Životní dilema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
4.2.23 21:35
@agus121 píše:
Proc takhle? Vyprat, vyzehlit, zasit diry, navarit, umyt zachod umi vetsina chlapu. K

To jsi teda na těžkým omylu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
4.2.23 21:36
@řeřicha píše:
Dobře, Kutile, takže když se rozevdeš a budeš mít v péči dvě děti, tak novou ženu budeš vybírat podle čeho? Co bude hlavni kritérium? Peníze?
Normálně si řekneš, ta má jen dvacet, to si nepolepším, tu nechci?
Normálně upřímně mi napiš, zda peníze budou hlavní kritérium.
Úplně jiná situace. Rozvedený jsem, dvě děti mám taky, ale k tomu příjem takový, že mě peníze nové ženy vůbec nemusí zajímat. Pokud bych žil z ruky do huby, tak by mě samozřejmě zajímaly - přesně v té úrovni, aby to nepostihlo ty mé děti.
  • Citovat
  • Upravit
8558
4.2.23 21:39
@řeřicha píše:Znovu jen opakuji, že nepopírám důležitost výdělku, jen jsem psala v prvním příspěvků, že je to jak přebírání na tržišti - máš nebo nemáš? Nezohlednovala nic jiného, jen výdělek. Tomu nerozumím. .

A já si myslím, že porozumění, souznění atd. jsou tak normální záležitosti, že snad při debatě o finanční situaci není potřeba je tu vypisovat, to je snad každému jasné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
4.2.23 21:45
@Kutil Tom píše: Úplně jiná situace. Rozvedený jsem, dvě děti mám taky, ale k tomu příjem takový, že mě peníze nové ženy vůbec nemusí zajímat. Pokud bych žil z ruky do huby, tak by mě samozřejmě zajímaly - přesně v té úrovni, aby to nepostihlo ty mé děti.

Dobře a pokud bys vydělával 20 tis., tak bys opovrhoval ženami, co mají 20 tis., že je to málo a že při výpadku příjmu nezvládnou táhnout domácnost?
Rozumíš, že ona má 20, ale muž, co má to stejné, je podle ní o ničem - nezájem, nemá mi co nabídnout…
Jinak ano, 20 je málo pro obě pohlaví, to ale není teď věc diskuze. Jde o princip, že stejně vydělávají protějšek mě nevytáhne výš, takže mě nezajímá. Proto jsem se ptala na city, kde je ta vzajenost a láska, pomoc nebo sex?

Jinak je mi to jedno, ať je klidně sama, její volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
4.2.23 21:47
@řeřicha píše:
A ne, do chudoby bych se stáhnou nenechala, takže nepracují by neměl šanci. Totéž další patologie.Ale člověk, co vydělá stejně jako já - ano, proč by ne, ten by šanci měl, i když by se mi životní úroveň nezvedla.

Tak ale taky záleží právě na spoustě věcí, které tu finanční stánku jaksi dolaďují. Pokud mladý chlap vydělá sotva na svoje potřeby, o dovolené nebo vlastním bydlení ani nesní a po práci jen sedí a nemá ani zájem sehnat lepší práci, tak to fakt není pro osamocenou matku s děckem žádné terno.
To snad uznáš.

Stinze vůbec nezávidím, já už tohle vůbec neřeším, jsem věkově jinde, ale když mi na inzerát odpověděl týpek, že bydlí v domku po rodičích a „momentálně nějakou dobu“ nemá práci, neodpověděla jsem mu. Fakt jsem neměla chuť ho poznat, přestože chápu různá horší životní období. To, o čem se tu bavíme, totiž není jen o množství financí, to je taky o nějakém vztahu k životu, k zaměstnání, k budování něčeho.
Stejně tak jsem ale poté z určitého důvodu odpískala vztah s velmi, velmi bohatým mužem. Ale to proto, že už živím jenom sama sebe a nouzi nemám. Stinga je na tom jinak, její racionální posuzování finanční schopnosti potenciálního partnera je naprosto namístě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
4.2.23 21:56

@Cimada ano, pokud je ten člověk pasivní (po praci jen sedí a nehledá cesty), tak mě nezajímá, to uznávám.
Ale ten by mě ani dlouhodobě nechtěl, bylo by to vzájemné. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76763
4.2.23 22:03
@jenom_chlap píše:
A můžeš mi říci, kde je prosím tě hledáš, když v každé fabrice je dnes 25 čistého skoro základ, krom Babišovské paprčkárny.

tak v našem kraji to asi není základ, už jsem tady někde psala, že jeden ex měl 26 čistého a myslel si, jaký je machr - ale byl předákem, ne dělníkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76763
4.2.23 22:04
@řeřicha píše:
Já mám děti dvě - 8 a 6, momentálně mám 35 let.

no a vyděláváš ty 20 a tvůj manžel také 20? asi ne, že?
a jako pokus si to zkus, kolik dní byste všichni vydrželi při zachování standardu vašeho života se 40 tisíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
4.2.23 22:13
@jenom_chlap píše:
Ano, je podělaná doba, jsme 30 let po revoluci a platy tady stojí za houno, myslím tím ta dělnická profese, proto raději jedu na živnost sám za sebe, ale každý na to není.
Když jsem makal v zahraničí, tak jsem si říkal, až toto bude jednou u nás, no nebude a bude asi hůře.
Chci ti jen říci, že na začátku jsme nic neměli, přesto jsme chtěli dítě, a nečekali až bude vše, začátky byli spořivější, a ano, chlap by se měl otáčet, aby byl mamut na plotně.
Ale když se to bude točit jen kolem prachů, tak je to také na…

Jo, dobrý, ale vy jste byli mladá zamilovaná dvojice, která uvažovala o založení rodiny. Ale pokud už je žena rozvedená a s děckem, uvažuje jinak.
A na rovinu - obávám se, že chlap, který vydělává minimum a navrhuje rozvedené matce další dítě, ani tak netouží po svém potomkovi, jako si tu ženskou spíš chce uvázat nebo prostě neumí racionálně přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
4.2.23 22:18
@stinga píše:
no a vyděláváš ty 20 a tvůj manžel také 20? asi ne, že?
a jako pokus si to zkus, kolik dní byste všichni vydrželi při zachování standardu vašeho života se 40 tisíci

Mám průměrnou mzdu, ale za cenu práce během rodičaku. Dítě běhalo po hřišti a já za jis s mobilem u ucha řešila firemní věci. Když spalo, tak jsem makala. Dala jsem je oba brzy do skolky a delala z domu a spousta lidi si myslela, ze se doma flakam a jak to mam fajn. Přesto mám jen průměrnou mzdu, hromada lidí si myslí, že vydělávam daleko víc. Někteří vůbec nechápu, proč jsem to celé dělala, když se zas tak dobře nemám. Kdejaký dělník v okolí má víc. Vlastně asi všichni muzi s učňakem mají v mém okoli víc. :mrgreen:

A ano, peněz máme víc než 40 tis. A žijeme úplně průměrně, dovolená v ČR, kroužky ano jakékoliv, ale třeba lyžování a zimji dovolená ne. Oblečením děti z části z druhé ruky, popř. ve slevách. Sleduji letáky, jidlo kupuji do zásoby apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
4.2.23 22:22
@jenom_chlap píše:
Otázka pro tebe, jak to dělaly ženy a naše babičky, když bylo 8 dětí a nic do pusy. Z vyprávění našich babiček, by bylo potřeba, aby si pár žen tímto prošlo.

Prosím Tě, toto nemyslíš vážně. Uvědomuješ si, že byla absolutně jiná doba? Ty babičky nejezdily do práce, oblečení děcek se neřešilo, zatímco dnes ve škole nedegraduješ svoje děcko tím, ž emu dáš zaštupovanou sepranou košili, jedlo se tak, že se uprostřed stolu postavila mísa s polívkou, což byla spíš voda s plovoucími natrhanými chleby a kdo si co ulovil, to měl. Navíc nebyly reklamy, kde se cpe děckám do hlav, že kdo nemá plačící a křičící panenku, není in. Rodiče neřešily platbu kroužků atd.
Je jiná doba, vzpamatuj se. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
4.2.23 22:33
@agus121 píše:
A ne, nepripisovala by jsem to laboratornim podminkam.

Dnes prumerni muzi normalne vari, perou i zehli, nebo uklizi v domacnosti bezne. Co maji jako delat? Maji zit ve spine nebo neprat? Znas jednoho, ktery to tak dela? Mozna kdyby zil u maminky. O dite by se taky naucil pecovat.

A zena si taky umi pekne vydelat. Chce to jen trochu snahy, par let se venovat praci, zmenit praci nebo se posunout dal, dovzdelat a urcite nema 3× nizsi plat jako prumerny chlap.

A nechtěla by sis přečíst tady na jiných vláknech, co píšou ženský? Jak jsou na všechno samy? Prolistuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
4.2.23 22:41
@jenom_chlap píše:
Zloba ne, spíše emoce. Ti chlápkové ji třeba milovali a měli taky city k ní, chtěli s ní dítě, takže to nebyla nějaká seznamovačka na začátku. Jste ženské a podporujete se, beru to, já kopu za ty chlápky, ať je to vyrovnané.)
Srdíčka sbírat nepotřebuji, jako někdo.

Ale prosím Tě, tomu sám nevěříš. Já bych si o chlapovi, který vydělává minimum, bydlí u mě, ale strááášně moc se mnou chce miminko, aniž by domýšlel, že budu s minimem peněz na mateřské, myslela, že té inteligence moc nepobral. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76763
4.2.23 22:45
@řeřicha píše:
Mám průměrnou mzdu, ale za cenu práce během rodičaku. Dítě běhalo po hřišti a já za jis s mobilem u ucha řešila firemní věci. Když spalo, tak jsem makala. Dala jsem je oba brzy do skolky a delala z domu a spousta lidi si myslela, ze se doma flakam a jak to mam fajn. Přesto mám jen průměrnou mzdu, hromada lidí si myslí, že vydělávam daleko víc. Někteří vůbec nechápu, proč jsem to celé dělala, když se zas tak dobře nemám. Kdejaký dělník v okolí má víc. Vlastně asi všichni muzi s učňakem mají v mém okoli víc. :mrgreen:A ano, peněz máme víc než 40 tis. A žijeme úplně průměrně, dovolená v ČR, kroužky ano jakékoliv, ale třeba lyžování a zimji dovolená ne. Oblečením děti z části z druhé ruky, popř. ve slevách. Sleduji letáky, jidlo kupuji do zásoby apod.

no, já také na rodičáku pracovala od 9 měsíců dítěte, vozili mi práci vždy ráno v 7 a odebrali zkontrolované kusy, dělala jsem to, když dítě spalo, a ještě jsem se starala o dědu ležáka - takže jsem měla jeho PnP, dědeček bohužel při začátku kovidu zemřel, když mu zrušili pravidelnou kontrolu močového katétru a on dostal infekci, sepsi…,

• takže já nějak nedávám ten nynější život za dvacku, nejsem z rodiny socek,

a nechci tak žít celý život, a proto bohužel nechci chlapa, se kterým bychom jako ty socky žili - hlavně dalšího mimíska, prostě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
4.2.23 23:15
@Anonymní píše:
@takymanžel Já mám podobné pocity, ale zároveň si říkám, že bych si vyčítala, kdybych tomu nezkusila dát šanci.. Že když má malý nějakou naději mít maminku a tatínka spolu, neměla bych to předem zazdít. Nicméně dobře vím, že se lidi nemění. Mám strach, co bude. Mám i strach z odchodu současného partnera, bude mi po něm smutno. Ale z mé strany bohužel nefungovala ani chemie. Je strašně hodný a nechci ho trýznit životem se ženskou, co s ním nechce spát a pořád ho buzeruje.. Hlavně kvůli jeho finanční situaci bych s ním nechtěla ani druhé dítě. Třeba se po rozchodu vzchopí a polepší si a bude mi to o to víc líto, že najednou to jde.. ale já ho teď musím nechat jít.. :,(

Celá druhá polovina tvého příspěvku celkové naznačuje, jaký jsi v duši dobrák, jak tě možná i trochu mrzí, že ho nakonec musíš nechat… Holka, vzpamatuj se. Nebuď zas takový samaritán jen proto, že momentálně nemáš muže. V takové situaci musíš být naopak velmi obezřetná a nebrat kohokoli, jen abys zaplácla díru. Dobře, že ho posíláš k vodě a vůbec toho nelituj.
Ke všemu, jestli tam nebyla ani chemie, tak to jsi s ním byla opravdu jen proto, že po těch hnusárnách od bývalého byl na tebe někdo konečně hodný a milý a vlastně to byl spíš takový dobrý kamarád. Viď? To ti to nezazlívám, to je prostě vývoj. Nicméně, vztahy bez chemie a bez úcty k druhému nemívají cenu. Absenci úcty k partnerovi už jsem taky zažila…

S tím tvým ex, kdybych měla říct svůj názor… No, určitě bych ho vyzpovídala (osobně, žádné telefonáty, v nich se ztratí polovina informací - řeč těla), co ty hnusárny měly znamenat, proč se tak choval. Což ale neznamená, že po vysvětlení bych ho vzala zpět. Jen bych chtěla slyšet, zda má sebereflexi, zda důvody jsou věrohodné a mají nějaký pádný základ a kde se to v něm vzalo. A určitě bych ho konfrontovala s tím, že byl hnusný k člověku, o kterém teď tvrdí, že ho miluje a že tohle si dost odporuje. A proč bych měla dělat tu chybu a někoho takového si opět pustit k tělu. Aby to zopakoval v jiné konstelaci? Ať si nemyslí, že stačí říct, že se změnil a všechno bude oukej.

Nechala bych pak vše nějaký čas uležet, určitě do doby, než sama přijdu na nějaké jiné myšlenky, než jen být s ním/nebýt s ním. Každopádně je vždy důležité, jak se člověk při rozhovoru a bezprostředně po něm cítí. Jestli nejistě, divně, bude začátek potenciálního vztahu taky divný a těžko to jen tak zmizí, potáhne se to s ním. V takovém případě bych ho nebrala. Bude otcem, nikoliv mým partnerem. Nevím, jaké věci ti dělal nebo říkal, ale dvakrát vstupovat do řeky, která tě strhla…

Vlastní pocit je ten nejlepší ukazatel toho, co je pro nás dobré a co už ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky