Zlobivé roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
158
15.12.15 21:25

@harfa mockrát ti děkuji za zprávu :-) potěšilo mě, že se našel někdo, kdo to zažil a pochopil mou situaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
15.12.15 21:27

@Natalka123 to kroucení při lehu na záda je doprovázeno hysterickým pláčem? Dělala to vždy a nebo až teď? Jak spí v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
15.12.15 21:29
@brko píše:
Ta musela byt stestim bez sebe, kdyz te v slzach volala a ty jsi na ni kaslala. to ja proste nepochopim. ani to nerespektuju-v tomto jsem hodne netolerantni. Respektuju, ze nekdo nekoji, ze nekdo ockuje vse a bez rozmyslu, respektuju, kdyz nekdo sem tam dite vychovne placne (ja nebiju, neplacam),ale kdyz nekdo necha vyrvat dite, tak ne-pres to se neprenesu. Jak poznas, ze ti dite usina bez stresu-ty mu nejak meris pred spanim hladinu kortizolu?
:mrgreen: :mrgreen: promin to me ale fakt pobavilo, osobne jsem tedy pravy opak tebe, dceru jsem kolem 2 let taky nechala rvat aby usinala sama-jinak by mi ji nikdo pres noc nepohlidal, a dnes chodi spat sama do pokoje taky rada ale ten kortizol me pobavil nejvic-zkusila bych ho hned nabrat ale nabira se spis rani kortizol, vecerni by nemel moc vyznam-jiste ze muze byt zvyseny ale za cely den
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
15.12.15 21:36

@Anturie trapné zarážky do dveří? Takže vy pokud vás zrovna dítě neposlechne a nenechá si říct, ho necháte ať si prelame prsty o futra? Když zrovna nechce sedět v kočáru tak ho po hlavě necháte vyskočit ven, abyste ho nedej bože nachvili nepripoutala popruhy, které tam jsou udělané od toho?? mám spíš dojem, že ten rozum chybí vám.
U prarodiču spokojená je, jako většina dětí, protože tam se sní porad něco dělá, hrají. si, chodí,.kde ona chce a celý den není potřeba dělat něco jiného. Já teda mám i jiné potřeby, myslím, že je důležité aby dítě bylo také trochu samostatné. U nás doma má volnosti hromadu. V životě nebyla někde v postýlce jindy než když spinkala a nebo na 2 minutky kdy bylo potřeba udělat něco, u čeho by byla její přítomnost nebezpečná, ale ani nachvili jsem se jí nevzdalila z očí. Takže opravdu nechápu proč hned tak nepříjemný koment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
15.12.15 21:36

@Natalka123 ono někdy stačí když najdeš někoho kdo to má stejně spadne ti kámen ze srdce, že všichni nemají dokonalé a hodné děti, a že nejsi úplně mimo, mě to vždy potěší a ostatní maminky také :kytka: přestala jsem řešit rady ostatních, je to mé dítě a já rozhodnu co mu budu tolerovat a nebo ne, a podle toho se zařídím, nelze se řídit tabulkami a instrukcemi jiných, jinak spolu budete pořád bojovat. Ano mantinely jsou nutné, ale každý s je musí nastavit podle svého, u nás platí pravidlo, že to co funguje v 99% procentech tak unás se míjí účinkem, a to co je naprostá prkotina zabere, bohužel né na dlouho proto musím být stále kreativní :kytka: :kytka: :kytka: Neboj bude líp, malej mě docela překvapuje, je to pořád náročné, ale vidím pokroky k lepšímu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
15.12.15 21:39

@Natalka123 jo a u prarodičů to je nejhodnější dítě na světě, ale protože tam má 200% pozornost a tchýně mu hodně povolí, ale taky ocaď pocaď, ale samozřejmě to tam není tak přísné :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
15.12.15 21:40

@harfa začala mi to dělat až tak kolem 9 měsíce. Ona od 3 měsíce co se poprvé otočila na bříško je spíše spokojenější tak, ale dříve problém nebyl. Hystericky pláče až když ji nepustím jinak nemám pocit, že by ji ty záda třeba bolela nebo tak něco. Spis je prostě protivná, že tak být nechce. Jinak spinká na zádech úplně bez problému. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
15.12.15 21:42
@Pomka píše:
Proboha a na základě čeho? :D Že jako roční běhali po bytě nebo si nechtěli nechat dát plenku? :lol: To nic o budoucím chování člověka nesvědčí.

nenechal se v roce přebalit a lítal po bytě, tak to je jasný, roste z něj spratek :lol:
Syn byl v tomhle věku torpédo (podle některých nevychovanec co má našlápnuto pomalu do diagnosťáku :mrgreen: ), teď v 8 letech je to jiný živočišný druh, klidný, pohodový.
vychoávat se musí tak nějak přiměřeně nátuře, věku, rozumu, vývoji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
15.12.15 21:43

@Natalka123 Naprosto přesně jako můj roční syn! Položení na záda u přebalování je pro něj nejhorší zlo. Zvládá to jen když má super náladu, většinou se pere, dnes večer řval, až zmodral :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
15.12.15 21:49
@katule9 píše:
ale to znam velmi dobre ale nejsem typ matky co stokrat neco opakuje ci vysvetluje, ale treba u prebalovani to byly taky boje a ono stacilo parkrat placnout na holou a jaky pak byl klid, nerikam ze svoje dite placam neustale ale jsou situace kdy to jinak nejde, prosly mi rukama 3 deti, kazde jine povahou ale vsechny vedely moc dobre co muzou a co ne, a ac jedno je velmi zive tak ale vychovane, takze opravdu je to tak jak si to udelas ;)

Tak to já děti nikdy neplácla, takže to jinak jde, kdo chce, ten to dokáže ;) U ročního dítěte mi to navíc připadá jako neschopnost rodiče vychovávat jinak, než s fyzickými tresty, na takhle staré děti fungují i jiné metody.

No a i když se třeba syn vztekal, lítal, neposeděl, neposlouchal jako každé malé dítě, tak přesto je zatím coby školák v pohodě, to samé dcera. Takže já si nestěžuju, navíc jako bonus mám to, že jsme k tomu nemusela použít fyzické tresty a nepředala jim tenhle vzor do života, že lidi se mezi sebou mohou bít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.12.15 21:52
:lol:
@katule9 píše: ??jinak v pohode? Jako pokud tobe nevadilo nechat si devastovat domacnost fajn ale proc to nutis jinym..?Co je spatneho na privazanem diteti v zidly? :nevim:

v ZIDLI.. ja si rikam, jak to vuci tobe deti maji-lupes je po holem zadecku, kdyz rostaci u prebalovani, prijde ti normalni vazani do zidlicky, abys tam dite udrzela… co bys delala, kdybys dite placla nekolikrat po holem zadecku a ono se stejne zmitalo a nelezelo tak, jak si prejes?

• Citovat
  • Upravit
Makca87
15.12.15 21:53
@brko píše:
Ta musela byt stestim bez sebe, kdyz te v slzach volala a ty jsi na ni kaslala. to ja proste nepochopim. ani to nerespektuju-v tomto jsem hodne netolerantni. Respektuju, ze nekdo nekoji, ze nekdo ockuje vse a bez rozmyslu, respektuju, kdyz nekdo sem tam dite vychovne placne (ja nebiju, neplacam),ale kdyz nekdo necha vyrvat dite, tak ne-pres to se neprenesu. Jak poznas, ze ti dite usina bez stresu-ty mu nejak meris pred spanim hladinu kortizolu?

A na čem jedeš, brko? :lol:… má dcera je hodné a zlaté dítě, které se jen tak nevidí. Jak víš, jakou metodu vyřvání jsem použila? :lol: Prostě řvala, pak jsem tam chodila po 5-10 minutách ji hladit a říkat dobrou noc, pusinky a na střídačku, až pochopila :pankac: Jak pochopím? No jak asi, do postele se vyloženě těší, pokecá si s hračkami nebo zazpívá písničky z rádia a spí.. nic víc, nic míň :*. Ty si snad měříš nějakou hladinu kortizolu před spaním? 8o :lol:

• Citovat
  • Upravit
7323
15.12.15 21:54
@katule9 píše:
nejdulezitejsi je proste duslednost a trpelivost, jasne ze se to nenauci za tyden ale potrva to, no s tim usinanim pokud takhle zlobi u vas v postely tak bych ji normalne soupla do postylky bez milosti, nereknu kdyby plakala ze chce aby jsi byla u ni tak jo citit tvoji pritomnost ale kdyz vyvadi psi kusy tak bych asi byla nemilosrdna..

S tím souhlasím. Nejdůležitější je důslednost a trpělivost, pak je ale mimo to, že se dítě plácne na holou (v roce? 8o ). Já plácnu přes ruku, symbolicky atd., to jo, ale podle mě je to o tý důslednosti a trpělivosti, což se trošku neslučuje s plácnutím na holou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.12.15 21:55
@ospalámyš píše:
Tak to já děti nikdy neplácla, takže to jinak jde, kdo chce, ten to dokáže ;) U ročního dítěte mi to navíc připadá jako neschopnost rodiče vychovávat jinak, než s fyzickými tresty, na takhle staré děti fungují i jiné metody.No a i když se třeba syn vztekal, lítal, neposeděl, neposlouchal jako každé malé dítě, tak přesto je zatím coby školák v pohodě, to samé dcera. Takže já si nestěžuju, navíc jako bonus mám to, že jsme k tomu nemusela použít fyzické tresty a nepředala jim tenhle vzor do života, že lidi se mezi sebou mohou bít. :nevim:
:pankac: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
2292
15.12.15 21:55
@brko píše: :lol:
v ZIDLI.. ja si rikam, jak to vuci tobe deti maji-lupes je po holem zadecku, kdyz rostaci u prebalovani, prijde ti normalni vazani do zidlicky, abys tam dite udrzela… co bys delala, kdybys dite placla nekolikrat po holem zadecku a ono se stejne zmitalo a nelezelo tak, jak si prejes?

nevazalo jsem ho tam abych ho udrzela-nechce tam sedet tak nebude jist ono samo prijde az bude hlad, ale vazala aby nevypadlo kdyz treba snidalo a ja si sla s dovolenim na toaletu to je jako spatne..?nebo jsem ji mela radsi nechat vypadnout..? :zed: s tim prebalovanim to znam velmi dobre to se neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí