Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mám 6 letého syna.
Mám 5 let nového přítele biologicky otec odešel když mu bylo 7 měsíců o syna se nezajímá. Syn má mého nového přítele moc rád sem tam mu řekne i tato ale spíš je to pravda něj Marek.Platí mi alimenty řádně sice ale syn se začal vyptávat na svého biologického otce vůbec nevím co mu mám na to říct. Biologicky otec má novou partnerku a od té doby na syna kašle nevím co stim dělat
Dítě za rodiče nemůže - takhle bych mu to nějak vysvětlila. Má nárok na pravdu
. Ale záleží na Vás
@Anonymní píše:
@Serpentini děkuju za odpověď. Jen si myslím, že třeba pro 4 letou dětskou hlavičku je přijatelnější ten horský vůdce, než vysvětlovat umělé oplodnění.
A tu jizlivou poznámku sis mohla odpustit, pokud rozumís psanemu slovu…píšu rypalky nereagovat, díky
Na blbou otázku… ![]()
@Anonymní píše:
@Serpentini možná pro tebe…
Pro mě jo, já dítěti nelžu. Takže se ani nemusím nikde anonymně ptát, co si vymyslet, když dítěti nechci říct pravdu.
@Serpentini dobře, tvůj pohled na mě respektuju, i já mám svůj na tebe, díky a ahoj
@Anonymní píše:
@Serpentini děkuju za odpověď. Jen si myslím, že třeba pro 4 letou dětskou hlavičku je přijatelnější ten horský vůdce, než vysvětlovat umělé oplodnění.
A tu jizlivou poznámku sis mohla odpustit, pokud rozumís psanemu slovu…píšu rypalky nereagovat, díky
Tak horského vůdce by jistě probralo líp, ale byl to odkaz na Jak vytrhnout velrybě stoličku. Si možná vzpomeneš, jak krátké nohy tam ta lež měla… Lži dětem mívají. Dítě má právo na pravdu o svém původu. A bude tu pravdu v životě potřebovat…
Takže na tvém místě bych si připravila vyprávění o tom, jak jsi moc chtěla děťátko, ale na to jsou vždycky zapotřebí dva - a k tobě se ten správný tatínek ne a ne objevit. Naštěstí ale existují domy, kde muži můžou nechat svoje semínka pro ty maminky, které k sobě žádného tátu nemají - a tak sis tam došla, aby se to tvoje vytoužené dítě mohlo podívat na svět… Jenže holt je to tak, že potom se neví, kdo to správné semínko tam nechal, jak se jmenoval ani kde žije. Ale jsme mu vděční, protože díky tomuhle cizímu pánovi teď můžeme být spolu…
(Jinak osobně jsem čtyřleté hlavičce musela vysvětlit oplodnění, proč mají muži erekci, jak se dostává semínko z varlatk vajíčku, jak funguje náhradní matka pro gay páry. Toliko na přímé dotazy o světě kolem nás. Jde to.)
@elibro máš zlatého bludišťáka za to, že jsi poznala Jak vytrhnout velrybě stoličku
a plus za přístup k výchově, vidím to úplně stejně ![]()
@Anonymní píše:
Já akorát vždy nechápu na co si dělají chlapy dečka když se pak o ne nestarají akorát pak dečka trpi
Oni proste su…ji. nevyrabi deti.
@Serpentini píše:Ď, ale bacha, byla to Annapurna
@elibro máš zlatého bludišťáka za to, že jsi poznala Jak vytrhnout velrybě stoličku![]()
a plus za přístup k výchově, vidím to úplně stejně
@Anonymní píše:
Já akorát vždy nechápu na co si dělají chlapy dečka když se pak o ne nestarají akorát pak dečka trpi
Lepsi kdyz se nestaraji nez kdyz se o dite pretahuji…
Plati? Plati… Ja bych se nedoprosovala… Kdyz jsem se doprosovala meho ex ohledne dcery, tak se vse akorat zkomplikovalo a nakonec si nasel pritelkyni, ktera malou u nich nechce a mala ted trpi 3× tolik…
@jendazeskolky píše:
Maminka neví, co má říct dítěti… tak to je dobrá maminka. Ona neví… ale hlavně že má nového přítele. co takhle se toho přítele zeptat?
Zena s ditetem ma vedet vse a nesmi mit pritele?
Ty jsi marny
Ja bych synovi urcite nerekla, ze tatinek nebyl pripraveny ap… Co to jsou za reči…? Proboha…
Rekla bych mu, ze jste se s tatinkem meli moc radi a vysledkem te lasky bylo nejvetsi stesti v tvem zivote, a to je on..
Rekla bych mu, ze se v zivote deji nekdy komplikovane veci a ne vsechny vztahy vydrzi a bohuzel to postihlo i vas. Rekla bych mu, ze ho tata ma urcite moc rad, ale momentalne zije tata nekde jinde, mozna zaklada novou rodinu a z jakeho duvodu se s nim nevida ty bohuzel nevis.
Ale ze je nejdulezitejsi, ze se muze na tebe ve vsem spolehnout, ze vse spolu zvladnete a myslis, ze s nynejsim pritelem tvorite dobry tym ne? Rekni mu, ze je chytrej kluk, ze rozumis tomu, ze se zajima, ale ackoliv bys mu vazne chtela odpovedet, tak ty sama odpoved nemas..
@kvetanak děkuju, to bych hezky vysvětlila, že s tatínkem jsme rodinu nikdy netvorili, to by i malé dítko mohlo pochopit.
!!
)
A k druhé otázce-měla jsem partnera, se kterým jsme se po 4 letech, v mých 35, rozešli. 3 roky jsem hledala a toho pana pravého nenašla. Moc jsem si přála dítě, tak jsem se, z důvodu věku, uchýlila k tomuto kroku a popravdě, ta touha byla tak moc silná, že jsem v ten moment nerešila důsledky, kterými se zaobírám teď.
Děkuju za přínosnou radu
Je těžké to vysvětlovat, kdo to neprozil, nemůže pochopit (myslím to obecně, ne tebe