Zoloft, co se dál děje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.9.24 17:44

V České republice existuje několik krizových center, která poskytují akutní psychiatrickou pomoc. Tato centra nabízejí pomoc lidem, kteří se ocitnou v akutní krizi, jako je například závažná deprese, úzkost, sebevražedné myšlenky nebo jiné psychické problémy.

Zde jsou některá z krizových center:

1. Krizové centrum RIAPS Praha
Adresa: Chelčického 39, Praha 3
Telefon: +420 222 586 768
RIAPS (Regionální institut ambulantních psychosociálních služeb) je jedním z nejznámějších krizových center v ČR. Poskytují akutní psychiatrickou péči a pomoc v krizových situacích.

2. Krizové centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Adresa: Ústavní 91, Praha 8
Telefon: +420 284 016 110
Toto centrum je součástí Psychiatrické nemocnice Bohnice a nabízí nepřetržitou krizovou pomoc pro dospělé.

3. Linka důvěry Centra krizové intervence (CKI) Brno
Telefon: +420 545 245 552
CKI Brno poskytuje telefonickou krizovou pomoc a může nabídnout i osobní konzultace v rámci svých kapacit.

4. Krizové centrum Modré dveře
Adresa: Zásmuky 3, Zásmuky
Telefon: +420 311 233 827
Poskytují krizovou pomoc nejen v oblasti psychiatrie, ale i v rámci sociální práce.

5. Krizové centrum Ostrava
Adresa: Syllabova 19, Ostrava
Telefon: +420 596 618 908
Nabízejí pomoc lidem v akutní psychické krizi.

Pokud se ocitnete v akutní krizi, doporučuji neprodleně kontaktovat některé z těchto center nebo vyhledat nejbližší zdravotnické zařízení poskytující psychiatrickou péči( to jsou ty v těch větších nemocnicích) nevim odkud jsi.

Hledala jsem info na netu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.24 17:55

Nebo mě ještě napadá pohotovost v nejbližší nemocnici, o víkendech maji většinou do 20:00. Nevim odkud jsi, dají ti Apaurin 10 mg ( to je hodně silný benzodiazepam) a to tě uklidní, ja jsem na ní byla několikrát v mezidobí a ihned na začátku úzkosti (panické ataky) kdy mi to začalo než jsem šla k doktorovi pro AD. Pokud v blízkosti bydliště nemáš to krizové centrum. Doporučuji aby tě někdo odvezl spíš, pokud na tu pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
53
1.9.24 18:24

Holky,
moc děkuji za rady a vlídné slova. Vzala jsem si Lexaurin a je mi lépe, už nebrečím, jsem spíše v útlumu. Pořád si říkám, že jsou na tom lidé hůř, tak to přece musím zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
1.9.24 18:49

Tak já ti něco napišu. Já jsem na vozíku, mám skoro 3 letou dceru a rozhodně si nemyslím, že musím vše a vždy zvládnout sama. Je to blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.9.24 19:05
@Dailý píše: Více

Já vím, máš pravdu. Ale vždy jsem si myslela, jak jsem silná, že vše zvládnu a teď mě to u sebe překvapilo, že se v podstatě hroutím. Vidí to dcera, rodina, nechtěla jsem, aby mě tak někdo viděl. Můj problém ale je, že pořád řeším okolí, co si kdo o mně bude myslet. Hodně věci si uvědomuji, jen potřebuji, aby ta hlava začala spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.24 19:21

To je dobře, Lexaurin 1,5 mg pomůže, nemusíš se bát při nejhorším vzít. Když to nebude pravidelně dlouhou dobu, nehrozí závislost.

• Citovat
  • Upravit
53
2.9.24 18:48

Ahoj holky,
tak dnes zatím žádná úzkost :-). Naopak se cítím zvláštně. Asi to už bude nástup AD, protože teď mi nejde vůbec brečet, mám nějaký blok/tlak v hlavě, nevím, jak to popsat.
Praktická doktorka mi předepsala ještě (na můj popud, protože špatně spím) recept na Trittico, který mám brát večer 1/3 tbl.. Říkala, že pokud úzkosti budou i nadále přetrvávat, tak bych měla navštívit psych. ambulanci.
Ještě se zeptám, nevíte jak dlouho mi může předepisovat AD praktická doktorka?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.24 18:54
@Sára126 píše: Více

Ahojky,
No tak vidíš, že je tam pokrok. No může ti předepisovat tak dlouho, jak bude potřeba. Me napsal obvodní rovnou 3 balení a mam taky na spaní AD, také na můj popud. Zatím 12 den. Ve středu jdu na kontrolu a 9. už půjdu normálně do práce. Taky jsem u psychiatra nebyla, ale budu se objednávat k psycholožce.

Tak asi tim myslela, kdyby ti ten Zoloft nezabiral, že by bylo lepší aby tě vyšetřil psychiatr a navrh asi jiné léky. Ale jsem moc ráda, že je ti konečně lépe…jen tak dál.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
529
2.9.24 18:57

@Sára126 juhůůů, začíná to zabírat! :srdce:
Myslím, že je může předepisovat jak dlouho je budeš potřebovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.9.24 08:26

Ahojte holky,
tak se hlásím, že AD již asi zabírají, ale pomáhá mi i občas Lexaurin. Úzkost byla v tomto týdnu celkem silná, ale byla reakcí na extrémní situaci, proto jsem šáhla ještě po Lexaurinu. Za chvíli to bude měsíc, co AD beru a jsem za ně vděčná. Sice nejsou všelék, ale děkuji za ně. V týdnu jsem byla i u psycholožky, což mi taky opravdu pomáhá, ale pořád se ve všem plácám, je mi vše líto, přepadají mě děsivé myšlenky a mám extrémní strach ze samoty.
Jak jste na tom vy? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.24 09:18

Ahojky Sari,
tak to jsem moc ráda. Ja Lexaurin právě vysazuji, jsem na 0,75 mg. Brala jsem ho při všech AD a mezi tím 3 mg asi 6 týdnů. Dnes 16.den Eliceu, na noc mám Mirtazapin. A je to lepší určitě, ale jak říkáš, já když si vzpomenu na bráchu tak mě popadne ten pocit úzkosti, ale už to není panika. Občas se mi sevře krk, ale to je spíš po tom Magnesiu (tablety), což je divný. Tak ho uz radsi neberu a piju Magnezku vodu. Tak plný účinek bude nastupovat až dýl, tak pak budeš v pohodě už… ja vim je to těžký… :kytka: hodně štěstí a ať se daří :)

• Citovat
  • Upravit
53
6.9.24 09:37
@Anonymní píše: Více

Děkuji a tobě, ať je taky lépe a ať se ti daří :hug:.
Nejhorší je, že jsem teď sama doma a ta úzkost zase nastupuje. Asi ji AD trochu blokuje, ale i tak… Do toho ještě pracuji z domova a vůbec se nesoustředím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.24 13:34

Uvidíš, že to bude čím dál lepší. Ono to chce asi ještě nějaký ten týden. Ja taky ještě necítím plný účinek, spíš takový mírný, jako, že už nedovolím úzkosti, aby mě přepadla panika. A fyzické projevy - jako kdyby mo natejkaly uzliny v krku ( hlavně odpo a večer to začíná ustupovat, když tomu nevěnuju pozornost. )Protože vim, že je to jen iluze, že se mi nic nestane. A spíš po tom Tritticu dobře?

• Citovat
  • Upravit
53
6.9.24 13:51
@Anonymní píše: Více

Cítím to podobně jako ty s tou úzkostí. Jinak jsem pořád odolávala Tritticu, ale včera jsem si vzala 1/3 tabletky a musím říct, že jsem usla a nebudila jsem se. Nevím, jestli to byl účinek léku nebo již mé totální vyčerpání, kdy jsem usla. To je ale po dlouhé době, kdy jsem spala pár hodin v kuse. Zkusím ho brát týden v kuse a pak třeba ob den a uvidím, jestli to půjde bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
7.9.24 20:14

Skvělý, že to zabírá. Jsi hvězda, jak to zvládáš. Mě Cipralex už zabral a jsem ok týden. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová