Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky,
moc prosím o uklidnění. Pátý den beru Zoloft a cítím se hrozně, nejraději bych vybuchla, mám úzkosti a potřebuji vědět, že to přejde a hlavně kdy. Zoloft jsem začala brát kvůli rozpadu manželství, vůbec to nezvládám, přepadají mě panické úzkosti, že to nezvládnu. Hlava mi pořád šrotuje a nevim, jak to zastavit. Kdo to bere/bral, jak jste na tom, ty úzkosti úplně odezní?
Moc děkuji
Holka vydrž!! AD mají dlouhý nájezd. Ze začátku se stav může zhoršit. Vydrž 3 týdny. Bude lépe ![]()
Chvilku to trvalo, pár týdnů. Jak je to se spánkem? Je potřeba, aby si hlava odpočala alespoň ve spánku. Já k Zoloftu brala Trittico, třeba by ale pomohl i bylinkový čaj, cvičení. Držím palce. ![]()
Holky a ty úzkosti pak odezní nebo jak to pak budu vnímat/cítit? Spánek nic moc, dostala jsem ještě Lexaurin, ale bojím se ho brát.
Chci začít chodit i k psychologovi, ale termín jsou až za dlouho.
@Sára126 neboj se Lexaurinu. Je sice navykový, ale když si ho dáš jen občas.. zas tak rychle závislost nevzniká… jak ti ho nadávkoval lékař? Učinek AD bývá pozvolný.. najednou si budeš uvedomovat, že je ti líp a líp
Já jsem si řekla, že, když bude nejhůř (uzkost na hrudi), tak si ho vemu, ale brala jsem si max 1 denně. Teď mi došla krabička po 5 letech ![]()
@Dailý
V úzkosti si mám vzít 0.5 tabletky, ale bojím se, že nebudu moct fungovat. Každý den jezdím do práce autem a nevím, co to semnou udělá a hlavně mám 12 letou dceru, která už tak vidí, že se ji hroutí máma.
Nenenene, nevidí, že se hroutí máma. Vidí, že má máma problém, ale vidí, že je máma bojovnice a šla požádat o pomoc. To je super přece, učit dceru, že ať je problém jakýkoliv, tak se správné si jít nechat pomoci, ne? ![]()
Ahoj,
ja zacinala na Asentre rano a Trittico na noc, pak presla na Brintellix, protoze Asentra ze me udelala frigidu.
Nicmene najezd byl asi 14 dni, kdy jsem citila zhorseni priznaku…
Pak se to zaclo lepsit a ted mam uzkost tak jednou za dva mesice. Uzkosti se nezbavis uplne, ale vyrazne se snizi jejich cetnost a vaznost prubehu… Drzim palce, at je lepe!
Ja uz jsem medikovana druhy rok a jsem spokojena ![]()
Holky,
moc děkuji za podporu. Už ať se cítím lépe, mám ještě kus před sebou a ještě mě čekájí náročné dny, jak se manžel bude stěhovat. To už po Leuxaurinu asi šáhnu
.
Ahoj, vydrž 🙏. Já jsem poprvé začala brát v lednu 2023 a cca 2 měsíce to bylo fakt peklo, ale pak mi bylo úžasně. Nakonec jsem i letos v květnu vysadila, jenže stavy se vrátily… Dneska beru 12 den, včera poprvé den bez paniky a je mi líp. Poprvé jsem přežívala bez neurolu atd., tentokrát jsem si k tomu nechala napsat Lexaurin, doporučuju si vzít, klidně třeba jen půlku. Ten začátek braní antidepresiv je strašný, ale stojí to za to a pak už bude jen lépe ![]()
Holky,
dnes jsem si vzala poprvé plnou dávku Zoloftu 50 mg a asi po půl hodině přišel šílený stav. Začala jsem se třepat, brečet, měla jsem celkovou křeč v těle a motala se mi hlava, bylo to hrozné, nešlo s tím nic dělat a přestalo to tak za půl hodiny. V tu chvíli jsem si řekla, že už si to nevezme. Tohle jsem u poloviční dávky neměla. Přemýšlím, jestli nebude lepší to brát večer než ráno.
@Sára126 na tohle mi pomáhá vzít si na noc půlku Lexaurinu 🙂 ráno mi pak po prášku není tolik zle.
Jsi dobrá, že vůbec zvládáš chodit do práce. Já jsem vůbec nebyla schopná. Řídit auto cca první měsíc také ne. Pak bylo postupně lépe a lépe, ale jde to pomalu.
@Sára126 vydrž, kočko, vydrž. Jsi dobrá!! Máš tu nás! ![]()
Holky, třeba mi poradíte, začla jsem brát začátkem srpna 5mg a už jsem na 20mg. Beru Cipralex již po několikáté, takže ho znám. Nevím, jestli nástup učinku počítat už od 5 mg, a nebo až od těch 20mg (myslím ty strašné první 3 -4 týdny) ![]()