Zlá, špatná matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
508
4.4.17 14:07

Já se vyjádřím jen k těm kroužkům-nechápu dnešní trend, kdy dítě musí mít snad na každý den v týdnu nějaký kroužek…To aby se rodiče zbavili svých dětí i na odpoledne, nebo aby byli in?…Kdy mají mít potom děti čas na svobodnou hru, lítání venku apod.?Ano, i já chodila do kroužku-na hudebku-dvakrát týdně, a myslím, že to bylo tak maximum. A když dítě nebude chtít sporovní kroužek? No a co? Každého baví nebo je nadaný na něco jiného. Jsem zastáncem toho-kroužky no, ale nepřehánět to s nimi a jen pokud dítě dobrovolně někam chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
4.4.17 14:13

@misalin

no, ty jsi měla hudebku a pak jsi si svobodně lítala venku… a znáš dnešní děti? Žiju tady na sídlišti, dětí je tady mrak a víš, kolik jich svobodně lídá venku? Ani jedno. Tedy pokud nepočítám 16leté, jak kouří u lesa. Mladší děti jsou venku pouze v doprovodu dospělých.
Takže i když ty nakrásně svoje dítko ven pošleš, tak si nemá s kým hrát. A tak bude raději dřepět doma.

Šmarja já neříkám, abyste děti dali na vrcholový sport, nebo někam, kde do nich budou už od prcků tlačit dril. Já říkám, že dnešní děti prostě nemají dostatek svobodného volného pohybu venku a to jim do dospělosti sakra chybí. A dát svoje dítě někam na kroužek, který bude zaměřen na všeobecnou koordinaci pohybů a svalů v podstatě supluje lítání venku, které jsme my zažili, ale tahle generace už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
4.4.17 14:19

@Modesta Tak máš určitě pravdu, co se měst týče, to mě nenapadlo.My bydlíme na vesnic a je to pořád stejné, jako za mých „mladých“ let :) Malé děti lítaj a jezdí na kole po vsi, přinejmenším na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.4.17 14:29

@misalin viděla jsi někdy děti na sídlištích? Ty partičky 12 letých kouřících spratků? Opravdu bys mei ně pustila své dítě místo nějakého organizovaného kroužku?

• Citovat
  • Upravit
9880
4.4.17 14:36

@Modesta souhlasím, ale možná tak městké a nebo Pražské nevím. Toto mi říká mo je sestřenice, že to tak je v Praze.. Třeba v menších městech vesnicích to neni pravda..
Děti si udělají ukoly a jdou na celý den vena běhají, hrají si. jezdí na kole, brusle..
Takže chápu, že v takovém městě se lidi na to dívají jinak.. U nás, když k nám denně chodí 3 kluci pro našeho a volám je 7.. domů, tak nepotřebujem nutně kroužky na pohyb..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
4.4.17 14:56

@Modesta Přijde mi to na jednu stranu takové smutné, že musím dítě přihlásit do kroužku, aby si zahrálo klasické hry jako chodí pešek okolo a tak. Jak jsem říkala, máme barák se zahradou, takže je možné, že si dcera alespoň bude hrát venku na zahradě přinejmenším. Ale nevím, jestli se to nějak liší v té dnešní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
4.4.17 15:00

Já sice bydlím ve městě, ale každý, kdo to tady lépe nezná, si myslí, že je to už vesnice a k tomu městu to nepatří.
A není tu jediné dítě, kterému by rodiče povolili lítat venku. Kromě těch hulících a chlastajících puberťáku.
Já lítala po venku a do lesa, když mi bylo méně než deset let. Před pár dny se moje spolupracovnice divila, že její kamarádka nechala jet dvanáctileté dítě autobusem pár zastávek domů asi v sedm večer.
Dle ní to bylo nezodpovědné.
Sice můžeme mít představu, že by dítě mělo mít méně kroužků a být venku.
Ale ono není s kým, ne proto, že by ty děti musely být v tom kroužku.
Ale proto, že je ti rodiče ven samotné nepustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
4.4.17 17:10

@Izumi Miyako

pokud si nebude hrát s vrstevníky, tak tam bude tak maximálně dřepět na zadku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
4.4.17 17:14

@misalin
@Janasas

moje mladší ségra vyrůstala na vesnici, byly tam akorát dvě takhle malé holky… sportu si moc neužila. Moji příbuzní bydlí ve větších či menších městech a všude potvrzují to samé - prostě děti venku nejsou. Pokud je to u tebe jinak, a děti jsou zvyklé lítat venku, tak to buď ráda. Pak opravdu stačí dát dítko do hudebky (nebo taky ne, když nebude chtít) a nebát se, že z něj bude jednou dřevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí