Zlomený nebo naražený nos

21
21.1.24 19:52

Zlomený nebo naražený nos

Zdravím, včera jsem byla na snowboardu a v jednu chvíli jsem spadla a to prkno se nějak odrazilo a asi z metru mě hranou trefil do nosu. Hned jsem ho přestala cítit, otekl mi a udělala se mi modřina, krev se mi netekla a dlouho mi tekla jakože „rýma“. Bolí mě to při každém nějaké větším pohybu hlavy a při kousání, dýchání mám zhoršené jen trochu. Myslíte, že to mám zlomené nebo jen naražené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77008
21.1.24 20:04
@LaryGary píše:
Zdravím, včera jsem byla na snowboardu a v jednu chvíli jsem spadla a to prkno se nějak odrazilo a asi z metru mě hranou trefil do nosu. Hned jsem ho přestala cítit, otekl mi a udělala se mi modřina, krev se mi netekla a dlouho mi tekla jakože „rýma“. Bolí mě to při každém nějaké větším pohybu hlavy a při kousání, dýchání mám zhoršené jen trochu. Myslíte, že to mám zlomené nebo jen naražené?

a proč jsi nešla k lékaři? myslím, že to spíš máš zlomené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
21.1.24 20:10

Jed na chirurgii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42339
21.1.24 20:15
@tini píše:
Jed na chirurgii

S nosem snad na ORL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
21.1.24 20:40
@Havlova píše:
S nosem snad na ORL

Nene, toto je na chirurgii..

• Citovat
  • Upravit
9035
21.1.24 20:57

No tak to bude zlomené. A ty jeď na chirurgii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42339
21.1.24 21:06
@Tajemnadama píše:
Nene, toto je na chirurgii..

Mě zlomený nos ošetřovali na ORL - doteď si to pamatuju. :mrgreen: Zvláště „Provedeme lehkou tamponádu“ a já pak měla pocit, že mi ta gáza musí nutně lézt už do krku. :mrgreen: A slušivý prak na nos v pubertě taky chceš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.1.24 21:06

Děkuji za odpovědi, zítra půjdu k lékaři. Ještě mám jednu otázku když bude zlomený dává se na to nějaká náplast nebo dlaha a pokud jo tak jak dlouho je nutné to mít? Protože mám v sobotu maturák, tak ať vím jestli se připravit na to, že budu vypadat jako idiot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42339
21.1.24 21:07
@LaryGary píše:
Děkuji za odpovědi, zítra půjdu k lékaři. Ještě mám jednu otázku když bude zlomený dává se na to nějaká náplast nebo dlaha a pokud jo tak jak dlouho je nutné to mít? Protože mám v sobotu maturák, tak ať vím jestli se připravit na to, že budu vypadat jako idiot

Viz nahoře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
21.1.24 21:09
@LaryGary píše:
Děkuji za odpovědi, zítra půjdu k lékaři. Ještě mám jednu otázku když bude zlomený dává se na to nějaká náplast nebo dlaha a pokud jo tak jak dlouho je nutné to mít? Protože mám v sobotu maturák, tak ať vím jestli se připravit na to, že budu vypadat jako idiot

To budeš vypadat bohužel i tak, protože ty modřiny ti jen tak nezmizi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
42339
21.1.24 21:12

@Tajemnadama Jo, a ještě si pamatuju prima zvuk při rovnání nosu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
21.1.24 21:22
@LaryGary píše:

To asi budeš, připrav se že budeš mít hezký vybarvené stíny pod očima. Já jsem taky jednou narazila nosem na hranu, a nosila jsem ven brýle proti slunci abych nevypadala jak týraná osoba. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
22.1.24 18:10

@LaryGary dává se na to dlaha, která se přilepi náplasti. Měla jsem to přes celý nos až na čelo. Záleží jak to máš zlomené a zda to bude třeba rovnat. Tyhle kosti srůstají velmi rychle, takže pokud bude nutné rovnání, půjdeš na operaci do celkové narkozy a pak to budeš mít takto zalepene. Pošlou te na rentgen a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák