Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji hezký večer, chtěla bych se zeptat, jak se dají zneužít osobní údaje, např. kdyby měl někdo k dispozici mojí kopii op., pasu, paušální číslo. Myslím i v zahraničí. Děkuji za odpovědi
.
@lassa píše:
Mě ničíale já bych měla někomu svou kopii poslat.
Jo tak
to bych v žádném případě NIKDY nedělala…
@lassa doporucuji neposilat, pokud te osobe plne neduverujes. Velice jednoduse si pak na tebe s temito udaji muze nabrat pujcky u lichvaru.
Ještě mě napadlo přelepit třeba 2 poslední čísla v rodném č. Dotyčnému jde o to abych prokázala opravdu svoji totožnost, svoji kopii pasu mi taky poslal, ale nemůžu vědět, jestli není falešný. ![]()
@lassa A za jakým účelem to máš posílat? Pokud to není tajné. Mě ani nenapadá, kdo tohle může vyžadovat. Snad jen zaměstnavatel, banka,…? ![]()
To bohužel takhle rozepisovat nemohu ale jde hlavně o zahraničí, komunikuji s Pánem z Afriky, jde o dědictví, měli jsme příbuzného, který zemřel, ale nevíme jistě jestli to byl on, prý měl rodinu s kterou zemřel při nehodě a nikoho jiného nemá, ten s kterým komunikujeme skrz překladač je jeho právník, zesnulí udajně náš příbuzný byl velmi movitý. Ale s přítelem vůbec nevíme jak se zachovat. Tchýně potvrdila že příbuzného v zahraničí mámě nebo jsme měli. Už mám guláš z toho aby to nebyl podvod.
Příspěvek upraven 07.11.14 v 18:59
Je to zapeklitá situace
.Na prd komunikovat s někým až z Toga ale co když by jsme měli přijít o velké dědictví? Nikoho jiného příbuzného prý nemůže sehnat.Tak opravdu nevíme jak se zachovat, aby jsme zas neriskovaly něco…:nevim:
@lassa mne podobna zprava prisla uz asi 3× nebo 4× na FB a na mail a radeji jsem na to nikdy nereagovala. Podle me je to podvod. Ted jsem nasla tohle http://finance.idnes.cz/…/viteze.aspx?…