Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stalo se to všechno minulý týden, kromě sestry o tom ještě nikdo neví, ani doma, toho se bojím nejvíc, co na to řeknou… Vím, že to neví ani rodiče od bývalého, vím, že budou na mé straně, měli mě hodně rádi…ale stejně, mimi jsem moc chtěla, ale vůbec by mě nenapadlo, že ho budu vychovávat sama ![]()
@Anonymní píše:
@Ali-Ali No v tom je taky problém, tatka už přes rok bez práce, mamka v důchodu, takže moc peněz nemají..Opravené to tu máme docela dobře, ale celý barák se prostě nedá vytopit…
staci jeden pokoj a koupelna. do koupelny klidne najeky primotop, ktery zapnes pred koupanim a pak vypnes (jinak maji spotrebu jak krava) a pres den potrebujes akorat jeden pokoj.
ono to miminko zas neni z cukru, pokud na nej vylozene nefuci, tak proste dostane o jednu vrstvu vic a bude v pohode.
@Anonymní píše:
Stalo se to všechno minulý týden, kromě sestry o tom ještě nikdo neví, ani doma, toho se bojím nejvíc, co na to řeknou… Vím, že to neví ani rodiče od bývalého, vím, že budou na mé straně, měli mě hodně rádi…ale stejně, mimi jsem moc chtěla, ale vůbec by mě nenapadlo, že ho budu vychovávat sama
hele, byli jste spolu hodne dlouho, spolecne bydleli, planovali dite a on utekl. myslim, ze tobe nikdo nic vycitat nebude.
je mi jasne, ze kdyz je to takhle cerstve, tak to nevidis jasne. ale ty nejsi ta, kdo by se mel obavat, jak to okoli veme.
@Gladys píše:
ber to tak, že nebudeš muset moc vařit, řešit jeho špinavé prádlo, v podstatě ti odpadne práce navíc. Určitě to zvládneš, zázemí máš, to je hlavní a miminko ti to vynahradí.
přesně tak. Kolikrát si říkám, že ten chlap je jen na obtíž, přesto ho miluju. Nevěš hlavu a buď ráda, že ses ho zbavila
@Ali-Ali Mám tady svou kuchyň a jeden další pokoj, ložnice a obývák v jednom.. Jako není to nejhorší, ale nepředstavovala jsem si to takhle..
Bojím se i toho, že sama zůstanu už napořád, nejsem moc kolektivní člověk, hůře se seznamuju… a jako baba s dítětem se ke mě moc chlapů nepohrne..
@kjhui No možná na tom něco je, ale bude to těžké to zvládnout sama, když skoro nikdo nepomůže… ![]()
A můžu se zeptat jaký měl názor na svatbu?…jen si dělám menší průzkum…
@Vermion ještě před třemi měsícema jsme se o tom bavili, on si mě chtěl vzít, hodně o tom mluvil, nechtěl, aby malý měl jiné příjmení než já..ale já zatím nechtěla, hlavně kvůli penězům..
@Vermion To nejspíš ne, jelikož mě se mé příjmení nelíbí…
Ty bys dala příjmení po sobě, i kdyby byl otec zapsán v RL? Mi to přijde blbé, je přece jeho, i když se zachoval takhle hnusně.
@Anonymní píše:
Ty bys dala příjmení po sobě, i kdyby byl otec zapsán v RL? Mi to přijde blbé, je přece jeho, i když se zachoval takhle hnusně.
Pokud bychom nebyli manželé, tak bych vždycky dala příjmení po sobě, i kdybychom s partnerem spolu byli. Pokud bychom nebyli, tak bych vůbec o tom neuvažovala že bych dala jeho příjmení ![]()
@Anonymní píše:
Ty budeš jediná k do z toho bude mít problémy a nepříjemnosti - třeba u doktorky, ve školce na úřadech, vysvětlovat, že jsi Žabáková - matka od mladého Housenky…
Kamarádka se vdala, otěhotněla, porodila dítě, rozešla se s manželem, našla přítele, otěhotněla s přítelem, porodila druhé dítě, rozešla se s přítělěm, teď se dořešuje rozvod, ona si vzala zpět dívčí přijmení…takže se jmenuje Žabáková, syn Housenka a dcera by se měla jmenovat Ještěrková
takže aspoň dceři bude dávat své přijmení, ať nemá každý jiné… ![]()
@Vermion taky mám takovou kamarádku, má 2 holky, každou s jiným partnerem, každá se jmenuje po svém otci. Ani s jedním nezůstala, takže se každá jmenuje jinak. Nevím no, mi to příjde takové divné, nikdy bych to neudělala ![]()
@kjhui no to si řeknu asi časem, ale teď ho pořád ještě miluju..