Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jana voigtova píše:
a kdyz mam sina a tomu je rok a mesic a deru na nej tech 3800tak to mi zustane nebo jak to je automaticky mi to daly od 9mesicu to snizili
Zaslechla jsem, že podle nového lzenějak zrychleně čerpat rodičák, je to tak? V současné době mám osmiměsíšní dítě, jsem na dvouleté rodičovské a příští rok bychom se měli opět rozrůst o dalšího člena rodiny..lze nějak zrychleně dočerpat rodičák, nastoupit někdy v červenci na mateřskou apak opět rodičák?
Anonymní píše:
Zaslechla jsem, že podle nového lzenějak zrychleně čerpat rodičák, je to tak? V současné době mám osmiměsíšní dítě, jsem na dvouleté rodičovské a příští rok bychom se měli opět rozrůst o dalšího člena rodiny..lze nějak zrychleně dočerpat rodičák, nastoupit někdy v červenci na mateřskou apak opět rodičák?
Dvouletá už nijak zrychlit nejde.
Co se týká tříleté varianty čerpání rodičovského příspěvku, tak se všude psalo, že se částka sníží, ale počítala jsem, že jen o pár stovek. Všechny kalkulačky na netu mi ukazují, že tříletá varianta bude dělat jen 6111 Kč
Hm, tak to je kruté procitnutí ![]()
tak já půjdu automaticky na čtyřletou variantu a budu brát rodičák hned po porodu, na otce to budeme moci přepsat až tak na půl roce dítěte, ptorože je OSVČ a nemocenské pojištění platí teprve od listopadu. Tak budu mít těch 76OO a po přepisu těch 6OOO?Jsem už z toho opravdu zmatená a nikdo nic neví
Kaczenka píše:
Co se týká tříleté varianty čerpání rodičovského příspěvku, tak se všude psalo, že se částka sníží, ale počítala jsem, že jen o pár stovek. Všechny kalkulačky na netu mi ukazují, že tříletá varianta bude dělat jen 6111 Kč![]()
![]()
Hm, tak to je kruté procitnutí
Tak nesmíš věřit kalkulačce na netu, ale použít základní kupecké počty a zahrnout do výpočtu do kdy budeš pobírat mateřskou.
cica píše:
tak já půjdu automaticky na čtyřletou variantu a budu brát rodičák hned po porodu, na otce to budeme moci přepsat až tak na půl roce dítěte, ptorože je OSVČ a nemocenské pojištění platí teprve od listopadu. Tak budu mít těch 76OO a po přepisu těch 6OOO?Jsem už z toho opravdu zmatená a nikdo nic neví
A kdy se dítko narodí?
j.a.n.i1 píše:cica píše:A kdy se dítko narodí?
v dubnu
a musí si platit těch 270 dní, tak půjdu požádat o přepis až dýl, snad to půjde, kamarádka žádala až někdy na sedmi měsících, ale její přítel byl zaměstnanec a ne OSVĆ
j.a.n.i1 píše:Kaczenka píše:Tak nesmíš věřit kalkulačce na netu, ale použít základní kupecké počty a zahrnout do výpočtu do kdy budeš pobírat mateřskou.
Co se týká tříleté varianty čerpání rodičovského příspěvku, tak se všude psalo, že se částka sníží, ale počítala jsem, že jen o pár stovek. Všechny kalkulačky na netu mi ukazují, že tříletá varianta bude dělat jen 6111 Kč![]()
![]()
No dle mého je 220000/36 6111,–
![]()
andrys23 píše:j.a.n.i1 píše:No dle mého je 220000/36 6111,–Kaczenka píše:Tak nesmíš věřit kalkulačce na netu, ale použít základní kupecké počty a zahrnout do výpočtu do kdy budeš pobírat mateřskou.
![]()
a nebylo to myšleno tak, že pobíráš tak cca půl roku mateřskou a až pak teprve rodičák?takže rodičák trvá méně než 36 měsíců ![]()
cica píše:andrys23 píše:a nebylo to myšleno tak, že pobíráš tak cca půl roku mateřskou a až pak teprve rodičák?takže rodičák trvá méně než 36 měsícůj.a.n.i1 píše:No dle mého je 220000/36 6111,–Kaczenka píše:Tak nesmíš věřit kalkulačce na netu, ale použít základní kupecké počty a zahrnout do výpočtu do kdy budeš pobírat mateřskou.
![]()
Jojo, přesně tak to bylo myšleno ![]()
cica píše:j.a.n.i1 píše:cica píše:A kdy se dítko narodí?
tak já půjdu automaticky na čtyřletou variantu a budu brát rodičák hned po porodu, na otce to budeme moci přepsat až tak na půl roce dítěte, ptorože je OSVČ a nemocenské pojištění platí teprve od listopadu. Tak budu mít těch 76OO a po přepisu těch 6OOO?Jsem už z toho opravdu zmatená a nikdo nic nevív dubnu
a musí si platit těch 270 dní, tak půjdu požádat o přepis až dýl, snad to půjde, kamarádka žádala až někdy na sedmi měsících, ale její přítel byl zaměstnanec a ne OSVĆ
Tak to tě zklamu, dřív to šlo, ale podle novely se nárok zjišťuje k datu narození dítěte ![]()
jako fakt jo jsi si jista?já právě nevím a oni my to nedokázali zodpovědět ani na sociálce. ![]()
takže si to platí zbytečně a budu pak mít jenom těch 38OO? a kdy jsou třeba nároky na přídavky? to už budu mít dně děti a doted jem nic navíc nebrala
a kdyz mam sina a tomu je rok a mesic a deru na nej tech 3800tak to mi zustane nebo jak to je automaticky mi to daly od 9mesicu to snizili