Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Míšáneček jo a ještě jsem měla takový jak to popsat, takový zatemnění, ze jsem jen čuměla do blba. Ja nevim ja to mam různý. Ted ty ataky na tom Zoloft jsou jiny než byly predtim. Ja to nechapu. Ja mam tolik příznaku ze nikdy nevim co je co a to me děsí. Ze jednou to fakt neco bude a ja to uz nepoznám
@Anonymní píše: Více
Ahoj, mohu se zeptat na jaké dávce Zoloftu si nyní? A kdy ti zabral úplně? Já beru 50 mg, 9. týden, ale opravdu změnu nepociťuji. Jinak nějaké příznaky mám stejné. I to „zatmění“ koukání do blba, už mě na to upozornilo okolí. Někdy je mi fakt hloupé, že si některé věci ani nepamatuji nebo že opravdu, ne úmyslně, nevnímám, když mi někdo něco řekne. V noci je to taky nic moc, já se budím pravidelně mezi 2 až 3 ráno, pokud si vezmu Trittico, tak se většinou budím mezi 5 až 6.
@Sára126 Ahoj Sari, tak tohleto buzení jsem měla před antidepresivy, přesně taky ve 2,3 ráno s úzkostí a atakou. Urovnal to pak ten Mirtazapin na spaní.
Osobně jseš dobrá, že to takhle vydržíš, protože já bych se už z toho zbláznila. Samozřejmě ti může zvýšení pomoct, ale pokud by ani zvýšení nepomohlo, pak je nutná změna.
Doufám, že trefis na dobrého psychiatra.
Drž se ![]()
@Sára126 ted jsem zůstala na te 100mg. Mohla jsem jakž takž fungovat po třech měsících. To muzu říct ze uz mi bylo dá se říct dobre. Uplne dobre to je až ted cca rok po. Ale vrací se to a někdy sáhnu po lexaurinu no
Jo a ještě jsem si vzpomněla… potila jsem se po tom jako prase a i ted více než před tím. Taky jsem se nemohla soustředit. A co je uplne nejhorší je to, ze me to sexuálně dost utlumilo ten Zoloft. Premyslela jsem ze to změním ale už nemam sílu na to tim procházet znovu a trpět další minimálně půlrok a stejne nevim jestli se to zlepši.
@Sára126 jo a to buzeni mi říkal doktor ze to je tim, ze tvoje tělo v noci zkouší každý tvůj orgán jestli dobře funguje. A srdce zkouší tak ze to začne více bušit a my jak jsme na to citlivý tak se vzbudíme a mame ataku. Tak proto je to vždy ve stejný čas. Ja to mela vždy v ty 3 rano. Tohle jsem treba vůbec nevěděla a řekl mi to doktor až na KBT skupině.
No věř mi, že jsem si kolikrát rikala, že už na to nemám, že už nemá cenu tu být, že se z toho fakt zblázním, protože se mi zhroutil celý můj život, moje hodnoty, cíle, sny, vše na čem jsem roky pracovala a budovala, tak už není. Jediné, co mě každý den drží, je moje dítě, pro které musím být zdravá a musím fungovat.
Věřím, že taky časem napíši, že je mi lépe, když to zvládáte vy, tak já taky
.
Nevím, co ti tvůj stav způsobil, ale je to celkem drsné, že až po roce je ti úplně dobře. Každopádně je super, že ti je fajn
.
Ahoj,
Já přešla ze sertralinu na escitalopram ( 14 denní pauza) a průběh jsem měla o 1000% lepší. ( pouze průjem a to co jsem už měla). Naopak ten sertralin mě ty původní příznaky ještě zhoršil a objevily se nové, které jsem neměla předtím vůbec.
Není pravidlem, že změna antidepresiv je odznova. Zvlášť když je to po krátké době. Ano, pokud vysadis jedny, je tam dlouhá pauza, tak pak když nasadis znovu, tak ano.
Ale nemám s tím zkušenost, beru letos poprvé antidepresiva a netrpím tím chronicky, ale konkrétní událostí. U každého je to jinak.
Já taky beru poprvé AD, je to taky konkrétní situaci, tak doufám, že mi změna AD pomůže. Mám to v podstatě podobné.
@Andrea2610 píše: Více
Ahoj,
jestli se můžu zeptat z čeho na co si přešla? Já úzkosti od 6 července po sebevraždě v rodině. Mě escitalopram zabral docela rychle ( od 3 týdne), teď jsem měla akorát jeden den zvýšenou úzkost ( pláč, třes a chození na velkou ) před MS, z toho nejhoršího, co jsem prožívala jsem venku. Bylo to šílený. Beru 6 týdnů a 1 den přesně. Začla jsem i to co se stalo vnímat jinak a už se mi ani nezdají sny ( o tom) a nebrečím v nich.
Rozumím. Já si taky změnu AD nedokážu představit. I přestože mi nefungují jako tenkrát a mám nějaké nežádoucí účinky, to peklo co to bylo na začátku už znovu nedám. A můžu se ještě zeptat jak jsi to měla s dávkováním?
Jinak mi to docela dává naději, že ti to trvalo 3 měsíce, já beru teprve 2 měsíce.
@Míšáneček jelikož mam sileny reakce nedriv to bylo 25mg týden pak 50mg pak 75mg a pak pomalu 100mg cca měsíc mi to takhle navyšovali. Do toho lexaurin dvakrát denně a postupně jsem ho vysazovala taky do toho měsíce. Ted si ho vezmu když je to nutné jinak nee.
Ja to měla stejně. Vydržela jsem jen na těch 25 mg a pak jsem vysadila. Musela jsem taky brát 2× denně 3 mg Lexaurin a to mě před Asentrou stačilo jen 1× 3 mg denně. Potom 14 dní pauza a pak Eliceu rovnou 10 mg, na ní jsem měla jen průjem a za 3 týdny jsem měla zlepšení a potom se to zlepšilo ještě víc do měsíce, Lexaurin jsem vysazovala 3 týdny a teď ho už nepotřebuju. Nevzala jsem si ho ani před tou MS.
Osobně bych to takhle dlouho nevydržela, bylo to šílený, jste opravdu dobrý, že to dáváte i když tam neni zlepšení nebo minimální.
Hodně štěstí holky a mějte se krásně ![]()
Anonymní: tak u mě zlepšení je, ale pořád to není to ono. Ale tím, že už mám to nejhorší za sebou, tak nechci měnit AD a začínat znovu. Vím, že by třeba jiné pomohly více, ale začínat zase od znova, to teď nezvládnu ![]()
@Míšáneček nestřídala jsem nic protože si to neumím představit, predtim jsme mela fevarin pak mi postupně dávali po mini dávkách Zoloft a navyšovali jsme to po pulce z 50 nebo ještě menší, jsem na to citlivá a bylo mi špatně.
Takze příznaky jo
Strašný návaly horka
Silenej vnitřní tres a nervozita
Strašný ataky
Bušení srdce
Navaly štěstí a smíchu
Průjem
Tlak v hlavě
A zbytek si nepamatuji, můj mozek to vytěsnil
Brala jsem ho ráno a přesně kolem 11 dopo to začalo působit a měla jsem ty návaly horka a strasnyho štěstí a smíchu. To trvalo treba hodinu a pak to šlo dolu. V noci jsem měla ataky. Klasika u mě ve 3 ráno a špatně jsem spala. Ale to bylo jedno s druhým s atakama jako takovýma.