Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dailý nejsem doktor, ale počítala bych od 5mg (i ty v mozku něco dělají). Drž se, ať je brzy lépe ![]()
@Sára126 píše: Více
Lexaurin si vezmi, já měla Neurol, ty první dny a týdny se mi stav zhoršil a ten prášek byl právě na překonání toho, než zaberou antidepresiva. Neboj se toho, já se taky bála, zbytečně, Lexaurin tě uklidní.
@VeseláBobina a vysadila jsi pak v pohodě? Já se snažím třeba nebrat denně, ale uvědomuji si, jak moc by mi to teď pomohlo, ale zároveň se bojím závislosti…
@Míšáneček píše: Víceopravdu se neboj, měla jsem to stejně jako ty, bála jsem se, brala jsem jak mi bylo zle, třeba jeden den ano, druhy taky, třetí ne, pak ano.. a jak se to začalo lepsit, méně a méně, ale třeba před par dny jsem měla velkou paniku a myslela, že skoro “infarkt”, tak jsem si po dlouhé době zase vzala, já mám nejslabší Neurol 0,25
Holky,
tak už mám za sebou 11 dnů, co beru Zoloft a přijde mi, že je mi hůř. Dnes je mi fakt hrozně, pořád se klepu a mám vnitřní neklid a napětí, už nevím, jak to překonat. Hrozně se snažím, ale už nevím, co dělat, aby mi bylo lépe
.
@Sára126 ahoj Sáry, já dnes 17 den a od včerejšího večera bych řekla že je konečně malinko lépe. Jinak se mi projevilo spoustu vedlejších účinků, měla jsem daleko horší úzkosti, miliardu myšlenek, živé sny, deperzonalizaci, ale snažím se to příjmat a říkat si, že bude líp. To zvládneme ![]()
@Míšáneček
Děkuji za podporu, chtěla bych vše přijmout a říct si, že bude lépe, ale zatím to nedokážu. Hlava mi jede na plné obrátky, vůbec nedokážu vypnout a soustředit se na jiné věci. Nedokážu se s nynější situaci srovnat a vůbec s ní bojovat, už to trvá moc dlouho. Pořád jsem AD nechtěla, že to zvládnu, ale teď mě to srazilo na kolena. Vím, že to chce vše čas…
Jsem moc ráda, že píšeš, že ti AD již trochu zabraly, potřebuji to asi slyšet
.
@Sára126 Hlava mi taky pořád jede, mám to stejně, pořád si povídám sama se sebou (v duchu) ale jeden z mých největších strachů je že mluvím nahlas a že si o mě ostatní budou myslet, že jsem blázen 🙈. Usnu jedině u televize, hlava k nezastavení, ale včera to na chvíli odešlo.
Já je brala, pak už mi bylo dobře, tak jsem je v květnu vysadila a začala chodit na terapie a vše to začalo na novo 🙁
@Míšáneček
Tak to je mi líto, že se to vrátilo, ale je důležité, že máme AD, které nám pomohou, abychom to lépe zvládaly. Já se nyní hodně bojím samoty, nesnesu zavřené dveře v místnosti, nemám ráda tmu. Nesnesu mít zapnutou televizi, rádio, vše mi vadí. Jediné, co mi pomáhá je, se procházet. Snažím se krotit úzkosti, ale někdy mám pocit, že pokud trochu polevím, že skončím v blázinci.
Holky,
dnes jsem si vzala poprvé 0.5 lexaurinu, jelikož mám úzkost, paniku a myšlenky, že to ani nechci psát, ale lexaurin mám už 2 hodiny v těle a pořád je vše stejné. Myslíte, že půlka je málo?
Jinak dnes to bude 14. den, kdy beru Zoloft a změna žádná
.
@Sára126 píše: Více
Tak to je hrozné, že po 14 dnech žádné zlepšení. Ja mam Eliceu 10 mg a Mirtazapin 7,5 mg na noc. Atarax při potížích přes den. Lexaurin musím vysadit, brala jsem 3 mg denně 5 týdnů a ted jednou za tři dny 1,5 mg, abych nedostala absťák. Předtím jsem měla Asentru a to bylo peklo, od té doby mám dýchací potíže, vysadila jsem, na ni jsem musela brát Lex 2× 3 mg denně. A nechtěla jsem. Přeju ať ti je brzy lépe.
Už si přijdu fak jak hysterka, která to nedává. Pořád brečím, mám paniku, že to nedám, bojím se samoty, která nastane. Vůbec nedokážu tyto myšlenky ovlivnit, chci je tak dostat z hlavy, ale vůbec se mi to nedaří. Nevím, jestli si vzít další půlku Lexaurinu, ranní půlka vůbec nezabrala.
Vydrž! 14 dní je málo. Zabere to. V mozku hladinka není hned ![]()