Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@fashion_victim83 píše:
@bramburka81 hele,ja u sebe psala se smajlikem, takze jestli ti nic neříká ironie, tak nevim, co k tomu říct. Stejne tak je mi jasne, ze jejich vzhled asi nebyl jediný důvod rozchodu
Ironie mi něco říká, ale ty ses tak prezentovala více příspěvky. Já fakt nehodnotím, co mají ostatní na sobě, ale co mají v hlavě. Jak už jsem psala, nikdy nevíš, odkud ti lidé jdou nebo kam pojedou, a proto by mě nenapadlo řešit, že chodí v pohorkách po městě. Ano, někteří v tom chodí stále, ale jejich věc.
@fashion_victim83 píše:
@j.a.n.i1 jelikoz jak psala jedna holka vyse-přijde mi divné chodit po městě v pohorkach, rejoice kalhotách a bunde na hory. Jelikoz opravdu většina lidi v tomhle za sportem ani z nej nemiri. Podle me mela doba našich matek, babiček něco do sebe-nerikam, ze ma zenska nosit kloboucek a rukavicky jak za první republiky, ale kalhoty, sukně, saty a nízké boty nejsou o nic min pohodlne.Ale valná část se proste oblece jak na vyslap na Praděd a zabije všechno ženské. Jak jsem psala, funkci obleceni patři na hory, lyze, tury, nevidím zrovna moc důvodu to nosit k doktorce, na procházku atd.Neni to přece jen tohle versus jehly a minisukně, jsou baleriny, mokasiny, slipony, platene kalhoty, sukně různých delek i materiálu atd. Nejak jsem nepochopila módu, kdy zenska na mateřské vypada jak horolozec s batohem.
Tak procházky s kočárek a druhým dítětem ná odrazedle jsou tůra. Ve funkčním po kilometrovem běhu ná hřiště neofouknu, nezaskoci mě vítr, déšť ani zima. Ale já jsem z malého města, chodili jsme do lesa, ná hřiště… do měst jsem se oblekala líp ![]()
@fashion_victim83 píše:
@bramburka81 asi jo, ale me se lip vyjadřuje takhle, tutu nunu mi neni blízké, protoze jsem za ty roky přišla na to, ze na lidi platí drsná pravda a zadne balamuceni, jako bez kecu.
Tady jde spíše o respekt k ostatním
. Chápu, že tě pohoršuje, když někomu lezou kalhotky nebo ukazuje celé půlky na okolí, to se mi též nelíbí. Ale hodnotit, jaký kdo má styl, a že chodí v pohorkách po městě, to je prostě povrchní.
@fashion_victim83 Tak to ja nemam problem s rukavy, ale s telem. Pietro Fillipi mam vyzkousene na saka, to je v pohode, ale kosile take nema dostatecne dlouhe. ![]()
@fashion_victim83 píše:
@Mirka Dušínovája jsem vcelku rada, kdyz se podívám na moje staré fotky, ze moje mamka na nich vypada jak žena (v létě saty, v zimě kabát a kozacky) a to musela taky obstarat dve děcka, nakupy, auto tehdy byla vzácnost a vubec sehnat něco (nebo usit) na sebe byl kumst. Kazdopadne na fotkách jde snadno rozlišit jako matka deti.Pred hodinou jsem videla sraz tri mých spoluzacek ve městě (na fcb) a pokud by sis nepriblizila obličeje, tak si regulérně myslíš, ze u kocarku stoji tri chlapi z Horské sluzby. A to venku neni ani žádný zvláštní necas, ani si nemyslím, ze by na Brno byly potřeba v květnu pohorky, ale to je fuk.Dve z nich uz ani nemaji muze, protoze jim nejspíš uz dávno prestali připadat jako ženy-a to popisuju jen vzhled jejich obleceni, k postavam, vlasum apod se vyjadřovat nebudu.
No tak vidíš, sama píšeš, že oblečení nebylo, třeba by mamka zvolila také něco funkčnějšího, než tesil či jak se tak hrůza jmenovala. A nebo třeba taky ne, protože by jí to nesedělo stejně jako tobě. Ale přijde mi zcestný argumentovat ve smyslu, že to ve městě není upotřebitelný.
@fashion_victim83 Jeste jeden dotaz, asi dost prihlouply, ale na tom wooxu, v cem jsou ty tabulky velikosti? Predpokladala jsem, ze v palcich, ale to se mne nezda, to bu bylo hrozne velke. A v centimetrech asi take tezko.
@fashion_victim83 Aha, uz chapu, az ted ctu, ze je to merene slozene, proste ne obvod. Jinak mne prislo 66 cm pres boky trochu divne. Tak ted uz je to jasne, dekuji.
@fashion_victim83 já třeba na hřiště chodím v teplákách, protože když zrovna nedozoruju na lavičce, tak se válím v trávě a písku
mám teda to štěstí, že máme hřiště 10 metrů za bytovkou, dál bych v teplákách nešla
ovšem přijít tam zrovna ty, tak si o mně myslíš, že jsem šmudla a ještě mě tu pomluvíš
![]()
@fashion_victim83 píše:
To jsem se schválně musela podívat a lichotivy střih teda nema. Podivejte se na softshell kabáty od Woox, to je lichotivy střih a pomerne cesta, jak ve „sportovním“ materialu vypadat mestsky.
No, s ditetem na zadech ci brise samozrejme neni lichotiva ani trosku
Bez ditete jsem ji na cloveku bohuzel nikde nafocenou nenasla. Woox znam, je to strihove podobne - hezky dlouhe a v pase projmute, takove ty bundokabatky teda, jejich bundy jsou na me moc kratke, ale to uz je opravdu vic mestske. Ale ja softshellku do mesta nosim dost minimalne, to uz musi lit jako z konve a do toho fucet vitr, co by mi odnesl destnik. Nosim spis do prirody, pri zdolavani hor ten sportovnejsi styl ocenim vic. Jinak vysoka nejsem ani trochu a hubena… spis „tak akorat“.
@Hoa Mai no, s ditetem fakt moc sexy neni, to je holt fakt
Ja prave tu delku ocenuju, u sportovni bundy se mi libi, ze mi netahne na zada, flisovou mikinu nevlastnim, takze drhnuti neposoudim… ale pri jeji koupi jsem mela predstavu, ze az odnosim, tak prodam, no a nakonec se v ni citim skvele. Kdyby ji zacali sit bez toho zipu na zadech (pri delsim sezeni tlaci), sla bych do ni zfleku znovu.
No, evidentne holt kazda figura oceni jiny strih…
@fashion_victim83 Právěže na první pohled nehodnotím. Třeba zrovna ta paní v pohorkách a softshellové bundě je výborná doktorka
. Uvaž sama, že je to povrchní. V ordinaci nepřemýšlíš o tom, v čem doktorka chodí v civilu, budeš k ní milá, protože ti dobře poradí nebo ti vyléčí dítě, ale když ji potkáš na písku v pohorkách, tak na ni budeš koukat skrz prsty?
A btw co takové Američanky, ty chodí v teplácích úplně všude. Tam si každy chodí v čem chce a nikdo se nepohoršuje…
@fashion_victim83 píše:
@cverunka pokud v nich umí behat, tak ať. Porad na ni bude lepsi pohled-mam výhled na hřiště a kvituju momentální skarede počasí, protoze jinak je to přehlídka prdelí-matky v teplakach a bokovkach dřepí u pískoviště a vylézají jim tanga, zaprane bombardaky a bohužel cele řiťě vcetne pulek, no hnus.Kez bych misto toho videla ty vámi opovrhovane komické matky na podpatcich.
No i kdyby v nich běhala nevím jak, bude vypadať směšně. Umění oblékat se je zejména umění odhadnout na jakou příležitost se dané oblečení hodí. Za mě na tom hřišti bude pořád lépe vypadat matka v keckách a triku.
@fashion_victim83 píše:
@Hoa Mai ja mam od wooxu asi tak sedm bund, je ale fakt, ze jsem vysoka a hubena.
Hele a mohla bys mi hodit jeden dva odkazy na bundy/kabáty, co máš a sedí? Já jsem sice menší, ale štíhlá až hubená jsem taky. Věci od nich se mi stylově líbí, ale ten pprvní nezdar mě trochu odradil od nich ještě něco zkoušet. Možná jsem narazila zrovna na nepovedený model/kus, ale to, co jsem si zkoušela, by podle mě nesedlo nikomu.
@ugluk Ale jo, já docela věřím, že ti sedne. Možná to je jen můj osobní pocit, ale já se v ní nějak necítím. Přitom třeba partnerovi se v ní líbím (jenže ten tvrdí, že se mu nejvíc líbím v teplákách
) a chválili mi ji i dva kamarádi (chlapi), aniž by věděli, že to je nosicí bunda, měla jsem ji na sobě bez dítěte. Ale taky ji plánuju donosit. Na nějaké to sbírání hub nebo na běžky se bude hodit. Mám červenou, takže kdybych se ztratila, půjdu v lese nebo ve sněhu pěkně vidět
.