Zoloft, co se dál děje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
529
31.8.24 20:08

@Sára126 zlomí se to každým dnem a poznáš to tak, že toto nebude celodenní a nebo to nebude vůbec. Zatím není ani malinko lépe?
Já mám teď zas propad, i paniky, ale furt už to není 24/7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
31.8.24 20:52

@Míšáneček
Bohužel dnes je to horší než včera. Ale je to i tím, že je víkend. Moc se snažím, ale ne vždy to ovládnu. Když nejsem 100% zaměstnaná, tak je to horší.
Moc všem děkuji za podporu, těším se, až vám napíši, že Zoloft zabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.24 21:08
@Sára126 píše: Více

A můžu se zeptat, proč ti byl napsán zrovna Zoloft? První volbou na úzkosti je escilopram, který je většinou lépe snesitelný a dříve zabírá. Opravdu te obdivuji, ja jsem na sertralinu vydržela 4 dny a dál to nešlo… nevím proč mi ho doktor napsal, většinou se dává na širší spektrum jako posttraumatická stresová porucha a tak…je to hodne silné antidepresivum dle mé zkušenosti i těch 25 mg.

• Citovat
  • Upravit
53
31.8.24 21:18
@Anonymní píše: Více

Napsala mi ho praktická doktorka a mám 50 mg. Snad brzy zabere, tak jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.24 21:18

Ségra (zdravotní sestra) když viděla, že mi doktor napsal Asentru tak jenom tak koukala a říkala no nevím no, mela jsi vydržet s tou Eliceou. Tady není jistý, ze to zabere na panické poruchy. No a teď mam znovu Eliceu a snáším to už lip než poprvé. Samozřejmě ze mam odpoledne úzkosti, ale jen z pomyšlení na to ze tu brácha už prostě s námi není a je mi smutno a stýská se mi, ale na druhou stranu si říkám, že tím vlastně vyřešil všechny svoje problémy a že mu je teď lépe.

Jinak nechci ti nijak zrazovat Zoloft nebo tak nevím jakou mas diagnózu a tak…jen píšu svůj názor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.24 21:22
@Sára126 píše: Více

Tak ja doufam ze ti zabere no…vim je to boj, úplně s tebou soucítím. :hug:

• Citovat
  • Upravit
9189
31.8.24 21:32

Já brala Zoloft 300 mg denně (začínala jsem rovnou na 100 mg, což by se normálně nemělo, ale u mě doktoři ví, že snesu většinou vysoké dávky) a přišel mi v pohodě (jakože NÚ žádné), ale ani mi nepomohl. Já naopak co mám zkušenost, tak lidé lépe snášejí Zoloft a může si i v těhotenství (což tedy možná už ten escitalopram taky), ale i při kojení. Ale escitalopram se taky často píše, kamarádka lékárnice mi říkala, že u nich v lékárně ze všech AD nejvíce lidé vyzvedají právě sertralin (Zoloft…) a escitalopram (Elicea…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
31.8.24 21:35
@Lollitka píše: Více

Ale zas pokud někdo AD špatně snáší, tak escitalopram má výhodu, že existuje i v kapičkách a dá se opravdu titrovat velmi postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
1.9.24 08:56

@Sára126 mám to stejně, taky musím furt něco dělat + ideálně nebýt sama.
A neboj, to už brzy přijde :hug:
Možná bych se i praktické doktorky zeptala, jestli nebude potřeba navýšit, já brala 50 týden a pak jsem šla na 100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
1.9.24 09:41

Zkus si také najít psychiatra. Té medikaci rozumí přeci jen lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.9.24 15:28

Holky,
zítra budu volat určitě praktické doktorce, protože od rána totál propad, nejsem schopna komunikace bez pláče. Už se za sebe stydím, nikdo to nechápe, co jako už semnou je. Pořád dělej to nebo ono, jak se mohu tak hroutit, ale sakra, jak to mám ovlivnit, když to zatím nejde, ač moc chci. Jedině vy tady víte o čem to je a chápete :hug:, co asi prožívám, co je úzkost, panika a vše kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
1.9.24 15:54

Ještě mě napadá, jestli by nestálo za to, požádat doktorku o výměnu léku a zkusit ten escitalopram. Já mám výbornou zkušenost s Cipralexem. Ale neznám tvůj stav. Jen mám zkušenost, že jsem brala na úzkost Asentru (sertralin) a tenkrát nic moc účinek. Změnily jsme právě na Cipralex. Každopádně opravdu doporučuji najít psychiatra, aby se v hlavě nenadělala zbytečně paseka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.24 16:40
@Dailý píše: Více

Můžu potvrdit. Taky jsem brala Asentru 25 mg sice jenom pár dní, ale ta Elicea nebo Cipralex je opravdu snesitelnější než sertralin. Já měla Eliceu 5 mg - 10 mg, pak 14 dni nic pak Asentru 25 mg pak 14 dni nic a teď Eliceu už rovnou 10 mg a k tomu Mirtazapin 7,5 mg na spaní (kvůli špatnému spánku). Nevím zda nejdřív nebudeš pomalu vysazovat ten Zoloft, pokud ti doktorka nabídne ten Escilopram nebo jiný druh AD. Hodně štěstí :kytka: tohle mi už nepřijde normální, že 20 den a ani trochu zlepšení, to je divný opravdu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.24 16:50

Taky to řeším s obvodním a on mě ujišťoval, že Asentra je nejlepší pro mě, předtím zase na začátku, že ta Elicea je nejslabší a že má s ní dobré výsledky. Ja mu prostě řekla, že Asentru už nikdy, že to by to nejhorší, co jsem zažila, ať mě dá radši znovu Eliceu, že to bylo snesitelnější a k tomu, že mám špatný spánek ať mi napíše ještě Mirtazapin. Že spím 3 hodiny denně. A sedla me ta Elicea tentokrát lépe, když lip spím. Ale může v tom být více faktorů samozřejmě.

O5 nevim co máš za diagnózu, takže pouze moie zkušenost. Ale možná by stálo zajít na psychiatrickou ambulanci a nechat si napsat na míru no. Myslím ze ve větších nemocnicích jsou 24/7. U nas v Liberci teda jo.

• Citovat
  • Upravit
75
1.9.24 17:32

Jestli je ti opravdu takhle, na tvém místě bych navštívila krizové centrum. Je potřeba, aby tě někdo kvalitně zhodnotil a nastavil správnou léčbu. Čím dřív to bude, tím dříve se budeš cítit jako dřív. Vybaví tě léky, než si najdeš psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová