Změna příjmení dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.11.13 23:36
@Evelline píše:
Fakt? jak staré máš dítko?

Neřeknu. :-) Ale bydlím ve stejném městě.
Kdybys někdy měla chuť se opít se skoro neznámou, jsem tady. Dneska bych to i dost potřebovala. Všechno mě štve, cítím se hrozně. :zed:

• Citovat
  • Upravit
4572
8.11.13 23:36

Tak mi napiš osobku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.13 23:39
@Evelline píše:
Tak mi napiš osobku ;)

Radši asi ne. My se moc neznáme. Viděly jsme se jednou.

Nebo já ti jdu napsat. Jsem trochu přiopilá, takže za bludy, které tu asi teď píšu, se předem omlouvám. Ale všechno mě štve. :roll:

• Citovat
  • Upravit
11565
8.11.13 23:39
nejak nechapu tu modu poslednich let, ze se prvni zplodi dite a pak az diskutuje o tom, jestli ti lidi spolu vlastne chteji stravit zbytek zivota :roll:

Souhlasím.

Ale upřímně, zakladatelko, doufám, že Ti ta změna neprojde. Když už to dítě máš, nějak se jmenuje, bez ohledu na to, že se třeba s přítelem rozejdeš, bude pořád otec Tvýho potomka a hlásí se k němu - tak proč by neměli sdílet jméno? Jiná věc by byla, kdyby ho týral, nestaral se, neměl zájem, škodil, mělas novou rodinu a on neplatil… Ale jen proto, že jsi byla blbá a nevěděla, co děláš, teď se budeš „mstít“/„sichrovat“ (říkej si tomu jak chceš) přes dítě? Notabene když vztah ještě trvá? Nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.13 23:47

@Slečna Ferka
Nechci, aby mělo dítě příjmení po někom, kdo nedokáže hodinu přijmout situaci, kterou si ten druhý přeje. Už několik let. A který sliboval, že jednou se to stane.

Podle mě mě nemůže mít zas tak rád, když to pro mě nemůže udělat. Pro mě je svatba důležitá, on to věděl. Při otěhotnění mi dával naději, že se jí dočkám. :nevim: Teď všechno popřel, nechce jí, tak mu na mně asi zas tak nezáleží. A s člověkem, který se hodinu neobětuje proto, aby mi udělal radost, asi celý život nedokážu žít. Z jeho nebo z mé strany to musí dřív nebo později ztroskotat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4572
8.11.13 23:49

Já tě neukousnu, napiš mi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
8.11.13 23:53
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka
Nechci, aby mělo dítě příjmení po někom, kdo nedokáže hodinu přijmout situaci, kterou si ten druhý přeje. Už několik let. A který sliboval, že jednou se to stane.Podle mě mě nemůže mít zas tak rád, když to pro mě nemůže udělat. Pro mě je svatba důležitá, on to věděl. Při otěhotnění mi dával naději, že se jí dočkám. :nevim: Teď všechno popřel, nechce jí, tak mu na mně asi zas tak nezáleží. A s člověkem, který se hodinu neobětuje proto, aby mi udělal radost, asi celý život nedokážu žít. Z jeho nebo z mé strany to musí dřív nebo později ztroskotat. :nevim:

Posloucháš se? Jde jen o TEBE. To kvůli SOBĚ chceš MALÝMU měnit život. Víš, pokud jde o jméno dítěte, není důležitý, co si myslí a co chce MAMINKA, ale co je dobrý pro DÍTĚ. A pokud se chlap stará o dítě, tak kdyby Tebe už neměl rád, ale dítě jo a staral se o něj, tak není důvod, aby se nejmenovalo po něm. Bez ohledu, jak Ty jsi zhrzená. A popravdě, stát je tu od toho, aby se staral o právo dítěte, když jeho rodič (v tomto případě Ty) není soudnej. Opakuju: pokud by chlap škodil dítěti, je jiná situace, ale o tom jsi tu zatím ani nepípla, tak v tom asi problém nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.13 23:57

@Slečna Ferka Nemyslím si, že dítěti se změní život tím, že se bude jmenovat jinak. Ať už se jmenuje Smrková nebo Dubová, pořád to bude člověk se stejným prospěchem ve škole a se stejným chováním. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3429
9.11.13 00:20
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka
Nechci, aby mělo dítě příjmení po někom, kdo nedokáže hodinu přijmout situaci, kterou si ten druhý přeje. Už několik let. A který sliboval, že jednou se to stane.Podle mě mě nemůže mít zas tak rád, když to pro mě nemůže udělat. Pro mě je svatba důležitá, on to věděl. Při otěhotnění mi dával naději, že se jí dočkám. :nevim: Teď všechno popřel, nechce jí, tak mu na mně asi zas tak nezáleží. A s člověkem, který se hodinu neobětuje proto, aby mi udělal radost, asi celý život nedokážu žít. Z jeho nebo z mé strany to musí dřív nebo později ztroskotat. :nevim:

Nezlob se, ale z tohoto mám pocit, že se mu chceš pomstít za to, že si tě nechce vzít. Taky si nemyslím, že když nechce svatbu, musí to nutně znamenat, že mu na tobě nezáleží. Bavili jste se o tom, proč svatbu nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.13 00:28
@Z.jev píše:
Nezlob se, ale z tohoto mám pocit, že se mu chceš pomstít za to, že si tě nechce vzít. Taky si nemyslím, že když nechce svatbu, musí to nutně znamenat, že mu na tobě nezáleží. Bavili jste se o tom, proč svatbu nechce?

Bavili. Svatba mu přijde zbytečná, nechce jí.
Můj postoj zná. Ví, že já svatbu považuju za něco „vyššího.“ Ale netoleruje to a nechce to překousnout. :nevim: Nikdy se neženil, nikdy nemá ze svatby žádné trauma, ale mě si vzít nechce. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3429
9.11.13 00:36
@Anonymní píše:
Bavili. Svatba mu přijde zbytečná, nechce jí.
Můj postoj zná. Ví, že já svatbu považuju za něco „vyššího.“ Ale netoleruje to a nechce to překousnout. :nevim: Nikdy se neženil, nikdy nemá ze svatby žádné trauma, ale mě si vzít nechce. :nevim:

Tak mu to zkus podat z praktického hlediska - jakožto manžel by si mohl uplatňovat slevu na dani na manželku bez příjmů (nevím, jak staré máte dítě, ale pokud jsi ještě na RD nebo nevyděláváš, vrací až 25000), pak taky kdyby se mu nedejbože něco stalo… Zkus na to jít takhle, třeba na to uslyší :D Možná z toho má strach, jenom to nechce přiznat :nevim: - mám známého, který svou rodinu miluje nadevše, přesto svatbu odmítá, protože se „bojí“ toho obřadu, třeba je tvůj partner něco podobného. Každopádně jeden z vás bude muset změnit svůj postoj, jinak to asi nedopadne dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
9.11.13 01:22

Kolik je dítku? Možná je skutečně jedno, po kom se jmenuje a život mu to neovlivní :nevim: Ale když už, je dobré změnu provést dřív, než se prcek s prvním jménem sžije. Mně měnili příjmení v 6 a ne, že bych zas měla vyloženě trauma nebo tak něco, ale pamatuju si to moc dobře a hodně dlouho jsem se cítila, že to jméno prostě není moje. Pokaždé, když jsem se představovala nebo mě oslovovali, mnou ten pocit projel. Celkem mě to trápilo a trvalo to hodně let, než jsem uvnitř cítila, že tohle jméno, to jsem já. Tak takový náhled z druhý strany, ale předpokládám, že máš prtě malinký :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.11.13 07:47
@Ali-Ali píše:
asi me nektere matky ukamenuji, ale ja za tim vidim „nadeji“, ze si ji dotycny treba jednou fakt veme :roll:

Naději? Tak dotyčná se bude ještě pána doprošovat, aby si ji milostivě vzal, když už s ní má dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.11.13 07:49
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka

Hlavně, že máš s takovým pitomcem dítě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
9.11.13 08:00
@Burj Chalifa píše:
Naději? Tak dotyčná se bude ještě pána doprošovat, aby si ji milostivě vzal, když už s ní má dítě?

no, ver tomu, ze to vidim kolem pomerne casto… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria