Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S ní si děti zatím nedělej, pokud to nebudete řešit, tak to nebude mít budoucnost.
@Blondynka01 Ano snazim se..nechci ji vsak nutit.. kdysi se prave lecila.. nedelalo ji to dobre tenkrat porad plakala a nevedela duvod.. potom s lecbou prestala bohuzel i na me doporuceni [tenkrat jsem nevedel ] a do pul roka si vzpomela a vse toto vyplavalo..
@Mgree Samozrejme deti ani jeden z nas uz neplanuje… zas tak hloupy uplne nejsem
Tak snad po ní nechceš, aby zapomněla? To nelze. Co by udělat měla - utnout definitivně kontakt s matkou.
@JanaDaR ano mas pravdu to jsem po ni nikdy nechtel naopak vzdy jsem chtel aby si vzpomela protoze ji to muze posunout..Nic bych si opravdu nepral vic aby ji dostala ze sveho zivota bylo tam i mnohem vic veci o cem radeji vubec psat nebudu.. Nicmene kdykoliv tam prijedem tak jako kdyby nani pusobilo nejaky kouzlo proste.. nemluve o tom ze tam porad chce jezdit.
Jedna vec je komplexni posttraumaticka stresova porucha, druha vec je nasili, ktere vuci tobe uziva. To by sis nemel nechat libit.
Tohle je na dlouhodobou léčbu. Při nejlepším u psychoterapeuta. Psychiatři většinou lidi naládují léky a tím to hasne. S tímto se musí pracovat, mluvit o tom…
Proč se necháš mlátit? Bereš to jako nějakou její formu terapie? Není lepší koupit jí boxovací pytel a říct, že ještě jednou na tebe šáhne, tak už jí zbyde jen ten pytel?
Jako chápu posttraumatickou zátěž, ale toto není cesta.
@bigl Jde o to ze ji znam fakt dlouho takova nebyla… Chapu proto o tom nemluvim s kamarady rekli by mi to same… Jenomze vy netusite jak hrozne veci ma ve skutocnosti za sebou proste jen si preji aby se reozpadla ona kdyz to bude na muj ukor tak ok.. ja sem silny a zvladnu to… vim ze nemuze byt agresivni a ona taky proto se potom vzdy omlouva…
@meduzka23 dlouho sem mel takovy nazor nicmene myslim ze bez leciv to asi nepujde.. Nejde jen o to ze byla od sesti do deseti zneuzivana sexualne ale i to ze ten abuse pokracoval az do dvaceti kdy ji matka tyrala psychicky na uplne jiny urovni podlosti…
To, že jako dítě musela mít sex s nevlastním otcem a její matce to nevadilo?
@Anonymní píše:
@meduzka23 dlouho sem mel takovy nazor nicmene myslim ze bez leciv to asi nepujde.. Nejde jen o to ze byla od sesti do deseti zneuzivana sexualne ale i to ze ten abuse pokracoval az do dvaceti kdy ji matka tyrala psychicky na uplne jiny urovni podlosti…
Já tomu rozumím, v takových případech je tedy nejlepší být v rukou psychiatra i terapeuta.
Dobrý den, mám jistý problém a pokud sem nepatří tak jsme na tom hodně špatně jelikož je toto častější a častější… Moje snoubenka zažila neskutečně špatné děctví byla zneužívaná svým nevlastním otcem který je dnes už mrtví, učastnila se toho i její matka která stále žije a jezdíme za ní na návštevu. Jejich vztah připomíná spíše stockholmský syndrom její matka je velmi pravděpodobně psychopat který má patologickou funkci empatie. pokaždé jí psychycky vydírá a manipuluje. Moje snoubenka se mi svěřila o tom všem po asi třech letech a to jsem si ji ptal predtim. Od te doby to s ni je velmi tezke. Ma agresivni stavy a dokonce me zacala misty mlatit. Vždy jsem jí chápal a tak se prostě nechám zbít. Vidim na ní jak je zníčená tím vším a nevím co si počít. před tím jsme i planovali deti ted uz ne. Jsem z toho hrozne zoufalí jelikoz ji nedokazu pomoct nechci ji opustit. nechci ji v tom nechat. Mám nějake penize a tak zvazuji ze bychom odjeli pryc ale co kdyz tam se problemi prohloubi… Dekuji za precteni