Změny mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jana voigtova
19.12.11 19:21

a kdyz mam sina a tomu je rok a mesic a deru na nej tech 3800tak to mi zustane nebo jak to je automaticky mi to daly od 9mesicu to snizili

• Citovat
  • Upravit
jana voigtova
19.12.11 19:22
jana voigtova píše:
a kdyz mam sina a tomu je rok a mesic a deru na nej tech 3800tak to mi zustane nebo jak to je automaticky mi to daly od 9mesicu to snizili
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.11 19:52

Zaslechla jsem, že podle nového lzenějak zrychleně čerpat rodičák, je to tak? V současné době mám osmiměsíšní dítě, jsem na dvouleté rodičovské a příští rok bychom se měli opět rozrůst o dalšího člena rodiny..lze nějak zrychleně dočerpat rodičák, nastoupit někdy v červenci na mateřskou apak opět rodičák?

• Citovat
  • Upravit
101644
19.12.11 20:24
Anonymní píše:
Zaslechla jsem, že podle nového lzenějak zrychleně čerpat rodičák, je to tak? V současné době mám osmiměsíšní dítě, jsem na dvouleté rodičovské a příští rok bychom se měli opět rozrůst o dalšího člena rodiny..lze nějak zrychleně dočerpat rodičák, nastoupit někdy v červenci na mateřskou apak opět rodičák?

Dvouletá už nijak zrychlit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
19.12.11 20:37

Co se týká tříleté varianty čerpání rodičovského příspěvku, tak se všude psalo, že se částka sníží, ale počítala jsem, že jen o pár stovek. Všechny kalkulačky na netu mi ukazují, že tříletá varianta bude dělat jen 6111 Kč 8o 8o :zed: Hm, tak to je kruté procitnutí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
19.12.11 20:39

jj,pěkně nám to zkrouhli. už jsem na to také koukala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
19.12.11 20:43

tak já půjdu automaticky na čtyřletou variantu a budu brát rodičák hned po porodu, na otce to budeme moci přepsat až tak na půl roce dítěte, ptorože je OSVČ a nemocenské pojištění platí teprve od listopadu. Tak budu mít těch 76OO a po přepisu těch 6OOO?Jsem už z toho opravdu zmatená a nikdo nic neví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
19.12.11 20:47
Kaczenka píše:
Co se týká tříleté varianty čerpání rodičovského příspěvku, tak se všude psalo, že se částka sníží, ale počítala jsem, že jen o pár stovek. Všechny kalkulačky na netu mi ukazují, že tříletá varianta bude dělat jen 6111 Kč 8o 8o :zed: Hm, tak to je kruté procitnutí :?

Tak nesmíš věřit kalkulačce na netu, ale použít základní kupecké počty a zahrnout do výpočtu do kdy budeš pobírat mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
19.12.11 20:48
cica píše:
tak já půjdu automaticky na čtyřletou variantu a budu brát rodičák hned po porodu, na otce to budeme moci přepsat až tak na půl roce dítěte, ptorože je OSVČ a nemocenské pojištění platí teprve od listopadu. Tak budu mít těch 76OO a po přepisu těch 6OOO?Jsem už z toho opravdu zmatená a nikdo nic neví

A kdy se dítko narodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
19.12.11 20:52
j.a.n.i1 píše:
cica píše:
tak já půjdu automaticky na čtyřletou variantu a budu brát rodičák hned po porodu, na otce to budeme moci přepsat až tak na půl roce dítěte, ptorože je OSVČ a nemocenské pojištění platí teprve od listopadu. Tak budu mít těch 76OO a po přepisu těch 6OOO?Jsem už z toho opravdu zmatená a nikdo nic neví
A kdy se dítko narodí?

v dubnu

a musí si platit těch 270 dní, tak půjdu požádat o přepis až dýl, snad to půjde, kamarádka žádala až někdy na sedmi měsících, ale její přítel byl zaměstnanec a ne OSVĆ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
19.12.11 20:53
j.a.n.i1 píše:
Kaczenka píše:
Co se týká tříleté varianty čerpání rodičovského příspěvku, tak se všude psalo, že se částka sníží, ale počítala jsem, že jen o pár stovek. Všechny kalkulačky na netu mi ukazují, že tříletá varianta bude dělat jen 6111 Kč 8o 8o :zed: Hm, tak to je kruté procitnutí :?
Tak nesmíš věřit kalkulačce na netu, ale použít základní kupecké počty a zahrnout do výpočtu do kdy budeš pobírat mateřskou.

No dle mého je 220000/36 6111,–
:?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
19.12.11 20:58
andrys23 píše:
j.a.n.i1 píše:
Kaczenka píše:
No dle mého je 220000/36 6111,– :?:

a nebylo to myšleno tak, že pobíráš tak cca půl roku mateřskou a až pak teprve rodičák?takže rodičák trvá méně než 36 měsíců :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
19.12.11 21:05
cica píše:
andrys23 píše:
j.a.n.i1 píše:
Kaczenka píše:
No dle mého je 220000/36 6111,– :?:
a nebylo to myšleno tak, že pobíráš tak cca půl roku mateřskou a až pak teprve rodičák?takže rodičák trvá méně než 36 měsíců :?:

Jojo, přesně tak to bylo myšleno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
19.12.11 21:08
cica píše:
j.a.n.i1 píše:
cica píše:
A kdy se dítko narodí?

v dubnu

a musí si platit těch 270 dní, tak půjdu požádat o přepis až dýl, snad to půjde, kamarádka žádala až někdy na sedmi měsících, ale její přítel byl zaměstnanec a ne OSVĆ

Tak to tě zklamu, dřív to šlo, ale podle novely se nárok zjišťuje k datu narození dítěte :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
19.12.11 21:11

jako fakt jo jsi si jista?já právě nevím a oni my to nedokázali zodpovědět ani na sociálce. :cert:
takže si to platí zbytečně a budu pak mít jenom těch 38OO? a kdy jsou třeba nároky na přídavky? to už budu mít dně děti a doted jem nic navíc nebrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí