Změna trv. bydliště před porodem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101918
13.9.10 14:46

Tak já si pamatuju r.č. celé rodiny a ještě pár kamarádů, kterým čas od času něco vyřizuju… takže pro mě to asi nemá smysl, to ho spíš narychlo ještě nechám zapsat do toho pasu, než to stihnou zrušit, nevíte někdo, do kdy to jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
20.2.16 18:26

Prosím Vás, potřebuji poradit.

Jsem v 32tt a po porodu se s manželem stěhujeme ke tchánům, kde budeme bydlet. Je to cca 100km. Uvažuji, že si nechám změnit trvalé bydliště už teď, dokud jsem v celku. Co vše je k tomu potřeba? Předpokládám, že se to všechno mění v tom místě, kde budu bydlet?
A nejspíš mě pak čeká kolotoč po úřadech, abych všude změnila adresu že? Tím myslím, POVko, paušál, pojišťovna atd…
Plus… 1.3. mám nastoupit na mateřskou. Bylo by dobrý to mít už napsaný na nové adrese nebo na stávající? :think: Děkuji za odpovědi a omlouvám se za hloupý dotaz, ale nikdy jsem tohle neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
20.2.16 18:39

@Vali90 Ke změně trvalého bydliště potřebuješ souhlas vlastníka nemovitosti, ve které má trvalé bydliště být (nebo nájemní smlouvu). A současnou občanku. Pak to musíš všude hlásit. S mateřskou to podle mě nijak nesouvisí.

• Citovat
  • Upravit
12550
20.2.16 20:01

@Vali90 Když už budeš mít pořešenou novou adresu, tak nebudeš muset přemýšlet, kterou adresu napsat na formulář k mateřské. A jinak doporučuju si to všechno oběhat předem, nechat udělat novou občanku, abys to stihla ještě do porodu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová