Změna trvalého bydliště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12862
5.2.14 11:29
@blecha72 píše:
změnit řidičák?

Vyměnit, je na něm obec, takže pokud se stěhuje z obce do obce, tak se musí vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66805
5.2.14 11:30

Změnu údajů, které jsou zaznamenány v řidičském průkazu, je držitel povinen oznámit registru řidičů do 5 pracovních dnů ode dne, kdy ke změně došlo (nejlépe po vydání nového občanského průkazu).

Já tam údaj o TP uvedený nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.2.14 11:30

@blecha72 ale máš tam obec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66805
5.2.14 11:32
@mag píše:
Vyměnit, je na něm obec, takže pokud se stěhuje z obce do obce, tak se musí vyměnit.

Mám řidičák vyměněný loni, je na něm uvedeno pouze, kdo ho vydal. Tento údaj se změnou TP nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
5.2.14 11:33

@mag Ok,moc děkuji. A jak to budu mít s dcerkou, musím vyplňovat ten přihlašovací lístek i pro ní? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.2.14 11:34

@blecha72 Takže pod fotkou nemáš uvedené místo pobytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.2.14 11:34
@MichelleA3 píše:
@mag Ok,moc děkuji. A jak to budu mít s dcerkou, musím vyplňovat ten přihlašovací lístek i pro ní? :think:

Tak to si nejsem jistá, uvidíš na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
5.2.14 11:35

Musíš se jít nahlásit na úřad v té vesnici. Pokud je to díra světa, tak do nejbližšího města, do kterého daná vesnice spadá. Dceru nahlásíš, že tam bude bydlet taky a přihlásí ji na stejnou adresu. K nahlášení na úřad potřebuješ smlouvu o domku nebo bytu, kam se budeš stěhovat. Vyřídíš si novou občanku. K nahlášení dcery budeš potřebovat její rodný list. S novou občankou pak půjdeš na sociálku udělat změnu o trv. pobytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
5.2.14 11:37

@mag A jaké doklady s sebou musím mít? TP budu mít v domě, kterého jsem spoluvlastník.
BTW. máš skvělou profilovku, kocour je úžasnej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.2.14 11:38

@MichelleA3 Výpis z KN, měl by stačit informativní z internetu, OP a RL dítěte.
Dík :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66805
5.2.14 11:38
@mag píše:
Tak to si nejsem jistá, uvidíš na místě.
@mag píše:
@blecha72 Takže pod fotkou nemáš uvedené místo pobytu?

Jo, stěhovala jsem se jenom v rámci města, tak jsem to neřešila. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
5.2.14 11:39

Já řidičák zatím neměnila a asi ani nebudu. Údaj o trv. pobytu tam mám starý. Kdyby ho chtěl někdo vidět přiložím občanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66805
5.2.14 11:39
@MichelleA3 píše:
@mag Ok,moc děkuji. A jak to budu mít s dcerkou, musím vyplňovat ten přihlašovací lístek i pro ní? :think:

Ne. Děti mají TP automaticky podle rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
5.2.14 11:40

@MichelleA3 my jsme měnili TP minulý měsíc a nic jsme nevyplňovali. :think: Přišli jsme na magistrát, kde jsme prokázali, že si můžeme dát TP tam kde chceme, dostali jsme papír na kterém byla naše nová adresa (moje a syna) s šli jsme vyřizovat další potřebné. Musíš zajít na zdravotní pojišťovnu, vyměnit občanku, řidičák (teda pokud nemáš nový nebo tam není nějaká změna, já měla starý), na sociálku jsem si volala jestli tam musím nebo stačí poslat změnu emailem, dopis, tak mi prošel email (snad bude vše v pořádku). Jedině v bance mi řekli ať přijdu až s novou občankou, jinak to nemůžu změnit. :roll: Snad jsem na nic nezapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66805
5.2.14 11:41
@MichelleA3 píše:
@mag A jaké doklady s sebou musím mít? TP budu mít v domě, kterého jsem spoluvlastník.
BTW. máš skvělou profilovku, kocour je úžasnej :palec:

Aktuální výpis z KN vám vyjedou na úřadě nebo na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová