Životní dilema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Birds
3.2.23 14:05
@agus121 píše:
@Birds Mas pravdu, ale i zena by mela umet zabezpecit cast muzovych potreb. Na rodicovske muze byt klidne i muz, nemusi byt celou dobu zena. Po roce a pul se muzou prostridat. V dnesni dobe se chlapi umi postarat o domacnost a jsou i dobri tatove. V pripade, kdyz se na rodicovske vymeni (v dobe kdy to uz jde), musi rodinu prevazne zabezpecit zena. Takze partneri vybirat dle pozadavek, ktere umim splnit i ja. Pokud ma muz umet zabezpecit rodinny zivot, tak bych to mela umet i ja.

Zabezpečím jeho potřeby asi tak, že nakoupím potraviny, uvařím, aby byl najezený. Nakoupím drogerii, vyperu mu, vyžehlím, uklidím, aby měl co na sebe každý den a aby nechodil doma v bordelu. Umyju záchod, koupelnu, utřu prach, vytřu podlahy a udržuju domácí spotřebiče v čistotě, aby fungovaly (pračka, myčka, trouba, mikrovlnka, robotický vysavač). Převlékám postele, peru všechny ty věci, po kterých se válíme (deky, polštáře), odžmolkovávám oblečení, zašívám díry… atd. atd. Doma má asi 90% servis. Dále samozřejmě máme sex, máme společné chvíle, dávám mu dárky během roku… Jak ještě JINAK bych měla umět zabezpečit část mužových potřeb, když jsou z podstaty nižší než nás žen?!

• Citovat
  • Upravit
244
3.2.23 14:14
@Birds píše:
Zabezpečím jeho potřeby asi tak, že nakoupím potraviny, uvařím, aby byl najezený. Nakoupím drogerii, vyperu mu, vyžehlím, uklidím, aby měl co na sebe každý den a aby nechodil doma v bordelu. Umyju záchod, koupelnu, utřu prach, vytřu podlahy a udržuju domácí spotřebiče v čistotě, aby fungovaly (pračka, myčka, trouba, mikrovlnka, robotický vysavač). Převlékám postele, peru všechny ty věci, po kterých se válíme (deky, polštáře), odžmolkovávám oblečení, zašívám díry… atd. atd. Doma má asi 90% servis. Dále samozřejmě máme sex, máme společné chvíle, dávám mu dárky během roku… Jak ještě JINAK bych měla umět zabezpečit část mužových potřeb, když jsou z podstaty nižší než nás žen?!

Proc takhle? Vyprat, vyzehlit, zasit diry, navarit, umyt zachod umi vetsina chlapu. Kdyz se oba rozhodnou mit rodinu, oba se musi umet postarat jednak o finance a jednak o rodinu nebo uklid. I ta zena by mela umet vydelat finance v pripade ze se na rodicovske prostridaji a v domacnosti zustane pecovat chlap. Umet vydelat penize tak, aby bylo ma bydleni, jidlo, poplatky, pojistky, krouzky, potreby. Pokud to pozaduji po chlapovi, musim to umet predse i ja. Stejne tak, pokud chlap pozaduje po zenske peci o deti a domacnost, musi to taky umet nebo mit silnou chut se to naucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
3.2.23 14:30
@agus121 píše:
Proc takhle? Vyprat, vyzehlit, zasit diry, navarit, umyt zachod umi vetsina chlapu. Kdyz se oba rozhodnou mit rodinu, oba se musi umet postarat jednak o finance a jednak o rodinu nebo uklid. I ta zena by mela umet vydelat finance v pripade ze se na rodicovske prostridaji a v domacnosti zustane pecovat chlap. Umet vydelat penize tak, aby bylo ma bydleni, jidlo, poplatky, pojistky, krouzky, potreby. Pokud to pozaduji po chlapovi, musim to umet predse i ja. Stejne tak, pokud chlap pozaduje po zenske peci o deti a domacnost, musi to taky umet nebo mit silnou chut se to naucit.

To co říkáš tak vůbec nemusí být. Záleží přeci na osobních preferencích obou. Chápu, co tím chceš říct, ale to je „naprosto ideální stav“ a toho dosáhneš jen v laboratorních podmínkách. Snažit se o tohle v životě můžeš, ale taky se může stát, že na takového ideála, kde oba vyděláváte podobně, aby se ani jeden necítil „nezabezpečen“, a kde oba umíte domácí práce podobným způsobem a efektivitou, aby se ani jeden necítil „zapřáhnut víc“, nikdy nenarazíš.

Podle tvé úvahy to tedy má vypadat tak, že se seznámím s mužem, který vydělá třikrát víc, já to zjistím a teď co: mám mu říct, „hele promiň, já s tebou být nechci, já bych tě na tvé rodičovské dovolené nedokázala zabezpečit jako ty mě“ - nebo by tohle měl říct on, „hele, já tě nechci, nedokázala bys mě na rodičáku zabezpečit jako já tebe“??
Nebo zjistím, že on domácím pracem moc nedává, protože když přijde po práci domů, tak pracuje na dalším projektu, protože ho to baví a vydělá pro nás další peníze, tak mu mám říct co? Něco jako: „hele, já s tebou být nechci, ty doma neuklízíš tak jako já“ - nebo mi má on říct „hele, ty pořád jen uklízíš a nic z toho není, bylo by lepší, kdybys u pc seděla stejně jako já a vydělávala taky, já s tebou být nechci…“

Jinak totiž nevím, jak si to představuješ v realitě, ve které tady žijeme všichni.

• Citovat
  • Upravit
2770
3.2.23 14:31
@Birds píše:
Pod to se naprosto podepisuju. Tím škudlilem, o kterém jsem tu psala, jsem byla taky označená za zlatokopku, přestože jsem nikdy nechtěla, aby mi dával své peníze. Prostě nechápal, proč mi u chlapa nestačí jeho 29-30 hrubého (já měla cca 34 tis. hr.). No nestačí, protože po založení rodiny náklady vzrostou o x tisíc navíc a příjem (můj) se o x tisíc sníží, když budu na MD nebo RD. Takže @jenom_chlap - ne, nejsme zlatokopky, ale vidíme skutečnost dříve, než problém nedostatku peněz padne na celou rodinu. Takže, je mi to líto, ale muže, který nedokáže zajistit svou smečku prostě nechci. Může mě milovat, být krásný, doma za mě dělat úplně všechno. Ale když nemá dost na zajištění rodiny, když žena při třech dětech celkem 9 let vlastně nevydělává, (berme, že on ty děti chce taky), tak má prostě smůlu. Každá, která si to dokáže spočítat, takového „pomocníka“, který na nic nemá, pošle do háje.
A jestli on, jak říkáš, třeba vydělá časem miliony, tak sorry, ale to je pozdě. Pokud rodinu neumí zabezpečit TEĎ, když se o ni snažíme, tak fakt nebudu na náhodu v jeho životě čekat několik let, když mě léta utíkají. Řeknu to hnusně, ale to je prostě evoluce. Vybíráme si ty schopnější. A těm méně schopným se to holt nelíbí, tak nás označí za zlatokopky. Tak ať.

Ano, je podělaná doba, jsme 30 let po revoluci a platy tady stojí za houno, myslím tím ta dělnická profese, proto raději jedu na živnost sám za sebe, ale každý na to není.
Když jsem makal v zahraničí, tak jsem si říkal, až toto bude jednou u nás, no nebude a bude asi hůře.
Chci ti jen říci, že na začátku jsme nic neměli, přesto jsme chtěli dítě, a nečekali až bude vše, začátky byli spořivější, a ano, chlap by se měl otáčet, aby byl mamut na plotně.
Ale když se to bude točit jen kolem prachů, tak je to také na…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
3.2.23 14:45
@Birds píše:
To co říkáš tak vůbec nemusí být. Záleží přeci na osobních preferencích obou. Chápu, co tím chceš říct, ale to je „naprosto ideální stav“ a toho dosáhneš jen v laboratorních podmínkách. Snažit se o tohle v životě můžeš, ale taky se může stát, že na takového ideála, kde oba vyděláváte podobně, aby se ani jeden necítil „nezabezpečen“, a kde oba umíte domácí práce podobným způsobem a efektivitou, aby se ani jeden necítil „zapřáhnut víc“, nikdy nenarazíš.

Podle tvé úvahy to tedy má vypadat tak, že se seznámím s mužem, který vydělá třikrát víc, já to zjistím a teď co: mám mu říct, „hele promiň, já s tebou být nechci, já bych tě na tvé rodičovské dovolené nedokázala zabezpečit jako ty mě“ - nebo by tohle měl říct on, „hele, já tě nechci, nedokázala bys mě na rodičáku zabezpečit jako já tebe“??
Nebo zjistím, že on domácím pracem moc nedává, protože když přijde po práci domů, tak pracuje na dalším projektu, protože ho to baví a vydělá pro nás další peníze, tak mu mám říct co? Něco jako: „hele, já s tebou být nechci, ty doma neuklízíš tak jako já“ - nebo mi má on říct „hele, ty pořád jen uklízíš a nic z toho není, bylo by lepší, kdybys u pc seděla stejně jako já a vydělávala taky, já s tebou být nechci…“

Jinak totiž nevím, jak si to představuješ v realitě, ve které tady žijeme všichni.

Ale ne. Takhle to byt nemusi. Pokud se na tom shodnou vzajemne, neni problem. Je nutno vsak premyslet co v pripade rozpadu rodinu. Coz muze, ale nemusi nikdy nastat.

Jde o to, to primo a zasadne chtit a to tak, ze pres to vlak nejede. Muz, ktery nevydelava, toho nechci. To, ze ja vydelam velke hovno, to je tak nejak jedno. Nebo naopak, zenu, ktera nebude delat komplet peci o deti a domacnost, takovou nechci. To, ze ja to neumim, nechce se mi, nejsem ochoten, tak to je jedno. Tyhle prime a zasadni pozadavky zni tak nejak obchodne, vyhodni pro pozadovatele.

Proc to neresit tak, kdyz chci po druhem vysoky plat, zvysim nejdriv svuj?

Proc to neresit tak, kdyz chci komplet peci po zene, neslevim a cast (idealne polovinu) pece neprevezmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
3.2.23 14:54
@jenom_chlap píše:
Ano, je podělaná doba, jsme 30 let po revoluci a platy tady stojí za houno, myslím tím ta dělnická profese, proto raději jedu na živnost sám za sebe, ale každý na to není.
Když jsem makal v zahraničí, tak jsem si říkal, až toto bude jednou u nás, no nebude a bude asi hůře.
Chci ti jen říci, že na začátku jsme nic neměli, přesto jsme chtěli dítě, a nečekali až bude vše, začátky byli spořivější, a ano, chlap by se měl otáčet, aby byl mamut na plotně.
Ale když se to bude točit jen kolem prachů, tak je to také na…

Ano, je to podělané - ne doba, ale systém v ČR. Nicméně souhlasím.

A ano, něco takového by mělo zaznít z úst každého muže, který má po svém boku ženu, se kterou chce být do konce života. Tedy to, že ať se bude dít cokoli, tak ten mamut na plotně bude, tedy že ji nenechá i s dítětem na holičkách, ale bude se snažit vydělat, když ona malému doma utírá zadek a udržuje domácnost v chodu. A my to potřebujeme slyšet a potřebujeme mít ten pocit, že náš muž je v tomhle úžasný.

S těmi začátky souhlasím a chápu, protože my se teprve snažíme ji založit a také samozřejmě nemáme miliony (a nejspíš ani nikdy nebudou) a nebrečím z toho, ani neposílám svého partnera do někam.
Ovšem stále platí to, že kdybych měla po boku takového, který na nic nemá, tak opravdu nebudu dřít bídu s nouzí s ním. To se raději poohlédnu jinde.

Tedy, v podstatě tématu si rozumíme. Netočí se to jen kolem prachů. Ale ve finále - když nejsou, tak se to stejně nikomu nelíbí.

• Citovat
  • Upravit
244
3.2.23 14:54
@Birds píše:

A ne, nepripisovala by jsem to laboratornim podminkam.

Dnes prumerni muzi normalne vari, perou i zehli, nebo uklizi v domacnosti bezne. Co maji jako delat? Maji zit ve spine nebo neprat? Znas jednoho, ktery to tak dela? Mozna kdyby zil u maminky. O dite by se taky naucil pecovat.

A zena si taky umi pekne vydelat. Chce to jen trochu snahy, par let se venovat praci, zmenit praci nebo se posunout dal, dovzdelat a urcite nema 3× nizsi plat jako prumerny chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
3.2.23 15:17
@jenom_chlap píše:
Ten chlap se do tebe zabouchne, přijme tvoje dítě, je jinak pracovitý a spolehlivej, chce s tebou žít, ale nazdar, protože nemáš 35+ čistého. Při každém seznámení se chlapa rovnou zeptej, kolik má, aby s tebou neztrácel čas a city.
Já měl na začátku taky houno, teď mám několik mega, co když jeden z těch, co tě miloval, se vypracuje.
Přeji Ti supermanažera, do kterého se zabouchneš až po uši a ten Tě pustí k vodě, protože nemáš 40 čistého, nebo tady budeš za pět let psát, manžel si udělal ze sekretářky milenku.

Proč tolik zloby? Každá z nás si může přát, co chce. A některé to i dostanou. I bez Tvé ošklivé věštby. :nevim:

Já si teda myslím, že vzhledem k rozložení platů mezi muži a ženami, by měl muž do rozpočtu přinést minimálně o něco více než žena. Jako na to, abych si jako samoživitelka ještě vydržovala chlapa, který toho domů moc nedonese a ještě dělá exekuce, na to bych se mohla tak akorát vykašlat. Nemluvím o případu, kdy muž měl nějaký normální plat a do toho pak třeba úraz nebo nějakou těžkou nemoc, která ho hodila na nemocenskou a dlouhodobě. To se prostě stává. Ale aby muž dlouhodobě nosil domů dvacku a ještě se tvářil, že donesl dost, tak to fakt není dost. A zvlášť v téhle době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
3.2.23 15:26
@jenom_chlap píše:
Ano dokážeme, přesto že peněz máme dost tak žijeme skromně, také jsme čtyři, 15 jídlo, 4 energie, 4 byt, nechlastáme, nekouříme.
Vždy jsem říkal synovi, není umění prachy vydělat, umění je našetřit, udržet, a investovat.Otázka pro tebe, jak to dělaly ženy a naše babičky, když bylo 8 dětí a nic do pusy. Z vyprávění našich babiček, by bylo potřeba, aby si pár žen tímto prošlo.
Víš co by baba co měla parchanta chlapa, co chlastal, mlátil ji a udělal jí exekuce, dala za chlapa, co jí dá dvacku čistého a je na ni hodný. Znal jsem takových hodně, ale já vyrůstal v době, kdy každý třetí chlap u nás v práci, prochlastal celou výplatu, to ti fakt nekecám.
Tam jsem si uvědomil, že v životě takovej nebudu.
Podívej, žiješ v kraji, kde se moc neplatí, teď s dvackou vyžiješ a 40 je problém?
Budeš vybírat až přebereš.
Ostatně nabídka už přišla, tak to prubni.

víš co - srovnávat dobu našich babiček, no blbost, našich prababiček s nynější je naprostý nesmysl, požadavky doby jsou úplně někde jinde,
moje babičky měly obě 2 děti, v době, kdy rodily, to byl standart - všechno v té době stálo pakatel a v podstatě nikdo neměl nic,
ale jak píšu, nedá se to srovnávat,
a že s dvackou vyžiju, no moc se to jako vyžití nedá počítat, a nechci tak žít celý život, jako socka, a žít jako ubožák a ještě k tomu mít další dítě - to bychom měli jako ta „nová rodina“ pro 4 lidi 30000,– to je ekonomická sebevražda a ne spokojený život,
ráda bych svému dítěti zajistila výlety a kroužky tak, jak bylo samozřejmé v mém dětství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
3.2.23 15:28
@K2 8611 píše:
Proč tolik zloby? Každá z nás si může přát, co chce. A některé to i dostanou. I bez Tvé ošklivé věštby. :nevim:Já si teda myslím, že vzhledem k rozložení platů mezi muži a ženami, by měl muž do rozpočtu přinést minimálně o něco více než žena. Jako na to, abych si jako samoživitelka ještě vydržovala chlapa, který toho domů moc nedonese a ještě dělá exekuce, na to bych se mohla tak akorát vykašlat. Nemluvím o případu, kdy muž měl nějaký normální plat a do toho pak třeba úraz nebo nějakou těžkou nemoc, která ho hodila na nemocenskou a dlouhodobě. To se prostě stává. Ale aby muž dlouhodobě nosil domů dvacku a ještě se tvářil, že donesl dost, tak to fakt není dost. A zvlášť v téhle době.

přesně tak :palec: to pak nemá smysl toho chlapa hledat, když by se člověk měl s chlapem stejně bídně jako bez něho, bonus být sám je, že si člověk může dělat co chce, kdy chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11206
3.2.23 16:34
@stinga píše:
přesně tak :palec: to pak nemá smysl toho chlapa hledat, když by se člověk měl s chlapem stejně bídně jako bez něho, bonus být sám je, že si člověk může dělat co chce, kdy chce

Tak takhle to úplně nevidím. Nechci se mít s chlapem hůř než bez něho, ale mít se stejně plus mít partnera mi přijde fajn. Být sama neberu jako bonus. Samozřejmě se nebavím o partnerovi za každou cenu, ale o takovém, se kterým je mi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2770
3.2.23 23:51
@K2 8611 píše:
Proč tolik zloby? Každá z nás si může přát, co chce. A některé to i dostanou. I bez Tvé ošklivé věštby. :nevim:Já si teda myslím, že vzhledem k rozložení platů mezi muži a ženami, by měl muž do rozpočtu přinést minimálně o něco více než žena. Jako na to, abych si jako samoživitelka ještě vydržovala chlapa, který toho domů moc nedonese a ještě dělá exekuce, na to bych se mohla tak akorát vykašlat. Nemluvím o případu, kdy muž měl nějaký normální plat a do toho pak třeba úraz nebo nějakou těžkou nemoc, která ho hodila na nemocenskou a dlouhodobě. To se prostě stává. Ale aby muž dlouhodobě nosil domů dvacku a ještě se tvářil, že donesl dost, tak to fakt není dost. A zvlášť v téhle době.

Zloba ne, spíše emoce. Ti chlápkové ji třeba milovali a měli taky city k ní, chtěli s ní dítě, takže to nebyla nějaká seznamovačka na začátku. Jste ženské a podporujete se, beru to, já kopu za ty chlápky, ať je to vyrovnané.)
Srdíčka sbírat nepotřebuji, jako někdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.2.23 01:11
@agus121 píše:
A ne, nepripisovala by jsem to laboratornim podminkam.

Dnes prumerni muzi normalne vari, perou i zehli, nebo uklizi v domacnosti bezne. Co maji jako delat? Maji zit ve spine nebo neprat? Znas jednoho, ktery to tak dela? Mozna kdyby zil u maminky. O dite by se taky naucil pecovat.

A zena si taky umi pekne vydelat. Chce to jen trochu snahy, par let se venovat praci, zmenit praci nebo se posunout dal, dovzdelat a urcite nema 3× nizsi plat jako prumerny chlap.

Tak zase muzi casto preferuji zenu, ktera umi dat v urcitem obdobi zivota prednost detem a chce se o ne starat, nez aby nacpala dite chuve a honila karieru.
(A fakt to neni o plotne, ale o tom doprat vlastnim detem maminku.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
4.2.23 01:18

Bud s otcem sveho ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
4.2.23 01:20
@K2 8611 píše:

Za dvacku bych nevstala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria