Zlín - maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15887
30.7.12 10:44

Filutko, já jsem nestihla dnes ještě napsat, že dnešek je pro mě už bohužel passé, protože mi psala kamarádka, kterou jsem dlouho neviděla, jestli bych s ní nešla na kafe…tak tento týden můžu už jedině až v pátek, protože zítra výlet do Luhačovic, pokud bude hezky, ve středu má manžel dovolenou, tak podniknem něco spolu, ve čtvrtek přijde zas jiná kámoška, ale ta až po třetí odpoledne, takže dopoledne bych vlastně mohla kamkoliv… No a pak ten pátek, ten by mi vyhovoval, to má muž službu a vrátí se až v sobotu ráno, tak zas budu vymýšlet, jak se zabavit :lol:
Sice předpokládám, že většina už v pátek nic neplánuje a hodně chlapů i jezdí domů dřív z práce, ale třeba by se někdo našel :D Tobě by pátek vyhovoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
30.7.12 10:46
@filutka píše:
Na narozky jsem se divala na houpaciho pejska: http://www.maxikovy-hracky.cz/…tikes-171277. Nevidela jste ho nekdo v obchode na zivo?

Jé, ten se mi líbí :palec: Ale naživo jsem ho teda neviděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
30.7.12 10:48

Ok, v patek to budu mit hekticke, na vikend prijedou znami, tak musim vysmejcit a neco uvarit…pristi tyden se domluvime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
30.7.12 10:49

Narazila jsem na nej nahodou na netu a maminy ho v recenzich chvali, tak ho poridim a pak dam vedet, jak na nem nas drak drandi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
30.7.12 11:05

OK, tak příští týden ;) Ideálně úterý nebo středa, protože ostatní dny má zas manžel volno :mrgreen: Ale když to bude i jiný den, tak nevadí, on to bez nás muž taky vydrží :lol: Jen v pondělí jdu dopoledne na velký UTZ a odpoledne na kosmetiku, tak to bych už nestíhala, jinak teda kdykoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
30.7.12 14:36

locika: jeee, ja jsem si nevsimla, ze cekas miminko! moc gratuluju!! na kdy ti spocitali termin? nechas si na UTZ rict pohlavi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
31.7.12 02:20
@filutka píše:
locika: jeee, ja jsem si nevsimla, ze cekas miminko! moc gratuluju!! na kdy ti spocitali termin? nechas si na UTZ rict pohlavi?

Jo, no nějak se k nám druhé mimčo přihlásilo dřív, než jsme plánovali, ale jsme rádi a těšíme se :) I když to asi bude záhul, rozdíl mezi dětma bude 19 měsíců :?
Termín mám oficiálně 19.12., ale přesně to teda neví asi nikdo, protože já jsem od porodu neměla MS (dlouho jsem kojila a pak rovnou otěhotněla), takže to není podle čeho vypočítat. Termín je teda odvozený z měření na ultrazvuku, ale ono se to mění že. Takže my počítáme s tím, že někdy v průběhu prosince asi :lol: Spíš teda ke konci ale, podle posledního ultrazvuku.
Pohlaví si říct necháme. U prvního bych klidně i počkala na překvápko, ale manžel to chtěl vědět a u druhého už to chci vědět taky. Tak snad se to v pondělí dozvím, už jsem nedočkavá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
31.7.12 11:32

locika: rikala jsem si, ze miminko se rozhodlo najit si vas driv, ale aspon budou s Norikem partaci. V nasi zarijove diskuzi je hodne maminek s podobnym rozestupem mezi detmi a nemuzou si vynachvalit, jak si ted sourozenci rozumi. Ze zacatku zahul, to nebudu kecat, ale ted jsou moc spokojene. A ten rok utekl taaaak rychle :-) A co manzel, vzal to v pohode? Jsem zvedava, co vam reknou na UTZ. Je to krasne, prozivat ten vyvoj a ocekavani co a jak bude..trosku ti zavidim :oops: hlavne at je vsechno v poradku!
A jak maly spi, kdyz nekojis? Celou noc? Zmenilo se mu spani, kdyz jsi ho prestala kojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
2.8.12 23:39

No já jsem u nás v květnovkách zatím první vlaštovka, co se dalšího těhotenství týče, ale pomaličku už holky píšou o tom, že ještě letos začnou pracovat na dalším, tak jim přeju, ať se jim brzy zadaří, ať v tom nejsem sama :mrgreen: Nicméně já budu už hodně před nima, dnes jsem začala druhou půlku těhotenství 8o :D
Manžel je v pohodě, teda jinak - on je moc rád :) My jsme stejně druhé plánovali poměrně brzy, chtěla jsem otěhotnět někdy během podzimu, takže se dá říct, že už je to jedno, jestli bych porodila v červenci nebo to bude v prosinci. Spíš jsem chtěla, aby už Nori byl trošku samostatnější, třeba aspoň co se chůze a jídla týče, ale tak co, nějak to zvládnem no.

