Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
minimi píše:
ahoj, no zbytečné to určitě je. Mě musela zbrousit z jedné strany 3 i 4, protože mi chyběla 5 a 6 a jen na té 4 by to pry nevydrželo, takže další zub navíc. Plus ještě 7 samozřejmě.
Mila - hodinu a půl? no tak ony pak ještě i ty otisky trvaji nějakou dobu, ale zdá se mi to fakt hodně. Mě dělalA těch 5 zubů naráz a pak ještě otisky obou stran a určitě to netrvalo tak dlouho. Myslím že tak kolem 45 minut asi. Ale tak asi si radši bere rezervu nebo nevím.
já si myslím že to řekla jak píšeš jako rezervu,nemůže si dát dalšího pacienta za 30min když ví že to tak tu hodinu bude dělat(no snad to déle jak těch 45min.nebude trvat)
dneska mě brousila a dělala bílé plomby cca 30min ale hubu sem měla dřevěnou no děs
![]()
holky no ja tedy nevim a ten mustek kdyz mi chybi jeden zub jsou ceny tak cca kolik? chci cely bily zoubek,,ale tomu se rika asi jako ten mustek ze?
Me dnes vytrhla zub .. vubec to nebolelo i jsme se nasmali vsichni tri
2 cervna jdu na tu domluvu ci brousit a co ajak,, pry mi pak rekne jak to je i cenove ,,
Tak podle toho co jsem platila já, by tě ten jeden zub co chybí+dva okolní broušené (dohromady 3 náhradní zuby) celé v keramice-tedy bílé stál zhruba kolem 6-7 tisíc. Ale vůbec nevím jaké ceny a materiál má tvá zubařka. Jako je to investice, ale u mě se jedná o hodně zubů, navíc ve spodní čelisti, tak kdybych otevřela pusu, tak by šel vidět jen samý kov. Vlastně i při normálním mluvení by to šlo vidět a to jsem fakt nechtěla. Navíc počítám, že to vydrží dlouho snad:-)
A ještě ten zub co nahrazují celý stojí míň, než ta část, co musí nasadit na ty zbroušené zuby. Asi s tím je víc práce a musí to 100% sedět.
asi ano moc dekuji,, hlavne at to neboli
ale jsem opravdu sama zvedava co me to bude stat ,,
minimi:takže když mě zubařka řekla že mě to bude stát 3500 tak jde o celý můstek(tři zuby)nebo jde jen o ten jeden vytrženej?
Začínám se v tom strácet
.Mě stačí když budu mít jen půlku bílou. ![]()
Jejda tak to teda nevím, ale jestli jste se domlouvaly na té variantě, kde je to napůl kov zvenku, tak by to klidně mohlo byt za celý můstek. Aspoň teda myslím, já jsem jen psala ceny, které jsem platila já.
ahoj lidi,doufám že se k vám mohu připojit a žádat vás o radu a pomoc,jsem,již zoufalá .(( je mi 28 let a od dětství mám vybité horní 1,chrup mám i tak celkově křivý,tak jsem se před nedávnem rozhodla udělat rekonsrukci pusy
po deseti letech jsem překonala svou panickou hrůzu ze zubaře a odhodlala se tam jít.Paní zubařka mi hned navrhla nahoru od 3 po 3 korunky z polokeramiky a pár bílých plomb,hlavně dopředu,tak mně nový úsměv vyjde cca 26tis.Což pro mně není zanedbatelná částka
Vrchních 6 zubů mi totálně vybrousila a dostala jsem čep do dvojky.Ted je to skoro třetí týden,co vypadám jako piraňa,opatrně jím,aby se ty pahýly nezlomily a vůbec je to celkově škaredý pohled
Provizorní můstek bych dostala,za 2500kč,takže jsem jej raději nechtěla.V pátek jsme byla na zkoušku můstku,ale jak jsem to viděla,tak jsem se rozbrečela a celej víkend mám z těch zubů noční můru.Samozřejmě jsem si je nenachala dát,a řekla,že se mi nelíbí,tak volala laborantku a ta,že je přes víkend zkusí trochu vylepšit.Barva byla bílá,jakou jsem si přála,ale jinak to byly veliké a dlouhé nudle,všechny stejného tvaru,nikomu v ordinaci ani ve vedlejší se nelíbily,ale laborantce nikdo nic neřekl,hold ruka ruku myje
A to mi je naschvál dala zhotovit do jiné laborace,i když nevím proč
Zítra tam jdu o5,ale bojím se šíleně zase toho vzhledu..prosím poradte mi,na co mám nárok?Zda musím přijmout ty nevzhledné zuby?Nebo můžu žádat jiné??Děkuji,Lenka
@h.sona píše:
Já mám můstek cca 8 let a naprosto bez probémů, nikdy to na skus nebolelo. Trhali mi šestku a obrušovali 5 a 7, umrtvovali, takže se to dalo. Mám teda na kousacích plochách a zevnitř zlato, prý nejvíc vydrží, no a zvenku je to bílý, ale materiál už nevím.
jo jo tak take mam tak jako ty ale jen 2 roky a chtela jsem se te zeptat nepada ti ta bila sklovina??me jedna jo a neustale ![]()
@Jitkasss píše:
jo jo tak take mam tak jako ty ale jen 2 roky a chtela jsem se te zeptat nepada ti ta bila sklovina??me jedna jo a neustale
tak mě to teda drží dobře, nevšimla jsem si, že by mi něco odpadlo, naštěstí ![]()
@llenicenecka25 píše:
ahoj lidi,doufám že se k vám mohu připojit a žádat vás o radu a pomoc,jsem,již zoufalá .(( je mi 28 let a od dětství mám vybité horní 1,chrup mám i tak celkově křivý,tak jsem se před nedávnem rozhodla udělat rekonsrukci pusypo deseti letech jsem překonala svou panickou hrůzu ze zubaře a odhodlala se tam jít.Paní zubařka mi hned navrhla nahoru od 3 po 3 korunky z polokeramiky a pár bílých plomb,hlavně dopředu,tak mně nový úsměv vyjde cca 26tis.Což pro mně není zanedbatelná částka
Vrchních 6 zubů mi totálně vybrousila a dostala jsem čep do dvojky.Ted je to skoro třetí týden,co vypadám jako piraňa,opatrně jím,aby se ty pahýly nezlomily a vůbec je to celkově škaredý pohled
Provizorní můstek bych dostala,za 2500kč,takže jsem jej raději nechtěla.V pátek jsme byla na zkoušku můstku,ale jak jsem to viděla,tak jsem se rozbrečela a celej víkend mám z těch zubů noční můru.Samozřejmě jsem si je nenachala dát,a řekla,že se mi nelíbí,tak volala laborantku a ta,že je přes víkend zkusí trochu vylepšit.Barva byla bílá,jakou jsem si přála,ale jinak to byly veliké a dlouhé nudle,všechny stejného tvaru,nikomu v ordinaci ani ve vedlejší se nelíbily,ale laborantce nikdo nic neřekl,hold ruka ruku myje
A to mi je naschvál dala zhotovit do jiné laborace,i když nevím proč
Zítra tam jdu o5,ale bojím se šíleně zase toho vzhledu..prosím poradte mi,na co mám nárok?Zda musím přijmout ty nevzhledné zuby?Nebo můžu žádat jiné??Děkuji,Lenka
já teda nevím, jak to chodí, ale kdybych měla dát takovou částku za zuby, tak bych čekala, že to bude taky nějak vypadat
trvala bych na tom, že ten paskvil nechci, ale těžko říct, jak je to podle zákona, zkusila bych se na netu zeptat v poradnách, kde právník radí zdarma, na co máš nárok ![]()
Dobry den, jsem tu nova. Prosim poradte mi nekdo.Mam tri korunky na prednich zubech, ted mi praskli.Cim se daji nahradit u zubare, slepi je, nebo vymeni? Sel by na ne mustek? Kolik asi vse priblizne stoji? Nevite o nejakem prima zubari co prijima v Podebradech, Nymburk? Dekuji predem za vsi odpoved, jsem z toho docela nestastna. K tomu jsem jeste ztratila praci, tak penezma zrovna neoplyvam!
a zubaru se moc bojim!!!
Ahojenek, aby som ťa uklidnila, takoví pěkní můstok na predné zuby može aj stat treba tridsat tisic, kedže je to z celokeramiky a možno aj je dobré zuby úmrtviť, to keď kválitné ošetrené, tak tak šest nebo devad tisic traja zuby, akože aj tri tisícky čo zub, ale kedže už tam někto bol, tak to sa ro bí reendodoncía, a to aj treba šesti tisícik kanalčík, takže takových padesát tisíc všechno dohromady, ledva aj traja implantáte sú dobré, ale to može byť aj stopetnáct tisícovek, kedža treba v Blave je robí za tridsatpät tisiac jeden, ale je to už aj s korunkou, lebo ale sa opýtaj, to nevime iste, možno pak za korunčiku aj je potreba peníažky pridať. Ahojky.
No tak to jsem jeste nestastnejsi, tolik nemam.Tak si ty zuby necham vypadat nebo vytrhat.ACH JO ![]()