Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@katule9 píše:
presne takja rikam „jaky si to udelas takovy to mas“ pojmy typu narocne dite me fakt bavi..
Dospělí taky přece nemají stejnou povahu…
@Pomka píše:
Dospělí taky přece nemají stejnou povahu…
ano ale kazdy muze byt vychovany bez rozdilu povahy…
To same mam doma. v zidlicce je umeni ji udrzet neustale si stoupa.kdyz si stoupne tak po desate, jde ze zidlicky na zem a je bez jidla. samozrejme breci tak si sedne a vydrzi minutu v klidu
porad nekde leze nevydrzi. a to jeste mame 3 schody do kuchyne z obyvaku a to je des
az zacne chodit se mam na co tesit.
Spani:uspavam v naruci dam do postylky ale i tak skonci v noci u nas ale to me nejak netrapi, vim ze ji to jednou prejde jako starsiho. spise si to uzivam pak mi to bude chybet.
@katule9 píše:
ano ale kazdy muze byt vychovany bez rozdilu povahy…
Vychovaný určitě. Ale dítě, které se nechce obléct a přebalit (mluvím o ročním), není podle mě nevychovaný
Nevychovaný je dítě, které by v 10 letech házelo jídlo lžičkou pod stůl
třeba
Jak píšeš, náročnější dítě je podle mě to, které neposedí apod. (náročnější myšleno na hlídání pro mámu atd.). Některý dítě sedí a vydrží si hrát třeba celé dopo… takže to náročné tak není…
@katule9 píše:
presne takja rikam „jaky si to udelas takovy to mas“ pojmy typu narocne dite me fakt bavi..
Přesně tak, to zas tady bude za 8-10 let nezvladatelných předpubeťáků ![]()
@Anturie píše:Přesně tak, to zas tady bude za 8-10 let nezvladatelných předpubeťáků
Proboha a na základě čeho?
Že jako roční běhali po bytě nebo si nechtěli nechat dát plenku?
To nic o budoucím chování člověka nesvědčí.
@Pomka píše:
Taky známemačká a čeká, co to s televizí udělá. Pak mi to ještě chce říct, že přepnula atd. Nechala jsem jí ovladač bez baterek na hraní. Ale přijde mi, že už pozná, že s tím nic nebude
já jí tam vždycky zapínám přes youtube Mickeyho klubík a ona si to vždycky tím největším tlačítkem stopne pak mi podá ten ovládač ať jí to zpravím a tak to jedeme třeba patnáct minut a nebo si to vypne a ukazuje prstíkem na tu televizi a tou svojí hapatilkou vysvětluje, že jí to mám zase pustit
ovládač bez baterek jsem jí jeden nechala taky, ale ten jí nebere, protože zjistila, že prostě nefunguje ![]()
@Anturie píše:
@Pomka Bůh ti nepomůže, jak si to uděláš, takový to máš.
Jak řešíš šmejdící dítě po bytě? Přikurtuješ ho do sedačky?
![]()
Ne, sranda… ![]()
@mamca22 máme to stejný
taky mi vždycky říká, že televize něco udělala ![]()
@Pomka píše:
@mamca22 máme to stejnýtaky mi vždycky říká, že televize něco udělala
ale nejlepší je jak se u toho vážně tváří
jsou ještě broučci malí ze všeho takový blbounký a všechno úplně prožívají
jsem říkala manželovi, že jenom až nám trošku vyroste tak chci další, protože to je k nezaplacení takový troubelínek malý ![]()
@Marfuscha píše:
Mě to podle popisu velmi připomíná mojí dceru, teda až na to spaní. Já položím do postýlky a odcházím, ale nechali jsme po půl roce vyřvat, pochopila to po dvou dnech. Ale jinak v tom nějak nevidím problém, já dceru nechávám prostě krámovata jen hlídám, aby si neublížila nebo něco nerozbila. Uklízím jen večer, průběžně to nemá cenu. Prostě poznává svět, nepovažovala bych to za zlobení. Naší ještěrce je 15 měsíců a každý měsíc je to lepší, ona z toho vyroste.
Promin, je mi na
,kdyz nekdo necha vyrvat dite. Omlouvam se, tak to zkratka citim.
Zakladatelko, bud trpeliva a chapava vuci diteti. Dbej, aby ti detatko neusinalo ve stresu, pomahej mu s prozkoumavanim okoli. Prebalovani a oblikani je u nas tez jedno mega dobrodruzstvi, kdy ja zpocena az na zadech soukam vytlemene zmitajici se ditko do tricka a jen se mi to povede, tak si krasavice sunda teplacky. Fakt legrace. U jidla sedi jen kdyz ji dam do ruk lzicku, kterou muze v jidle hrabat. Behem dne rozhazuje, kramari, hejka, dupe, dela sceny ala Cinohra Narodniho divadla..no je proste svetova.
Ja si tohle narocny obdobi naopak celkem uzivam, az ji bude treba 5,6 let a bude uz „normalni“, tak mi to snad bude i chybet. ![]()
Edit-jo a doktorka at se probere.
Vychované roční dítě mě fakt pobavilo ![]()
Moje dítě do roka totální placka, kam člověk posadil, tam ho našel, období roku šílené, pak pohoda, zase „placka“, odbyly druhé narozeniny a největší vzdorařka na světě. Scény v obchoďáku, neustále na něčem zaseklá, domlouváme, domlouváme, domlouváme. Umí poděkovat, poprosit, uklízí, umí si hezky hrát, kdo ji vidí, ten ji má za andílka. Pak přijde nával vzdoru a je z ní „spratek“
Každé dítě má lepší a horší období ![]()
@katule9 píše:
Omlouvám se, ale takovéto jsme si to neudělali. Každé dítě je jiné, to snad chápete, ne? Takže pokud vy máte děti hodné a klidné, neznamená to, že je takové každé a pokud není je to hned chyba rodičů. Dcera je v pohybu po celém bytě od 6 měsíce nikdy jsem ji nechtěla zavírat do postýlky nebo ohrádky takže slova typu nenene, tytyty zná velmi dobře a velmi dobře jim rozumí. Pouze nám na to teď začala prdet.
Každý tady teď začal řešit šuplíky, ty jsem zmínila pouze jako příklad toho, co celý den dělá a u hraček řve. Samozřejmě ji u toho nechám a nebezpečné šuplíky mám zabezpečené. Mě jediné co trápí je to jídlo, přibaleni a spaní ( to ne tolik), ale jak tady někdo psal, ze nezvládnu udržet 10 kilové dítě tak. opravdu nezvládnu. Mam strach, že ji někde něco skripnu, jak se se mnou rve a to rvani mi taky nedělá dobře a je mi ji líto. Když ji prikurtuju k židli, nebo kočáru byla by schopná se na tom obesit, co přitom vyvádí. :-/
@Natalka123 píše:
Omlouvám se, ale takovéto jsme si to neudělali. Každé dítě je jiné, to snad chápete, ne? Takže pokud vy máte děti hodné a klidné, neznamená to, že je takové každé a pokud není je to hned chyba rodičů. Dcera je v pohybu po celém bytě od 6 měsíce nikdy jsem ji nechtěla zavírat do postýlky nebo ohrádky takže slova typu nenene, tytyty zná velmi dobře a velmi dobře jim rozumí. Pouze nám na to teď začala prdet.
Každý tady teď začal řešit šuplíky, ty jsem zmínila pouze jako příklad toho, co celý den dělá a u hraček řve. Samozřejmě ji u toho nechám a nebezpečné šuplíky mám zabezpečené. Mě jediné co trápí je to jídlo, přibaleni a spaní ( to ne tolik), ale jak tady někdo psal,ze nezvládnu udržet 10 kilové dítě tak. opravdu nezvládnu. Mam strach, že ji někde něco skripnu, jak se se mnou rve a to rvani mi taky nedělá dobře a je mi ji líto. Když ji prikurtuju k židli, nebo kočáru byla by schopná se na tom obesit, co přitom vyvádí. :-/
Tak to je pak těžký, tak se teda boj dál, asi ti to vyhovuje. Že je ti jí líto, je sice pěkný, ale jí nic nebolí, jenom držkuje. Kdyby uměla mluvit, řekne něco jako Ale néé, mamiii, zase oblíkat? Já nechciiiii!! Tak proto jí radši držíš, jak pos. raný dřívko, trvá ti to mnohem déle a ona o to déle vyvádí…to ti ale nevadí
Stejně tak v židličce radši vytvoříš dítěti špatný stravovací návyk, než aby se párkrát povztekala a pak si zvykla. Taky za ní za pár let můžeš lítat s napřaženou rukou s jídlem, aby si milostivě něco v poklusu zobla. Ale jo, když jsi tak spokojená, nechceš vlasně nic měnit, tak proč si tu stěžuješ?
Fakt ještě někdo přijďte s tím, že děti mají svou povahu, se kterou rodič nehne. No nehne, když nechce, tak opravdu nehne.