Zkušenosti s chováním FÚ

Anonymní
5.11.14 13:16

Zkušenosti s chováním FÚ

Ahoj chtěla jsem se zeptat. Musí FÚ přijít na kontrolu, když se před měsícem nahlásil, kontrolu sami odsunuli o týden, že pak řeknou. Zatím se díky Bohu ještě nikdo neozval a nic nepřišlo. Může se stát, že třeba nepřijdou. V žádném případě tímto nechci kontrolu na sebe přivolávat, spíš mám ještě chystat spoustu věcí, které v říjnovém provozu nestíhám. Šanony mám vedené tak abych se vyznal já, ale snažím se zpřehlednit ulehčit hledání v nich Díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.11.14 13:27

Muze dojit i bez ohlaseni. Kvuli tomu jsme si predelali sidlo firmy do prahy a mame klid;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.14 13:55

Nemyslím si, že by přišel FÚ bez ohlášení… Obvyklá praxe to určitě není ;) Buď chtěli přijít a nestíhají nebo ještě shání nějaké podklady třeba.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.14 13:58

Bude se to lisit FÚ od FÚ - chování čb. FÚ bylo naprosto otřesné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.14 14:10

Není to úplně standartní že by se ohlásil a pak nic, ale většinou se jde na kontrolu když je nějaké podezření - je dost možné že ty důvody pominuly např. díky šetření u obchodního partnera. Jinak samozřejmě o nějaké kontrolní aktivitě nemusíš mít tucha, za určitých podmínek to nevyčteš ani ze spisu. Nepracují tu jen blbci :P

• Citovat
  • Upravit
1655
5.11.14 14:56
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat. Musí FÚ přijít na kontrolu, když se před měsícem nahlásil, kontrolu sami odsunuli o týden, že pak řeknou. Zatím se díky Bohu ještě nikdo neozval a nic nepřišlo. Může se stát, že třeba nepřijdou. V žádném případě tímto nechci kontrolu na sebe přivolávat, spíš mám ještě chystat spoustu věcí, které v říjnovém provozu nestíhám. Šanony mám vedené tak abych se vyznal já, ale snažím se zpřehlednit ulehčit hledání v nich Díky moc

Finanční úřad nahlašuje kontrolu dopředu a to písemně přes datovou schránku. Pochybuji, že by šli na kontrolu jen tak bez ohlášení. Hodně firem má externí účetní a nemusí mít veškeré doklady v sídle firmy nebo mohou být uzamčené. Co by potom bez ohlášení kontrolovali? Neudělal si z Tebe nějaký vtipálek legraci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
5.11.14 15:00
@Claire00 píše:
Finanční úřad nahlašuje kontrolu dopředu a to písemně přes datovou schránku. Pochybuji, že by šli na kontrolu jen tak bez ohlášení. Hodně firem má externí účetní a nemusí mít veškeré doklady v sídle firmy nebo mohou být uzamčené. Co by potom bez ohlášení kontrolovali? Neudělal si z Tebe nějaký vtipálek legraci?

Neudělal. Mluvila jsem před tím měsícem osobně se správcovou daně z příjmu.

• Citovat
  • Upravit
1655
5.11.14 15:03

@Alisa25 Máš písemně nahlášenou kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
5.11.14 15:07
@Claire00 píše:
@Alisa25 Máš písemně nahlášenou kontrolu?

Ne nic nepřišlo, chodím se dívat několikrát denně do datovky i do fyzické schránky,

• Citovat
  • Upravit
1655
5.11.14 15:11

@Alisa25 Tak bych to neřešila. Musí se nahlásit předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová