Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
držím rodině pěsti a přeju jim hoodně sil. je mi to moc líto a určitě na Aničku doma myslíme
![]()
Anduli píše:Mišáček píše:Uff, tak aspoň, že tak..No, ale i tak je to síla, tak holka si jen tak odejde přespat ke kamarádovi, nikomu nic neřekne, co rodiče toho kamaráda? Těm to připadlo normální, že u nich spí jedenáctiletá holka?
Tak Terezka už se naštěstí našla http://www.blesk.cz/…o-skoly.htmlJá, když jsem chtěla přespat u kamarádky (bydlela v bytě o 3 patra výš), tak se vždycky domlouvali naši mezi sebou, jestli to někomu nevadí a jestli nad náma bude dohled. Mám pocit, že za takové situace, co se ted řeší, mohou v hodně případech sami rodiče se svým laxním přístupem k dětem.
Už to, že Anička chodila domů takovou cestou, to rodiče nevěděli, kudy chodí ze školy? Já bych teda svoje dítě nenechala chodit samotné nějakými zkratkami lesíkem, to v žádném případě, čímž ale nechci říct, že za Aniččino zmizení si můžou sami rodiče, nevím, jak to v jejich rodině fungovalo, jak byli domluvení a pokud to Anička nějak porušila…
Když ono je to těžký … když si vzpomenu na sebe v 11 letech, tak vím jistě, že tou zkratkou bych chodila taky i přes zákaz rodičů a rozhodně se tím doma nechlubila. Přitom jsem nebyla žádná grázlík, ale nedomýšlela jsem, co se může stát. Asi jako každé dítě …
Troufám si tvrdit, že když jsme byli my děti, byla situace úplně jiná, já si vzpomínám, že jsem sama od třetí třídy jezdila autobusem do školy a ze školy zpátky sama přes celé městečko a máma dorazila domů až večer, neměli jsme telefon pro kontrolu, natož mobil.
A dneska? Mám dcerku ve třetí třídě, do školy ji vodíme, má u ruky mobil.
Já se nesnažím srovnávat „svět“ ve kterém vyrůstají dnešní děti a ve kterém jsme vyrůstali my. Jen si myslím, že děti přemýšlejí stále dost podobně a prostě nedomýšlí co se může stát … to konečně nedokáže ani kdejaký dospělý. Jen si nemyslím, že by rodiče schválně posílali malou Aničku cestou přes takovou oblast… prostě chodila zkratkou, kdo z nás to nikdy neudělal a doma se tím nepochlubila.
Ale rodiče museli mít v povědomí, co jejich dceru může napadnout. Museli přece vědět, které cesty v okolí jsou nebezpečné a dceru na to upozorňovat. Myslím si, že v tomto věku je lež dítěte ještě „prokouknutelná“ a rodič, který se svým dítětem tráví čas, pozná, že jim lže ![]()
Těžko soudit. Nevíme víc, než píší media.
Je to těžké. My jsme jezdili autobusem sami do školy od první třídy - z vesnice do městečka - jezdil nás plný autobus školáků, i do školy jsme šli společně. Starší vždy ty malé děti pohlídali a když se domluvili, nebyl problém pro deváťáka čekat na prvňáka - pokud souhlasil rozvrh.
Ale byla jiná doba, taky nesrovnávám.
tak tady něcohttp://www.novinky.cz/krimi/214466-okolnosti-zmizeni-anicky-nahravaji-utoku-pedofila-vyderac-by-se-ozval.html...... ![]()
Abra píše:
http://www.novinky.cz/…e-ozval.html
No, přesně o tomhle jsem mluvila… ![]()
Jana206, přesně takhle jsem to myslela. Je mi jasné, že rodiče asi Aničku schválně tou cestou neposílali, ale určitě museli vědět, že ta možnost tu je, že se tou cestou někdy může vydat. Já kdybych zjistila, že moje dítě chodí někudy, kam jsem mu výslovně zakázala chodit samotné, tak by pak dostalo takový - u nás se říká „világoš“ nebo „kartáč“
- že by na to nezapomnělo, v tomhle jsem drsná a nekompromisní.
![]()
Ale jak už jsem psala, nevíme, jak to bylo, jak to měli v rodině nastavené a zařízené, poslední, co bych chtěla, je někoho obviňovat, že za tuto situaci(nechci napsat tragédii) může… Ach jo, kdov ví, kde je jí ted konec, chuděrce malé.. ![]()
Hele my vyrustali na stavbe sidliste a prolezali jsme kanaly. Utoku pedofila nezabranis, muzes naucit dite, aby neslo na lakadlo bonbonu, ale nenaucis ho karate, aby se ubranilo, kdyz mu nekdo zacpe pusu a odtahne. A chodit treba o kilometr vic oklikou po rusne ceste - kdo z nas by chodil? ja sama ne. a dite teprve ne.
podle me ani neni moc duvod, utoky jsou ojedinele a neni dobre v sobe ten strach zivit.
Když jsem chodila do první třídy, tj. rok 1997 do školy v pha6 řepích tak tam jeden čas varovaly před pedofilem rodiče nás museli vodit 2 týdny do školy i ze školy a vyzvedávat na podpis… Nějakou holčičku prý obtěžoval, a klukovi nabízel lízátka, ale podrobnosti nevím… Bylo to podle mě za každé doby a stát se to může pravdu kdekoliv komukoliv a kdekoliv ne jen v nějaké zkratce..
Je mi to strašně moc líto, myslím hlavně na aničku aby netrpěla!
Přesně tak, pedofilové byli vždycky a obtěžovali děti i za minulýho režimu, děti jsou děti a budou dělat blbiny i chodit nevhodnýma cestama. Tak snad se Anička najde a bude v pořádku a všechny ostatní hledaný děti taky.
Víte, co mi napadlo, když jsem se o Aničce dozvěděla? Že nedávno pustili toho kreténa, co v novinách má jméno Robin a je to nezletilý vrah 13ti letý Barbory z Kmetiněvsi. jak se kvůli němu podepisuje petice, aby pak nezletilé vrany nepouštěli na svobodu. Já mám doma taky 13ti letou Báru a Kmetiněves není daleko. Nechci hysterčit,ale tohle je fakt chyba. On sice nebyl pedofil, protože v té době byl cca stejně starý jako oběť a je to samozřejmě přitažený za vlasy, jen tím chci říct, že takových hajzlů se určitě pohybuje všude spoustu. Bohužel je z toho kriminálu někdy pustí.
Všechno jste tady napsali, neumím si představit prožívat to, co Aničky rodiče.
Asi před dvanácti lety nebo tak nám maminka jedné holčičky , kterou učila moje mamka, vyprávěla,jak šla s holčičkou nějakou cestou (kudy přesně to už nevypotim), a holčička (školního věku) potřebovala čůrat, tak šla kousek dál na trávu ke křoví. Kolem projíždělo auto, a maminka jen viděla, jak auto zpomaluje… zpomaluje… směrem k dceři, už to bylo divný, vypadalo to že se otevřou dveře, a maminka začla ječet „utíkej utíkej utíkej!!!“ a holka s holym zadkem začala zdrhat směrem od auta, auto zabouchlo a odjelo, prý tam bylo víc lidí. Zkoušela to tehdy hlásit na policii, ale v tom šoku nevěděla ani značku ani typ, jen že to bylo černý auto.
a to teda nechci bejt v žádnym přápadě zajímavá, ale je to fakt pravda. vyprávěla to tehdy dost rozklepaně
Zlatuska píše:
Asi před dvanácti lety nebo tak nám maminka jedné holčičky , kterou učila moje mamka, vyprávěla,jak šla s holčičkou nějakou cestou (kudy přesně to už nevypotim), a holčička (školního věku) potřebovala čůrat, tak šla kousek dál na trávu ke křoví. Kolem projíždělo auto, a maminka jen viděla, jak auto zpomaluje… zpomaluje… směrem k dceři, už to bylo divný, vypadalo to že se otevřou dveře, a maminka začla ječet „utíkej utíkej utíkej!!!“ a holka s holym zadkem začala zdrhat směrem od auta, auto zabouchlo a odjelo, prý tam bylo víc lidí. Zkoušela to tehdy hlásit na policii, ale v tom šoku nevěděla ani značku ani typ, jen že to bylo černý auto.
a to teda nechci bejt v žádnym přápadě zajímavá, ale je to fakt pravda. vyprávěla to tehdy dost rozklepaně
tak nastesti dobra reakce…je to hruza.jinak si myslim ze to bylo take vice lidi a nejen jeden clovek kdo Anicku unesl.Tim ze tam nechali a schovali jeji veci vlastne jen vsechny zmatli..nj stale jen dohady je to strasne ![]()