Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stane se ještě takových nehod.. Buď v klidu, a vůbec nebrec..segra je hloupá bez oznámení dovede holku a ty se starej? Pochopitelně ti je blbe stalo se stalo. Pokud neteř není nějak extra popalena nebo něco tak bych se omluvila a tím to končí.. Příště ať si ji vezme sebou.
To je asi starsi sestra? A ma jenom jedno dite asi? Neberte to blizko k srdci - kdyz porodite, tak uz zvracet nebudete a bude to dobre:). U Vas to je spis o tom vztahu mezi Vami a sestrou - nemela by tak reagovat, vzdyt male se nic strasneho nestalo a je jasny, ze mamince se hned pobezi stezovat, i kdyz uz to neboli. Jinak sestra by mela brat ohled na to, ze jste tehotna a ze se Vam obcas udela spatne. Myslim si, ze urcite budete dobra mama
.
Je mi to líto ale tohle se prostě stává. Sestra se měla ozvat. Netrap se tím. Tohle se prostě stává.
Takové věci se bohužel stávají. Předpokládám, že neteř z toho vyvázla dle popisu s minimální ujmou, tak bych se tím netrapila. Přístup tvoji sestry je ale příšerný.
@Anonymní píše:
Ahoj stala se takova blba vec. Jsem tehotna a od nevidim do nevidim trpim nevolnosti a napln dne je vetsinou hlava ve wc, kor ted jeste v tom teple je to horsi. Pred obedem mi segra bez domluveni hodila neterinku at ji na dve hodiny pohlidam, ze jde na ockovani. Mela jsem na plotne zaklad na omacku, ale udelalo se mi zle a letela jsem opet do koupelky. Slysim ranu a pribehnu s rucnikem u pusy a neterinka na sebe prevrhla hrnec s cibulkou, spustila silenej virval, ja se chvili nemohla ani hnout, pak jsem priskocila, smetla z ni cibuli a oddechla jsem si, mela jen trosku zarudlou ruku a spinava. Sly jsme si hrat. Ale pak prisla segra a neterinka hroznej rev, ze jsem ji udelala bebi a ze teta je zla. Segra mne sjela jak malyho jardu, ze jsem ji zranila dite a ze jsem to prehnala, ze nemam co odpoledne co zvracet, ze jsem herecka, neschopna a ze nezavidi tomu malemu co nosim, komu se narodi. Hrozne mne to ranilo a ja ted dve hodiny brecim a je mi strasne…a pripadam si hrozne neschopna a je mi to moc lito.
Sestra reagovala nepřiměřeně a bez domluvy Ti neměla dceru vůbec vodit, to od ní bylo hodně mimo.
Nicméně Ty na věci neseš úplně stejný díl viny - jestliže se necítíš zdravotně dobře, nemůžeš přijmout na hlídání cizi dítě, i kdybys před nimi měla zabouchnout dveře.
Poděkuj všem svatým, že se nestalo nic horšího, a ber to jako poučení do budoucna… je nejvyšší čas naučit se říkat NE ![]()
@Viki89 ano je mezi nama 14 let rozdil… uz od detsvi jsem ja byla koste a ona ta znala sveta. Ma starsiho kloucka ale dcerka je vymodlena a treti se jim uz 6 let nedari.. o to vic ji vzalo, ze nam se zadarilo temer hned
mala se spis jen lekla ale tim nechci nic ospravedlnit, ale ted se mi honi hlavou myslenky jak zvladnu svoje kdyz nezvladnu temer 7letou a jeste to dostanu tak uprimne primo do oci bez servirek
![]()
Sestra ti jí sice dovezla bez domluvy, ale ty jsi to přijala a převzala tak za holčičku zodpovědnost. Děkuj bohu, že si to nezvrhla na obličej. Za chvíli budeš máma a takové věci jako rozpálený tuk v dosahu malého dítěte prostě nechat nesmíš i kdyby ti bylo blbě sebevíc. A ne, opravdu se tohle nestává pomalu běžně, jak tě tu některé uklidňují
dobře to dopadlo a ty se z toho pouč.
V prvnim tehotenstvi jsem mela vecerni nevolnosti. Sestra mozna mela stesti, ze ji to minulo uplne. Bez domluvy predat dite na hlidani neni vubec rozumne. Pro tebe do budoucna - zvykni si varit na zadnich plotynkach a existuji i zabrany kolem sporaku ![]()
@Anonymní píše:
@Viki89 ano je mezi nama 14 let rozdil… uz od detsvi jsem ja byla koste a ona ta znala sveta. Ma starsiho kloucka ale dcerka je vymodlena a treti se jim uz 6 let nedari.. o to vic ji vzalo, ze nam se zadarilo temer hnedmala se spis jen lekla ale tim nechci nic ospravedlnit, ale ted se mi honi hlavou myslenky jak zvladnu svoje kdyz nezvladnu temer 7letou a jeste to dostanu tak uprimne primo do oci bez servirek
![]()
No tak temer 7 lete dite by uz mohlo vedet, ze na sporaku jsou horke veci a ze se tam nesaha. Myslela jsem, ze pises max. o 4 letem diteti.
@Anonymní píše:
@Viki89 ano je mezi nama 14 let rozdil… uz od detsvi jsem ja byla koste a ona ta znala sveta. Ma starsiho kloucka ale dcerka je vymodlena a treti se jim uz 6 let nedari.. o to vic ji vzalo, ze nam se zadarilo temer hnedmala se spis jen lekla ale tim nechci nic ospravedlnit, ale ted se mi honi hlavou myslenky jak zvladnu svoje kdyz nezvladnu temer 7letoua jeste to dostanu tak uprimne primo do oci bez servirek
![]()
Hele, ty žádný dítě nemáš, proto si neuvědomuješ, co je pro ně nebezpečný. Nedojde ti, že při vaření musíš dávat hrnce a pánve na zadní plotýnky, stejně jako varnou konvici musíš mít vzadu na lince. Jak tvoje dítě poroste, tak mu budeš dávat všechno z dosahu automaticky.
Buď ráda, že se nic horšího nestalo a neřeš to.
@luci.no píše:
No tak temer 7 lete dite by uz mohlo vedet, ze na sporaku jsou horke veci a ze se tam nesaha. Myslela jsem, ze pises max. o 4 letem diteti.
7 leté už ví, že by se mohlo popálit. Ale matka ji asi nepoučila.
@luci.no píše:
Jakože je to tedy vina té holčičky?
No ja nevím. Ona ti ji dovezla bez oznámení, ale ty si to hlídání přijala. Kdyz je ti tak zle, mela si odmítnout. Kdyz je doma dítě na plotně na dosah se prostě nic nenechává. Mas kliku ze se nejspíš nic vážného nestalo
Ahoj stala se takova blba vec. Jsem tehotna a od nevidim do nevidim trpim nevolnosti a napln dne je vetsinou hlava ve wc, kor ted jeste v tom teple je to horsi. Pred obedem mi segra bez domluveni hodila neterinku at ji na dve hodiny pohlidam, ze jde na ockovani. Mela jsem na plotne zaklad na omacku, ale udelalo se mi zle a letela jsem opet do koupelky. Slysim ranu a pribehnu s rucnikem u pusy a neterinka na sebe prevrhla hrnec s cibulkou, spustila silenej virval, ja se chvili nemohla ani hnout, pak jsem priskocila, smetla z ni cibuli a oddechla jsem si, mela jen trosku zarudlou ruku a spinava. Sly jsme si hrat. Ale pak prisla segra a neterinka hroznej rev, ze jsem ji udelala bebi a ze teta je zla. Segra mne sjela jak malyho jardu, ze jsem ji zranila dite a ze jsem to prehnala, ze nemam co odpoledne co zvracet, ze jsem herecka, neschopna a ze nezavidi tomu malemu co nosim, komu se narodi. Hrozne mne to ranilo a ja ted dve hodiny brecim a je mi strasne…a pripadam si hrozne neschopna a je mi to moc lito.