Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní: určitě, ale ona i ta psycholožka může pomoc v tom, že třeba poradí kam jít, ale také bych být Sárou řešila dál, je zbytečné se trápit.
Jinak moc děkuji, já jsem taky ráda
![]()
Holky, děkuji moc za starost
.
Vím, že to řešit musím. Dnes opět od odpoledne nic moc, už mě to opravdu nebaví. Proberu to s psycholožkou, jestli mi neporadí nějakého psychiatra, příp., jak mám postupovat dále.
@Sára126 Sari, tak pak dej vědět nějaký nový info, jak to půjde dál… opatruj se
![]()
Ahoj holky, já dnes byla u psychiatra. Změnil mi dávkování léku - rozděleno na ráno a večer plus přidal Lyricu.
@Míšáneček píše: Více
Ahojky, to je určitě dobře a doufám, že ti to pomůže
. Je super, že si takto sledována.
Ja měla jít hned v počátku k psychiatrovi a teď bych měla třeba klid. Můj stav je nic moc, je to opravdu, jak na začátku. Už jsem se i objednala k psychiatrovi, ale termín mám až v půlce října, tak to musím nějak přečkat. Taky jsem uvažovala, jestli nemám zvednout dávku z 50 mg na 75 mg, ale zase se bojím, když nejsem pod dohledem lékaře
.
@Sára126 ahoj Sáry a když je to takto za dlouho, nechceš zkusit nějaké krizové centrum/ akutní ambulanci?
Sama bych asi nezvedala, když už tak bych zavolala praktické nebo zkusila aspoň zavolat někam na tu akutní psychiatrii.
@Sára126 Přesně tak @Míšáneček Určitě se nechceš ještě měsíc trápit. Jsou akutní ambulantní psychiatrické ordinace 24/7 nebo to krizové centrum.
@Sára126 Linka první psychiatrické pomoci (Cesta z krize): 116 123 (nonstop), ZDARMA
(krizová pomoc pro dospělé).
@Sára126 Ty ambulance psychiatrické by měli být 24/7 ve větších nemocnicích, nevím odkud jsi, to by sis musela dohledat sama nebo zavolej na linku důvěry a oni ti vyhledají.
@Míšáneček @Sára126 Ahoj holky, tak dneska jsem měla v práci panickou ataku, zničehonic jsem se začala klepat, nutilo mě to na „velkou“, začala jsem brečet a špatně se mi dýchalo a hlavně jsem se začla bát, že nemám kontrolu nad svým tělem. A to už beru AD 5 týdnů a byla jsem do dneška v pohodě. Jela jsem na pohotovost a doktor si mě tedy poslechnul a říkal, že jsem v pohodě s dechem, že to byla panická ataka. Chtěl mi dát injekci, ale řídila jsem. Řekl mi, že si mám vzít doma Lexaurin. Já ho před 2 týdny vysadila, tak jsem nechtěla. Teď už je to lepší, už jsem v klidu ( zatim bez lexaurinu), ale v práci to bylo hrozný. Nevím co se to stalo, normálně jsem dělala a najednou to přišlo.
@Sára126 Sari, ptala jsem se na tu akutní psychiatrickou ambulanci a doktor mě řekl, že to není pro tyhle případy, že prý je to v případě, že někdo chce spáchat sebevraždu. Tak se omlouvám, že sem tě tam posílala, myslela jsem, že je to prostě pro všechny případy když se jedná o psychiku.
Tak hezký večer
a Sari jak ti je? @Míšáneček Jak je tobě?
Ahoj, to je mi líto, ale ono i na těch AD to takto může být
snad to byla jedna vyjímečná a bude zas lépe
. Může to být čímkoliv - méně jídla, spánku, hormony… Hlavně si odpočiň a ať je zítra lépe. ![]()
Já o dost lepší, ta Lyrica je zázrak. Už jsem byla i na ušním a v mám ekzém na zvukovodech, takže sluch se taky vysvětlil.
@Míšáneček Tak to jsem moc ráda, že Lyrica zabírá. No paráda, že ten sluch vyřešil, ještě, že si tam šla.
Je to možný, přes den jsem byla nějaká hodně unavená a neustále jsem zívala. No je pravda, že jsem to ještě nedostala, minulý měsíc 24 a teď jeste nic. Je to možné. Ja taky doufám, že se to nebude vracet třeba. Opravdu jsem až do teď byla úplně v pohodě.
Jinac jsem za tebe moc šťastná, že se to vyřešilo a ze je lépe…jen tak dál…tak hezký večer
![]()
Tak to je mi moc líto, snad to bylo výjimečné a bude ti už dobře
. Jinak děkuji za info ohledně akutní psych., nejsem na tom tak špatně
. Si opravdu hodná, že si na mě myslela.
Teď jsou 2 dny trochu lepší, ale je to tím, že mám návštěvu.
@Míšáneček super, že ti je lépe, to se tak dobře čte, je to pro všechny naděje, že bude zase dobře
.
@Míšáneček Ahoj, ja to mám stejně s tím pláčem, už nějakou dobu to prostě nejde. Ale stejně si myslim, že by se měla poradit s někým kdo má možnost upravit medikaci, psycholožka nemá lékařské vzdělání. Buďto zvednout dávku na 100 mg nebo když to nepomůže a bude to stejné tak pak vyměnit léky. To může buď psychiatr nebo jakykoliv jiný lékař i na pohovosti v nemocnici. Ale samozřejmě to záleží na Sáře, jak to cítí ona.
Jinak jsem ráda, že ti lépe. Hezký den přeju