Zpověď v kostele - mohu ji podstoupit, když nejsem křesťanka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2092
1.8.22 07:14

Jako teoreticky můžeš. Praktický si někde nastuduj a zjisti co je podstatou Svátosti smíření. Není to kabaretní kroužek na vykecani, tak jako u terapeuta. Pokud nejsi duchovně založena a neprojevis u zpovědi především lítost nad svými hříchy a svým jednáním, je zbytečně aby jsi toto postupoval/a. Průběh od vykecaní se jako u psychologa sice tomu vzdálen není, zato podstatou a vyznamem je to na víc než kilometry. Absolutně jiný význam. A když se tu ptáš, tak ty tam máš hodně dne velké mezery a tak neber jako urážku, ale jako holý fakt, z kterého je třeba vycházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
1.8.22 07:21
@krecik.dzungarsky píše:
Nebyl by lepší psycholog nebo terapeut, než jakýkoliv páter hlásící se k jedné z nejvíce zločineckých organizací v historii lidstva?

Ty máš ty v palici taky dobře vymleto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
1.8.22 07:43

Máš pravdu, nenapadlo mě se rozepsat víc. Plánované to skutečně nebylo, spíš šlo o impulsivní jednání, které bylo součástí tehdejšího hledání. A ano, měla jsem si vyhledat modlitby z kancionálu, jak jsi mi právě připomněla a asi týden je odříkávat. Neměla jsem ho doma… Pocit byl velice smíšený, ne negativní. Nešla jsem tam kvůli faráři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
1.8.22 07:44

Máš pravdu, nenapadlo mě se rozepsat víc. Plánované to skutečně nebylo, spíš šlo o impulsivní jednání, které bylo součástí tehdejšího hledání. A ano, měla jsem si vyhledat modlitby z kancionálu, jak jsi mi právě připomněla a asi týden je odříkávat. Neměla jsem ho doma… Pocit byl velice smíšený, ne negativní. Nešla jsem tam kvůli faráři. @TRG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
1.8.22 16:38

Katolíci mají zpověď ofiko jako svatost, ale i když prijdes za evangelickým farářem a reknes mu, ze se chceš vyzpovídat, nebo něco poresit, jistě to s tebou probere :lol: je to součást křesťanské služby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
2.8.22 01:38
@krecik.dzungarsky píše:
Existují i psychologové hlásící se k různým církvím, za mě pořád lepší, než jakýkoliv páter. Ke katolíkům se hlásí například Jeroným Klimeš.

No, tak zrovna Jeroným Klimeš jako příklad psychologa je katastrofa. Je hodně vidět, ale to neznamená, že je dobrý. To, co propagoval na jedné přednášce, to byl děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová