Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
PS: Jen chci ještě dodat, že jsem jim nabídla zaslat kopii jiného průkazu (např. těhotenská průkazka, nebo jen část OP, cokoli - prostě abych dokázala, že to jsem opravdu já). Na to také nikdo nereagoval. A o účet už mi nejde, ten v nejbližší době zruším.
Anonymitu snad vysvětlovat nemusím (i když by to byla dobrá reklama
).
V našem státě bych kopii svého OP neposkytla ani náhodou. Asi neznají zákon na ochranu osobních údajů ![]()
Po mě jí také chtěli aby mi změnili příjmen po sňatku. neposlala jsem! a to co popisuješ mi připadá jako nehorázná drzost! copak aukro může řešit co se stalo na jiném portále? bych jim pohrozila žalobou za pomluvu. a nezapomněla bych dodat že na soudě si tě můžou připodobnit a též si prohlédnout OP
Sice chtějí něco, na co nemají nárok, ale jak chceš prokázat totožnost? Jinak než prostřednictvím občankého průkazu nebo pasu to neprokážeš. Můžeš jim nabídnout, že jim ho přivezeš do sídla společnosti ukázat. Samozřejmě nevím, jaký by to pro tebe znamenal náklad (cestovné).
Já teda spíš nechápu jak aukro může řešit něco co se nastalo na jejich serveru ![]()
A než přes přes doklad totožnosti nezjistí to spíš přes IP adresu, přece emimi to dělá běžně. Zkusila bych se zeptat adminek zda to nejde takto.
@EvaG to asi nejde. přece podat inzerát na prodej může odkudkoliv to nic nedokazuje. navíc když se to nestalo na jejich serveru tak se ani k IP pod kterým by inzerát podaný nedostanou ![]()
To mě nenapadlo. Ale já bych neposílala. Hlavně když neodpovídají na dotazy.
No pokud jim nepošleš OP, tak ti tento účet neodblokují
Takže jim ji posílat nemusíš, ale oni ti nemusí odblokovat účet. Je to jejich server a nejsou povinni tě tam nechat prodávat. Jinak zase to chápu, podvodníci podvádějí na různých serverech, pokud prokážeš, že jsi to neprodala ty, tak ti účet odblokují ![]()
@EvaG píše:
To mě nenapadlo. Ale já bych neposílala. Hlavně když neodpovídají na dotazy.
Oni odpoví, odpověď trvá déle, ale to ji píšou, když je kontaktuje
No pokud to pán spískal a vysvětlili jste si to (mmj máš přece jiný mail, na kterém tě musel kontaktovat), tak co kdyby napsal adminům on, že to byl omyl a ať tě odblokují? Pak by to třeba šlo i bez zaslané kopie OP. Jinak si myslím, že jiná cesta, jak ověřit tvou totožnost, než kopie OP či pasu, není. ![]()
Nevím, jestli bych poslala, snažila bych se nejprve vyřešit situaci přes toho pána, co tě křivě nařkl.
Zkusila bych se domluvit s tím pánem, ať jim dá číslo účtu, na které peníze poslal, to samozřejmě nebude tvoje, tak tě s tím nikdo nemůže spojovat… jako nic ve zlém, ale shodná přezdívka přece neznamená shodná osoba… chápu, že u neobvyklejších přezdívek (nebo přezdívek ze jména) to tak sice vypadá, ale není to přece jisté… to jednání moc nechápu…
To je divné, že by Aukro takto změnilo přístup? Vždycky donekonečna každého obesílali, stěžovala jsem si třeba na neplatiče a než mu zablokovali účet, trvalo to hrozně dlouho… Vždycky mu jen zaslali upozornění…
A na upozornění, že paní podváděla na MMB a prodává i u nich, mi odepsali, že oni ji zablokovat nemohou, když u nich žádné závazky hlášené nemá, pokud je nekontaktují poškození nebo policie. Tak nevím, zdá se mi divné, že by vás jen tak zablokovali na základě toho, že někdo něco napíše… Vždyť i přezdívky se často pletou a opakují…
To byste si měla stěžovat, možná nějaký špatný admin? Kopii OP někdy požadují, při změnách, kdo chce, pošle, kdo nechce, nepošle a třeba si založí raději nový nick, to je na každém… Já bych jim napsala znovu, jiný admin to třeba vyřeší jinak.
Já bych to vůbec neřešila. Nemáš s tím nic společeného, takže bych neposílala vůbec nic a natož OP.At si to pán pořeší sám s pachtelem.
Ahoj holky, zajímá mě váš názor. Ve zkratce. Docela často prodávám přes Aukro a nedávno mi napsal jeden pán, že mu nepřišlo zboží. Ukázalo se, že na jiném portále si někdo „půjčil“ moji přezdívku a prodal telefon, který už neposlal. Ovšem než jsem stihla pánovi napsat, nahlásil mě Aukru a Aukro mi bez jakéhokoliv upozornění zablokovalo účet.
Pánovi jsem vysvětlila, že se jedná o omyl a teď řeším odblokování účtu. Dostalo mě, že mi Aukro ani nedalo vědět, že se něco děje (nechtěli po mě žádné vysvětlení, nenapsali upozornění, že mi blokují účet…). Kdyby mi ten pán nenapsal, tak nevím o co jde. Až když jsem jim napsala o odblokování, tak mi napsali, že vystavuji i jinde a neodesílám zboží a (cituji) „vznikl tedy závazek vůči kupujícímu, za který jste zodpovědná.“
To mě urazilo, tak jsem jim napsala, jestli si to někde prověřovali, když mě hned obviňují ze zodpovědnosti a jestli dotyčný v inzerátu použil i mé jméno či jiné mé údaje.
Na to neodpověděli, ale napsali, že jim mám zaslat kopii občanky (z obou stran), kvůli určení totožnosti. Mám ji poslat přes formulář
, ke kterému mám přidat souhlas se zpracováním údajů. A to je kámen úrazu. Já nehodlám posílat přes internet kopii dokladu jako je OP, navíc přes formulář (tudíž ani nevím komu ji posílám).
A teď otázky pro vás
. Mají vůbec právo po mě chtít kopii OP(nedá se pak nějak zneužít?)? Poslaly byste jim ji?