítěž. City necity. Romantika je sice moc hezká věc, ale složenky se neptají. A dítě taky ne, každý chce, aby mělo aspoň to základní, co všichni okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí