Zlobivé roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
15.12.15 21:59

Já mám taky dítě v židli v kšírách - jak pro jeho vlastní bezpečnost, tak pro bezpečnost a pohodlí ostatních osob. Předchozí dvě jsem mít nemusela, ale tohle prostě musím. Vylitá horká polévka nebo sebraný nůž a je vymalováno jedna dvě. Každé dítě je jinak divoké. Ono to není jen o tom krmení. Nás jí u stolu celkem pět a pokud se máme v klidu a bezpečně najíst, tak holt je nejmladší dítě přikurtované a vůbec z toho trauma nemá. Je zvyklé a samo si popruhy nandavá :lol: Jako musíte si taky uvědomit, že je tisíc a jeden druh židlí ke stolu a ta naše má tu svou židli normálně přisunutou - má sundaný pultík a tudíž i tu ochranu mezi nohama. Myslím, že ji to za to, aby s námi mohla sedět u velkého stolu (a ještě v čele!) stojí :lol: Ono je to ale vše o přístupu. Ona to nevnímá jako trest a o tom to právě je. Ale je fakt hodně živá, ta by se zabila i na zemi, ona fakt padá i vleže :lol: A krade a krámuje :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
15.12.15 22:04

Jinak co dost funguje, aby dítě poslechlo, jedlo, atd.?.. Podle mých zkušeností- ze sebe udělat co největšího magora ;) ( nejlépe někde, kde Vás fakt nikdo nevidí- né třeba proti oknu do cesty, kde procházejí lidé :palec: ). Takže u jídla třeba říkat: jede, jede auto (letadlo, hasiči,…), jede do garáže (lžičkou do pusy) a házet u toho co největší xichty a měnit tón hlasu, házet hlavou či jinou končetinou a dítě se začne smát a podřídí se.

• Citovat
  • Upravit
2292
15.12.15 22:07
@Amys píše:
Já mám taky dítě v židli v kšírách - jak pro jeho vlastní bezpečnost, tak pro bezpečnost a pohodlí ostatních osob. Předchozí dvě jsem mít nemusela, ale tohle prostě musím. Vylitá horká polévka nebo sebraný nůž a je vymalováno jedna dvě. Každé dítě je jinak divoké. Ono to není jen o tom krmení. Nás jí u stolu celkem pět a pokud se máme v klidu a bezpečně najíst, tak holt je nejmladší dítě přikurtované a vůbec z toho trauma nemá. Je zvyklé a samo si popruhy nandavá :lol: Jako musíte si taky uvědomit, že je tisíc a jeden druh židlí ke stolu a ta naše má tu svou židli normálně přisunutou - má sundaný pultík a tudíž i tu ochranu mezi nohama. Myslím, že ji to za to, aby s námi mohla sedět u velkého stolu (a ještě v čele!) stojí :lol: Ono je to ale vše o přístupu. Ona to nevnímá jako trest a o tom to právě je. Ale je fakt hodně živá, ta by se zabila i na zemi, ona fakt padá i vleže :lol: A krade a krámuje :cert: :lol:

no asi tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.12.15 22:09

@Makca87 tak sarkasticke poznamky jsem tak nejak cekala.Lide tveho typu nebyvaj moc schopni nejake sebereflexe. To s tim kortizolem byla pochopitelne nadsazka. s tim prichazenim po 5-10 minutach-vedela jsi, ze dite do dvou let nechape, co je to navrat? tva dcera pokazde, kdyz jsi znova a znova odchazela, zazivala nehezke pocity, protoze proste nevedela, ze zas prijdes.
jinak nejedu na nicem-chces o mne jeste neco vedet? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Makca87
15.12.15 22:14
@brko píše:
@Makca87 tak sarkasticke poznamky jsem tak nejak cekala.Lide tveho typu nebyvaj moc schopni nejake sebereflexe. To s tim kortizolem byla pochopitelne nadsazka. s tim prichazenim po 5-10 minutach-vedela jsi, ze dite do dvou let nechape, co je to navrat? tva dcera pokazde, kdyz jsi znova a znova odchazela, zazivala nehezke pocity, protoze proste nevedela, ze zas prijdes.
jinak nejedu na nicem-chces o mne jeste neco vedet? :kytka:

A ty zase nechápeš ironii :lol:. Né, nevěděla, protože nečtu nesmysly na internetu jak ty ;). Musím se prostě smát, jak některým maminám to mateřství leze na mozek- nic víc, nic míň :D. A proto jsem ji to snad naučila, né? :) Že jsem jí na blízku, i když s ní zrovna fyzicky nejsem, ale můžu za ní kdykoliv přijít ;)

• Citovat
  • Upravit
brko
15.12.15 22:15

A

@katule9 takze mi neodpovis na otazku, jaky bys volila zpusob, kdyby ti i pres placani na holou delalo dite u prebalovani alotria?

• Citovat
  • Upravit
7323
15.12.15 22:17
@Makca87 píše:
A ty zase nechápeš ironii :lol:. Né, nevěděla, protože nečtu nesmysly na internetu jak ty ;). Musím se prostě smát, jak některým maminám to mateřství leze na mozek- nic víc, nic míň :D. A proto jsem ji to snad naučila, né? :) Že jsem jí na blízku, i když s ní zrovna fyzicky nejsem, ale můžu za ní kdykoliv přijít ;)

Tak právě k tomuhle - četla jsem - ne na internetu, ale v odborné knížce o PM vývoji, že malé dítě opravdu nechápe, že to co nevidí, že existuje, byť za rohem, v jiné místnosti atd. To co nevidí, pro něj není. Takže malé dítě když nevidí mámu, tak brečí, protože nechápe, že máma tam je :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
15.12.15 22:21

@Natalka123 Ne, takto jsem to opravdu nemyslela, že si dítě nenechá říct, to neznamená, že si musí přelámat prsty :mrgreen:
Trochu jste mimo také o kočárku jsem nepsala ani ň…

Jasně, každé dítě je spokojené, když má svou volnost a někdo se mu věnuje. Právě proto je nutné dítě vést, samo od sebe se toho moc nenaučí a od toho jsou rodiče, aby dítě naučili mantinelům a pro sebe také měli čas, ale to je opět jen a jen na bedrech rodičů.
Asi jsem reagovala nepříjemně, ale nebyl to úmysl, prostě tak reaguji…, záleží na přístupu…

Příspěvek upraven 15.12.15 v 22:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
15.12.15 22:21

@Pomka četla :lol:. Takže když za pár dní přestane plakat, krásně usínat, usmívat se ze spánku, atd., tak pochopilo, že jsem za rohem? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7323
15.12.15 22:27
@Makca87 píše:
@Pomka četla :lol:. Takže když za pár dní přestane plakat, krásně usínat, usmívat se ze spánku, atd., tak pochopilo, že jsem za rohem? :mrgreen:

Nechápu, čemu se směješ :nevim: Jen reaguju na to, že píšeš, aby brko nečetla nesmysly na netu. Píšu, že toto říkají odborníci. Nebudu se s tebou hádat, co je pravda nebo není, já odborník přes toto nejsem a ani ty nejsi, takže bych se tomu nevysmívala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.12.15 22:36
@Makca87 píše:
A ty zase nechápeš ironii :lol:. Né, nevěděla, protože nečtu nesmysly na internetu jak ty ;). Musím se prostě smát, jak některým maminám to mateřství leze na mozek- nic víc, nic míň :D. A proto jsem ji to snad naučila, né? :) Že jsem jí na blízku, i když s ní zrovna fyzicky nejsem, ale můžu za ní kdykoliv přijít ;)

jsou dva typy lidi-jedni, co se ochotne vzdelavaji cely zivot, sve nabyte poznatky zurocuji treba prave v materstvi. A pak je tu druhy typ, ktery povazuje hledani si informaci a poznavani za smesne, pohrda vsim, co jde mimo jeho chapani.

Ted jestli si mohu dovolit ti napovedet, bys mi to mela osolit a napsat, ze jsem magor, co vychovava dite podle knih, zatimco ty vyuzivas svou intuici. Je to takovy univerzalni prispevek, ktery pouzivaji nektere mamci, mylne se domnivajice, jak to mamine knihomolce nandaji.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
15.12.15 22:38

@Pomka Směju se proto, že se vždycky najde někdo stylu :,, nó, ale já jsem na emiminu, v odborných článcích, atd. ČETLA, že…blábláblá". Dobře, ty si za tím tvrzením nestojím, ale spousta jich řekne, že je to určitě pravda a proto je to tak, jak to je ;)… Nejsem, já jsem matka svého dítěte a řídím se zdravým selským rozumem ;)

• Citovat
  • Upravit
Makca87
15.12.15 22:41

@brko ano, zdravý selský rozum a předávání letitých zkušeností ;). Naše babičky, prababičky, prapra.. měly taky vlastně dóst času studovat Mateřství v Kostce a proto si lámaly hlavu nad každým článkem ;)

• Citovat
  • Upravit
Makca87
15.12.15 22:44

@brko jak je vidno, tak ty dělíš maminy jen na dvě skupiny :). Trošku mi to připomíná letošní boom,, sluníčkářů" a,,těch normálních", či jak se nazývají ty 2 skupiny :think:

• Citovat
  • Upravit
7323
15.12.15 22:47
@Makca87 píše:
@Pomka Směju se proto, že se vždycky najde někdo stylu :,, nó, ale já jsem na emiminu, v odborných článcích, atd. ČETLA, že…blábláblá". Dobře, ty si za tím tvrzením nestojím, ale spousta jich řekne, že je to určitě pravda a proto je to tak, jak to je ;)… Nejsem, já jsem matka svého dítěte a řídím se zdravým selským rozumem ;)

Jasně, selský rozum jo, ale nebudu popírat PM vývoj člověka :nevim: Stejně tak jak když člověk nemůže vyvrátit tvrzení a fakt, že 4měsíční dítě není schopné postavit komín z kostek. To je to samé, taky snad někdo nebude tvrdit, že je to možná nesmysl.

Odvolávání na prababičky apod… no já bych v tomhle byla zdrženlivá, mně se styl výchovy před x lety třeba nelíbí. To je každého věc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí