Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte. Nesetkal jste se někdo se soudem styku babičky s dětmi? Asi mě to čeká, tak by mě zajímalo, jak to probíhá.
Díky
@topkiss dve me kamaradky. Klasicky soud, ktery urcil rozsah styku s prarodicem. Probiha podobne jako u svereni do pece
@Mika.ella1
Nemám tušení ani jak probíhá soud o svěření do péče. A jak je cca velký rozsah styku?
@topkiss u obou to bylo 1× tydne 2 hodiny bez dozoru matky. No soudce si vyslechnul obe strany a pak rozhodl. Nic se nijak slozite nedokazovalo
No bez mojí přítomnosti to snad neprojde. Děti jí neznají. A dvě hodiny týdně… To jsem zvědavá.
Děkuji
@topkiss píše:
No bez mojí přítomnosti to snad neprojde. Děti jí neznají. A dvě hodiny týdně… To jsem zvědavá.
Děkuji
Tak jestli je babička normální, slušná, žádná patologie, tak je řece v zájmu i těch dětí aby s ní měli nějaký vztah. Pokud má zájem, tak proč ji bránit? Jestli ji děti neznají, tak se aspoň poznají, předpokládám, že jsou malé.
@Tecumseh
Náš vztah je strašný. Dětem je rok a dva.
Po smrti manžela je úplně odřízla a 9 měsíců se nezeptala ani jak se mají.
Mě chodily akorát výhružne sms a telefonáty, že za vše můžu já…
Jsou to komplikované vztahy. Hodně
@topkiss u vás se vyplatí investovat do opravdu dobrého právníka. Abys pak nebyla překvapená šíří nařízeného styku a že by byl bez tvé přítomnosti.
@phedr
To by vážně soud udělal? Dal děti někomu třeba na víkend, koho vůbec neznají? Navíc bez mojí přítomnosti? Navíc děti jsou na mě hodně fixování. Jsou se mnou nonstop
@topkiss píše:
Děkuji
U jedne kamaradky babicka maleho od narozeni nevidela pul roku, pak se rozhodla, ze chce a dala to k soudu. Prvni schuzka za pritomnosti matky a zbytek uz bez. Dikybohu se po druhe schuzce babicka uz neozvala. Otec zajem nemel, jen pomahal matce delat dusno. ![]()
@Mika.ella1 to bude zajímavé. Obávám se, že dvouletá beze mě nikam nepůjde ještě s cizim. To se mám na co těšit ![]()
@topkiss ne třeba hned, ale nařídí že během dejme tomu dvou měsíců návštěv u tebe už budou děti zvyklé, a je možné je nechat u babičky na víkend. Navíc u vás budou hodně operovat s tím, že je to styk prospěšný pro děti, jelikož manžel zemřel, tak takhle budou mít možnost poznat příbuzné z jeho strany. Takže já bych našla dobrého právníka a snažila se dokázat, že je zatím v zájmu dětí kontrolovány styk, kvůli napadání tvé osoby.
@topkiss no nechci te strasit. On s ni malej taky nikam nechtel, rval, drzel se krecovite maminky. Socialka ji ho proste vyrvala a rvajiciho predala babicce, ktera si ho na dve hodky odvedla ![]()
@phedr víkend? Takhle malé? To odvezou na psycharnu asi i mě.
Soud může oponovat, že je dobré, aby poznali jeho rodinu. Ok. Ale celou dobu se nezajímali. A kolegové v práci se skládali, abych měla za co dětem nakoupit jídlo atd… Moje mamka nás u sebe nechala bydlet. A ona se ozve po 9 měsícich, že buď děti na víkend nebo soud. Nějak mi to nepřipadá úplně fér. Proč nepomohli když to bylo potřeba
Bohužel záznam nemám, chtěli jsme na ní zavolat policii, ale táta nám to rozmluvil. Celá rodina stojí za námi a určitě by proti ní svědčila. Starala se prý i špatně o svého syna., několikrát ho vyhodila z domu, prvně snad když mu bylo 15 let. Vysazovala ho z auta, po cestě když někam jeli, psychicky ho terorizovala, jenže nikdy to nikdo neviděl. Problém je také v tom, že se umí výborně přetvařovat a okolí si myslí, že je to strašně hodná a milá paní. Ale v rodině je to děs. Dokonce napadla i svou mámu, která potom 2 měsíce běhala po doktorech. Bohužel na ní nepodala trestní oznámení, že to nezvládne z citového hlediska, protože je to její dcera. Není divu, babičce je už 75 let, tak se jí do takových věcí nechce. Doufejme, že by soud přihlédl na svědectví rodiny. Papír na hlavu bohužel žádný nemá