A když jsem teda vydýchala ten první šok, kdy jsem v ruce držela pozitivní těhotenský test, a pak ještě ten druhý šok u doktora, který mi oznámil, že jsem na konci třetího měsíce :lol:, tak jsem si to probrala ze všech stran a má to téměř samé výhody. Jen asi překonat ten první rok, jak píšeš, pak už si snad spolu děti vyhrají…

Na UTZ se těším, taky jsem zvědavá, co to bude, jestli se teda mimino ukáže, ale jinak už to tolik neprožívám…protože není čas no, malý mi dá dost zabrat…ale naštěstí jen přes den, jinak spí skoro celou noc, budí se až nějak kolem páté až půl šesté, to si ho vezmu k sobě do postele a spíme třeba ještě do sedmi, do půl osmé, takže pohoda. Ale musela jsem ho to naučit - usínat a spát samotného, protože jsme už došli tak daleko, že jsem měsíc v kuse spala asi 3 hodiny za noc, a to ještě přerušovaně, to se nedalo už vydržet. Teď se to zas trochu pokazilo, protože mu roste čtvrtá stolička a dost ho to trápí, má furt průjem a bolí ho to a budí, takže si ho beru k sobě třeba už ve dvě ráno, když ječí, ale jakmile bude zub venku, tak zase najedeme na starý režim. Musí si zvyknout, protože jinak bych to nezvládala pak ještě s malým miminem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
2.8.12 23:40

Jejda já jsem se rozepsala :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
2.8.12 23:44

Jo, ještě k příštímu týdnu - pondělí a úterý už se mi zaplnilo, ale ve středu nic nemám, tak bychom mohli vyrazit třeba do té Slunečnice, kdyby se ti to hodilo ;)

A I OSTATNÍ HOLKY - NECHCETE ZAJÍT KONEČNĚ NA KAFE DO SLUNEČNICE?(případně do Marušky, ale ta není tak prostorná a vadí mi, že tam není pro děcka vůbec stín :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
4.8.12 10:06

locika: holka, v kolik chodis spat, ze pulnocni prispevky jsou samozrejmosti? :-) nam by se streda hodila, takze pocitam s tim..radsi bych ale do Slunecnice, je to tam na vyradeni lepsi..jak jsi maleho naucila pres noc spat? melo to souvislost s kojenim? Petula se porad budi cca 8×, od tri do peti je to tragedie, to k nemu vstavam po pul hodine. Uz bude mit rok, tak by snad mohl chrnet dyl…Jeste jsem se chtela zeptat, jak to delas s Norikem, kdyz nechodi, nosis ho nebo za tebou lita sam a nechce nahoru?
Na vikend jsme meli domluvenou navstevu nejlepsi kamosky ze studii a ted mi volala, ze neprijedou, pritel ma nejakou strevni chripku, tak kvuli malemu..ach jo, jsem se tesila na rozptyleni a drbarnu..takze zase stejny program…hriste :-)) loci, preju ti pekny vikend!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
6.8.12 00:09

Filu, no já teď děsně ponocuju, vůbec se mi večer nechce spát…já malého uložím kolem osmé do postýlky a pak si dřepnu k noťasu nebo k televizi nebo za manželem, protože si potřebuju po celém dni dáchnout…odpočívám tak dvě hoďky a pak se teprve většinou pustím do úklidu…dřív jsem se snažila dělat to přes den, ale to s malým vůbec nejde nebo to hrozně trvá a teď mi vyhovuje, když ráno vstanu a přijdu do uklizeného…a když manžel není přes noc doma, protože má třeba službu nebo je na cvičení, tak to se do toho obuju a vysmejčím kuchyň, povytírám, někdy i třeba předvařím jídlo na další den a tak :lol: No a až to mám hotové, tak ještě nakouknu na net a někdy tu ještě zkejsnu třeba do dvou no :zed: :mrgreen: To se mi to pak ráno nechce vstávat :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
6.8.12 00:29

Co se týče toho Norikova spánku - nemělo to souvislost s kojením, když jsem ho naučila spát, tak jsem ještě pořád trochu kojila. Musela jsem použít ale metodu kontrolovaného pláče, protože už se to nedalo…měla jsem to jako ty - buzení po půlhodině a ten spánek mezi tím - katastrofa…celkově jsem naspala třeba 3 hodiny za noc, a to přerušovaně…a takhle měsíc v kuse…už jsem to dál nevydržela…metoda je sice trošku asi drsná (první noc jsem i obrečela), ale to, co jsme zažívali v noci, to bylo ještě drsnější…já jsem pak byla protivná, na manžela, na malého…ani malý nebyl dobře vyspaný a tudíž pak ani ve dne neměl dobrý spánek, byl protivný, hrůza…teď jde spát v těch 8 večer a spí tak zhruba do pěti, do půl šesté, někdy i do půl sedmé…a to už si ho beru k sobě do postele a spíme třeba ještě i do osmi, dnes jsme spali skoro do devíti, takže já jsem spokojená a Norik taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
6.8.12 00:30

A naučila jsem ho spát teda, když měl cca 10 měsíců…jako teď už by mě trefil šlak, kdyby se budil ještě třeba 8×, jak píšeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová