Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Za mě třeba ano.
Nevím, proč by měla ze svých požadavků slevovat. Já jsem se svým dítětem sama a jsem tak spokojená. Neviděla jsem důvod si hledat chlapa jen proto, aby mě zajistil. Ale proto mám jen jedno dítě, protože vím, že s ním mám spokojený život. Finanční rezervy, dovolené a bezestresu.Kdyby se objevil muž, který by chtěl další dítě, tak bych hleděla na to, aby byl finančně zajištěný tak, aby nás v případě výpadku mého příjmu, uživil všechny 4.
Nedávno tady byla diskuze, že je žena na mateřské. Má příjem 8 tisíc pro sebe a dítě a když ji to nevyjde, manžel JI NEPŘISPĚJE a ještě ji nadává, že s tím musí vyjít… Takto nechce dopadnout žádná z nás
Raději sama. Jsem samoživitelka od narození dítěte a jsem maximálně spokojená.
Navíc ženská, která tak akorát uživí sebe a dítě, jde s dalším dítětem do velkého rizika, že když to zase nedopadne, sebe a 2 děti už sama neuživí.
@Anonymní píše:
Za mě třeba ano.
Nevím, proč by měla ze svých požadavků slevovat. Já jsem se svým dítětem sama a jsem tak spokojená. Neviděla jsem důvod si hledat chlapa jen proto, aby mě zajistil. Ale proto mám jen jedno dítě, protože vím, že s ním mám spokojený život. Finanční rezervy, dovolené a bezestresu.Kdyby se objevil muž, který by chtěl další dítě, tak bych hleděla na to, aby byl finančně zajištěný tak, aby nás v případě výpadku mého příjmu, uživil všechny 4.
Nedávno tady byla diskuze, že je žena na mateřské. Má příjem 8 tisíc pro sebe a dítě a když ji to nevyjde, manžel JI NEPŘISPĚJE a ještě ji nadává, že s tím musí vyjít… Takto nechce dopadnout žádná z nás
Přesně, kamarádka mi po 2 letech doma s dítětem říkala, že jí došly úspory a musela říct manželovi, který vydělává 40 000 Kč měsíčně
takže borec šetří a ona nemá ani korunu ![]()
@Venetia píše:
Tak to má dobrý full servis, o tom se jiným může jen zdát
Jj, to má. A pro mě je to normálka, starat se o domácnost, aby bylo všechno v „richtiku“. Tak mě to doma naučili.
A on samozřejmě taky přiloží ruku k dílu, není to tak, že on by nic nedělal. Mimo žehlení a šití umí všechny vyjmenované činnosti taky, jen to dělám většinou já. Někdy přijde sám, že vytře, posledně převlékl postel, většinou sám od sebe věší vyprané prádlo, když slyší, že došla pračka. V podstatě udělá to, oč ho požádám a to kdykoli a bez řečí.
Mimo to, na rozdíl ode mě, po příchodu domů často pokračuje v další práci na IČO, abychom měli více peněz. A zařizuje věci pro nás oba, od kuchyňského robota přes výbavu na běžky, po stavbu zahradního domku, nebo cestu do Finska… vše co je potřeba opravit, zařídit nebo pořídit nové, zařizuje a dělá sám, jak doma, tak na zahradě. Když potřebuje, pomůžu mu, ale jinak mě spíš odhání, ať se nelopotím. Jeho to naopak baví.
Takže on má full servis doma a já mám od něj full servis všude jinde
![]()
@K2 8611 Nemám čas číst to celé v těch novějších příspěvcích. Ale ono to je potřeba fakt zvážit ze všech stran. Tu finanční stránku věci. Na spolubydlení. Na pořízení dítěte. Není možné, aby se jeden jenom vezl. Kdokoli. On nebo ona. Kéž by lidi měli nějaký radar na jedince, kteří koukají, ke komu by se nasalašili, aby se měli dobře. Snad úplně nejhorší je situace, kdy ženská s jedním dvěma dětmi / pořídila si je a nějak to nedopadlo/ dělá, co může, aby vyžila a natrefí na někoho, na koho nemá radar. A ten ji zblbne s odpuštěním natolik, že ona je ochotna opustit svoje všelijaké bydlení i práci. Ne kdovíjakou, ale přece jenom. A je ochotná se za ním táhnout, vytrhnout děti ze školky či školy, protože on o to stojí a řekl jí, že je ochotný vzít je do té luxusní vyhlídky s sebou. Takže když to nevyjde, ona zůstane v cizím prostředí buď na něj odkázaná a bez práce, nebo tam zůstane úplně sama bez něj, protože on si to rozmyslí a bude chtít žít jinak. Hlavně by se lidi měli snažit vybudovat si svou jistotu a držet se jí. Aby něco měli, nějaké zázemí. Znám…opět odbočím… některé, nad nimiž mi zůstává rozum stát. Nepořídí si své bydlení, i když tu možnost měli, žijí v pronájmu celý život. Nějak bylo, nějak bude. Prodají klidně být po rodičích, nekoupí si garsonku po majetkovém vyrovnání. Ono to nějak dopadne. Nemají většinou stálou práci, oni nemůžou hned tak dělat někde. Chytí se kdejaké známosti, většinou podobné nebo ještě horší. Která je stáhne spíš ke dnu. A tak ten život proplácají vpodstatě od ničeho k ničemu. Prostě celý. Od mládí až do důchodu. Nic za nimi nezůstane. V práci ani doma. A nic po ní h dětem nezbyde. Mají li vůbec nějaké. Na jednu stranu lidí nesmyslně umějí hromadit majetek. Na stranu druhou jsou lidi, co nemají fakt šanci něco svého mít. Když v paneláku někteří skoupí dva tři byty, aby je pronajímali, jak a kde mají bydlet ve svém ti ostatní…dneska je to všechno prostě nějak nesnadné…je lehké někoho ocejchovat zlatokopkou…pro mě je zase těžké pochopit, že někdo žije ze dne na den, aniž by se trochu snažil o nějakou jistotu.
Vezmu to zamyšlení ještě z jinýho úhlu. Mám bratra, profesně dost úspěšný, vydělává velmi slušně.
Velmi nedávno potkal ženu. Není to už žádný kuře, je jí přes 40, má dvě děti (bez alimentů), se kterými je od obou porodů sama. Samoživitelka s podprůměrným platem. Jako určitě není neschopná, táhne tu káru s dvěma dětma hezkých pár let a furt žijou, dluhy nemá.
Když potkala mýho bráchu, zřejmě zavětřila šanci a skočila po něm jako slepice po flusu. Brácha zamilovanej až po uši, budou se brát, paní je už těhotná.
A upřímně, já se tý ženský nedivím. Už si dvakrát škaredě nabila pusu, vcelku logicky do vztahu s bráchou jde sice rychle (taková příležitost se už nemusí opakovat), ale určitě s notnou dávkou rozumu, což nám sama už i přiznala. Ona už nekope jen za sebe, ale taky za svý dvě (brzy tři) děti. Už fakt nemůže myslet rozkrokem a hnát se za motýlky v břiše. Brácha se svými příjmy je nejspíš její poslední šance na to mít se doopravdy dobře.
Zlatokopka? Možná. Ale jestli má trochu rozumu v hlavě (což, zdá se, má), bráchu nepustí a postará se, aby on nechtěl pustit ji. Ergo je velmi silně motivována, aby ten vztah fungoval. Tedy by s ní brácha mohl bejt šťastnej. Takže já proti ní neceknu slova.
Poprosím anonym, tohle jsou citlivý rodinný informace. Sice by se asi poznala, ale nemusí znát můj nick.
@Anonymní píše:
Vezmu to zamyšlení ještě z jinýho úhlu. Mám bratra, profesně dost úspěšný, vydělává velmi slušně.Velmi nedávno potkal ženu. Není to už žádný kuře, je jí přes 40, má dvě děti (bez alimentů), se kterými je od obou porodů sama. Samoživitelka s podprůměrným platem. Jako určitě není neschopná, táhne tu káru s dvěma dětma hezkých pár let a furt žijou, dluhy nemá.
Když potkala mýho bráchu, zřejmě zavětřila šanci a skočila po něm jako slepice po flusu. Brácha zamilovanej až po uši, budou se brát, paní je už těhotná.
A upřímně, já se tý ženský nedivím. Už si dvakrát škaredě nabila pusu, vcelku logicky do vztahu s bráchou jde sice rychle (taková příležitost se už nemusí opakovat), ale určitě s notnou dávkou rozumu, což nám sama už i přiznala. Ona už nekope jen za sebe, ale taky za svý dvě (brzy tři) děti. Už fakt nemůže myslet rozkrokem a hnát se za motýlky v břiše. Brácha se svými příjmy je nejspíš její poslední šance na to mít se doopravdy dobře.
Zlatokopka? Možná. Ale jestli má trochu rozumu v hlavě (což, zdá se, má), bráchu nepustí a postará se, aby on nechtěl pustit ji. Ergo je velmi silně motivována, aby ten vztah fungoval. Tedy by s ní brácha mohl bejt šťastnej. Takže já proti ní neceknu slova.
Poprosím anonym, tohle jsou citlivý rodinný informace. Sice by se asi poznala, ale nemusí znát můj nick.
Ta její otevřenost rodině svého chlapa a chlapovi posléze je mi hrozně sympatická, kor v tomhle tématu. ![]()
@Anonymní píše:
Vezmu to zamyšlení ještě z jinýho úhlu. Mám bratra, profesně dost úspěšný, vydělává velmi slušně.Velmi nedávno potkal ženu. Není to už žádný kuře, je jí přes 40, má dvě děti (bez alimentů), se kterými je od obou porodů sama. Samoživitelka s podprůměrným platem. Jako určitě není neschopná, táhne tu káru s dvěma dětma hezkých pár let a furt žijou, dluhy nemá.
Jojo, mám takového kamaráda. Paní měla děti dokonce 3, s ním si udělala čtvrté v podobném věku a po nástupu do práce po RD ho začala podvádět. Jaký to měli doma netuším, já ho znám jako hodnýho sikovnyho chlapa, finančně se staral jak mohl. Taky prosím o anonym.
@Anonymní píše:
Jasně, akorát bys bráchu měla varovat, že ta jeho s ním spí hlavně kvůli majetku a zajištění dětí a ne kvůli lásce a že se díky tomu brzo sex může ustanovit na chabé frekvenci a ještě ho bude hodně využívat a honit do práce… (navíc to společné dítě…)
Já bych být tebou bráchu varoval předem, teď už je asi pozdě, i když bys mu měla říct, že nejde z její strany o „nezištnou lásku“ a „motýlky v břiše“, ale o vypočítavost… a nějaký jakýsi slabý cit, jakési kamarádství plus občasný sex (ze začátku víc, pak méně), tohle totiž časem vede k nevěře právě… tam se najednou objeví motýlkové s někým jiným, kde nepůjde o peníze už… ![]()
Příspěvek upraven 07.02.23 v 20:43
@Anonymní píše:
No a z čeho je usuzováno, že s ním je proto, že má peníze? Protože má dvě děti, je to automaticky zoufalka???
Já jsem samoživitelka zcela dobrovolně, dítě jsem chtěla sama a mám sama.
Když jsem po tělech našla svého manžela, tak jsem s ním byla proto, že jsem se do něj zamilovala a on do mě. Můj přijem je průměrný a s dítětem jsme se měli skvěle 16 let.
Našla jsem si partnera a proto mám být automaticky zlatokopka, která už nechce být zoufalá samoživitelka a jdu po jeho penězích? A láska už neexistuje, nebo na ni samoživitelky nemají nárok??
Samoživitelka nerovná se chuděrka, zoufalka, co jí někdo nechal ![]()
Samoživitelka s dětmi se pravděpodobně bude zajímat víc vypočítavě o partnera než třeba mladá naivní holka. Tak to prostě je, kdo chce pravou zamilovanost, musí cílit na mladší. Já u těch starších žen nevěřím na zamilované city vůbec v 90% případů. Cca. Je to spíš vypočítavost. Proto na ně necílím ani jim nemam co nabídnout. Chci zábavu a ne přebalovat děti…
Příspěvek upraven 07.02.23 v 20:52
@Pírko2 píše:
Samoživitelka s dětmi se pravděpodobně bude zajímat víc vypočítavě o partnera než třeba mladá naivní holka. Tak to prostě je, kdo chce pravou zamilovanost, musí cílit na mladší. Já u těch starších žen nevěřím na zamiloavné city vůbec v 90% případů. Cca. Je to spíš vypočítavost. Proto na ně necílím ani jim nemam co nabídnout. Chci zábavu a ne přebalovat děti…
To je ptákovina ![]()
@Veru333 píše:
To je ptákovina
To je pravda. Lásku od ženské s dětma co hledá usazení nemohu očekávat. Bude to spíš rozum než láska. A bez chemie ze strany ženy ten vztah dopadne podle tebe jak? Špatně. Ono to špatně teda dopadne většinou tak jako tak (láska přejde časem, okoukanost, Coolidgeův efekt,…), ale je to v tu chvíli kdy jsou dva zamilovaní krásné, zatímco když je jen jeden, je to na hov.no a dopadne to špatně brzy nebo to bude trvat dlouho to utrpení (ona mu třeba pak bude odpírat sex a bude jí přitahovat někdo jinej, když je to od začátku bez chemie kvůli majetku, je to na nic)
@Anonymní píše:
No a z čeho je usuzováno, že s ním je proto, že má peníze? Protože má dvě děti, je to automaticky zoufalka???Já jsem samoživitelka zcela dobrovolně, dítě jsem chtěla sama a mám sama.
Když jsem po tělech našla svého manžela, tak jsem s ním byla proto, že jsem se do něj zamilovala a on do mě. Můj přijem je průměrný a s dítětem jsme se měli skvěle 16 let.
Samoživitelka nerovná se chuděrka, zoufalka, co jí někdo nechal
Našla jsem si partnera a proto mám být automaticky zlatokopka, která už nechce být zoufalá samoživitelka a jdu po jeho penězích? A láska už neexistuje, nebo na ni samoživitelky nemají nárok??
Já si ale nemyslím, že tam je JENOM rozum. Myslím si, že je tam TAKY rozum. Nepovažuju ji za zoufalku, ale za racionální ženskou s nohama na zemi, navíc rovnou a upřímnou.
Jestli jsem tím tobě šáhla do něčeho citlivého, tak se omlouvám.
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsem v pěkném srabu a nevím, co dál. Mám ročního syna, s jehož otcem jsme se rozešli krátce před porodem. Rozchod byl velmi zlý z jeho strany, měl na mě obrovský vztek a ještě několik měsíců po rozchodu a narození syna se mnou válčil a zatápěl mi. Bylo to vážně zlé. Malého si ale bere a finančně nás podporuje. Já jsem mezitím začala jiný život, s novým partnerem. Nový přítel je skvělý hodný milující člověk, miluje mě i malého. Nějaké věci tam ale haprují. Potřebuje hodně navádět, radit, finančně je na tom bledě. Má náročnou špatně placenou práci, takže chodí domů znavený a zbytek dne sedí na gauči a odpočívá, je bez energie.. Já jsem taková, že mám ráda věci v lati, tak jsem ho hodně komandovala. A taky jsem se minulý týden uz nakrkla, že nemá ani na opravu svého auta, tak jsem mu začala klást na srdce, aby si našel lépe placenou práci, že není normální na tom být takhle. Bydlí u mě s tím, že on platí nákupy potravin a drogerie do domácnosti a já hradím poplatky. Všechno to vyústilo v to, že jsme se před pár dny rozešli a po víkendu se má stěhovat. Řekl mi, že pro mě nikdy nebude dost dobrý, že si na něm vždycky něco najdu..Už několik měsíců mi zároveň otec malého nadbíhá, snaží se, funguje… zve mě na výlety… nedávno se vyslovil, nasypal si popel na hlavu, že byl ko**t, že mě miluje a chce to dát dohromady. Já to všechno ignoruju, všechna pozvání jsem kvuli příteli odmítla.. Ale přiznám se, že mi to hlodá. Nevím, co mám dělat? Jestli přemluvit přítele, aby zůstal a zapracovat na vztahu nebo dát šanci bývalému. Oba dva mají s malým krásný vztah a milují ho. Jsem úplně vyřízená. Nechci k malému tahat někoho jiného, jednoho z těch dvou si musím vybrat…
Jednoho si musím vybrat. Promiň, ale to zní dost hrozně a dětinsky.
Za mě třeba ano.
Nevím, proč by měla ze svých požadavků slevovat. Já jsem se svým dítětem sama a jsem tak spokojená. Neviděla jsem důvod si hledat chlapa jen proto, aby mě zajistil. Ale proto mám jen jedno dítě, protože vím, že s ním mám spokojený život. Finanční rezervy, dovolené a bezestresu.
Kdyby se objevil muž, který by chtěl další dítě, tak bych hleděla na to, aby byl finančně zajištěný tak, aby nás v případě výpadku mého příjmu, uživil všechny 4.